LG пуска Android 2.3 Gingerbread ъпдейт за Optimus 3D

LG пуска Android 2.3 Gingerbread ъпдейт за Optimus 3D

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 24.11.2011, 4,879 показвания

Ъпдейтът позволява на потребителите да се възползват от усъвършенствани 3D и мултимедийни възможности

Версията на Android 2.3 Gingerbread, която LG разработи за своя LG Optimus 3D ще предложи много нови възможности и значителни подобрения на старите функции. Ъпдейтът предлага по-висока скорост на мобилния интернет, по-богато 3D забавление и усъвършенствани мултимедийни възможности. Android 2.3 за свободно закупените Optimus 3D ще бъде наличен до края на тази седмица.

Специално разработеният Gingerbread ъпдейт за Optimus 3D ще предлага всички подобрения, направени по операционната система от Google като по-голям контрол на консумацията на електроенергия; усъвършенствани функции за копиране и поставяне (copy-paste); и променен интерфейс (IU). Освен това в него са включени доста подобрения, направени от LG, по-интересните от които са:

  • По-висока скорост на мобилния интернет в 3G мрежите на операторите с протокола HSPA+ (High Speed Packet Access). Скоростта на връзката и стриймингът в реално време (например качването на видео в YouTube директно докато се снима) вече са по-бързи и плавни. Сега посредством HSDPA достъп потребителите могат да се радват на скорост до 21Mbps на мобилния интернет, който ползват от своя мобилен оператор.
  • Още по-богато 3D изживяване с нов софтуер за редактиране на 3D видео клипове – 3D Video Editor и обновен потребителски интерфейс, който позволява разтегляне на 3D картината на целия екран. Инструментът за обработка на 3D видео позволява на потребителите да създават и редактират 2D и 3D филми с лекота, директно от смартфона. Изгледът при разглеждането на снимки и видео също е променен, като сега потребителите могат да виждат целия екран в 3D, а различните икони на плейъра вече са прозрачни.
  • Подобрена е и работата с мултимедия, като е добавена функция за стабилизиране при заснемане на 2D видео и за зареждане на галерията със снимки вече е нужно чувствително по-малко време. Собствениците на Optimus 3D вече могат да заснемат по-висококачествено видео в 2D режим. За това ще им помага функцията за стабилизиране на картината, която работеше само в 3D режим при предишната версия на операционната система. Допълнително предимство е намаленото време за влизане в галерията със снимки и видео

“Усъвършенстваните функции, които осигурява специално създаденият Android 2.3 ъпдейт на LG ще позволят на потребителите да се възползват още по-пълноценно от 3D възможностите на Optimus 3D. Направихме поредната стъпка към целта ни да превърнем тази технология в по-достъпна и да разширим приложението й при смартфоните”, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „Вярваме, че 3D функционалността тепърва ще се развива и възможността да се забавляваме с триизмерни изображения без очила на преносими устройства е все по-нарастваща тенденция”.

Ъпдейтът също така ще предложи и други подобрения като запис на видео с по-добро качество и по-дълъг живот на батерията при слушане на музика. Android 2.3 ще бъде наличен за свободно закупените Optimus 3D в Европа до края на тази седмица, а мобилните оператори ще пуснат ъпдейта до края на годината.

LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

 

За LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. За повече информация: www.lg.com


Етикети: , , , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 Ghost // 30.11.2011 в 09:10

    Много добре! Поздравления за статията.