ASUS представи официално своята нова серия мобилни компютри ZENBOOK в България

ASUS представи официално своята нова серия мобилни компютри ZENBOOK в България

В раздел: Новини от на 8.12.2011, 7,154 показвания


Вчера в София се състоя официалната премиера на новата серия ZENBOOK компактни мобилни решения на ASUS, едно уникално съчетание между дизайн и функционалност. Домакини на събитието бяха Ливиу Марика, мениджър “Маркетинг и връзки с обществеността” на ASUS за Румъния и България, и Франциск Курко, технически PR представител на ASUS за региона. Ултратънкият ноутбук беше представен в специално аранжирана дзен-атмосфера, която да отговори подобаващо на основното послание, функционалност и иновативни възможности на продукта.ZENBOOK далеч не прилича на обикновените ноутбуци, той е вид философия, създаден от хора, които влагат много време и усилия, за да намерят баланс между технологичните постижения и по-добрия начин на живот. Това е инициатива на ASUS, чиято цел е да слее в едно красотата, силата и удобството в истинска хармония, изградена върху нови ценности и еволюирала към новата високотехнологична епоха и най-вече в забързаното ни ежедневие. Създаден да бъде използван с лекота, ASUS ZENBOOK осигурява перфектния баланс между отлична производителност, елегантен дизайн, богата функционалност и всичко това в компактна форма за истинска мобилност. Интересна особеност е, че всеки ASUS ZENBOOK е оборудван с технологията ASUS SonicMaster – оптимизирано съчетание на хардуер и софтуер, разработени съвместно от екипа ASUS Golden Ear и Bang & Olufsen ICEpower, осигуряващи по-добър звук въпреки супер компактните размери на лаптопите и високоговорителите използвани в тях.По време на самото представяне на ASUS ZENBOOK се случи и нещо интересно, а именно непланирано изпускане на демонстрирания преносим компютър, но от ASUS запазиха пълно спокойствие, съвсем в тона на дзен атмосферата. Предвид факта, че ZENBOOK серията използва твърдотелни SSD носители на информация, единственото потенциално слабо място при изпускане е екранът, който може да пострада. Оказа се обаче, че освен всичко друго ASUS ZENBOOK със своя алуминиев корпус са и много здрави преносими компютри, защото както можете да видите от снимката единствената щета в следствие от неочакваното изпускане се оказа съвсем леко вдлъбнат ръб на корпуса, а самия лаптоп продължи да функционира напълно безпроблемно. Макар и непланирана, тази неочаквана демонстрация на надеждността определено ще е от полза за тези от потребителите, които се съмняват, че един толкова компактен, тънък и лек преносим компютър, каквито са моделите от ZENBOOK серията, може да бъде и толкова здрав.Ето и какви са основните характеристики на петте различни версии на ASUS ZENBOOK, като някои от моделите вече са налични и на нашия пазар, дори малко преди тяхната официална премиера…


Етикети: , , ,22 коментара

 1. 1 sci // 09.12.2011 в 16:08

  Много солидна цена му искат на този Zen. Тринайските почват от 2К, а за 11″ не виждам цени. За тези пари се взима Mac Air, а не виждам, с какво са по-добри като хардуер.

 2. 2 serpentiny // 09.12.2011 в 16:44

  Дам и аз така мисля, цената трябва да му е около 2000 лв, за топ модела за да има шанс срещу Mac Air…

 3. 3 Septemvri // 09.12.2011 в 17:00

  @sci, При равна цена дзенбукът има следнтие превъзходства: по-висока резолюция, по-голямо ссд, hdmi, usb 3, ethernet портове. Ако имаше macbook air, поне половината от тези неща щяха да са ти болна тема. Всъщност не, нямаше. Защото, ако имаше macbook air, щеше да си болен Стив Джобс идолопоклонник, за когото гроздето е кисел зеленчук.

 4. 4 JvR // 09.12.2011 в 18:12

  @Septemvri, имаш ли информация за производителите на хардуера в macbook air? Питам, защото при телефоните им се помещават чарколяци от евтини марки и останалото е надценка, заради марката (поне според мен) и не бих се изненадал, ако в лаптопите им е сходно положението. При ZENBOOK ще очаквам доста по-добър хардуер, пък софтуерът… той е лесен.
  В този ред на мисли, аз бих заложил на ZENBOOK. :)

 5. 5 nikola1994 // 09.12.2011 в 19:52

  ASUS винаги са превъзхождали мак лаптпопите, както е сега със смартфоните Galagy S II е лидерът на смартфоните…

 6. 6 sci // 09.12.2011 в 21:36

  @Septemvri, факт е има си и недостатъците, но пък има и предимства. Но дори и за затвърдени Apple хейтъри като теб, съществува опцията за Sony Vaio, който на същата или по-ниска цена предлага поне за мен по-добри възможности.

  П.П. Хейти си на воля, която фирма пожелаеш, но не си позволявай да ме наричаш “болен идолопоклонник”.

 7. 7 grigorbg // 09.12.2011 в 23:30

  И колко време им трябваше да направят нещо подобно на Мака ? 2-3 години ?
  Иначе за харудера в Мак буковете – много, много високо ниво е според мен. РАзглобявал съм няколко и изпълнението е на много добро ниво.
  Кои са “евтините марки” в Айфона ?
  Гроздето е кисело… ако не можеш да разбереш Епъл идеите… просто не можеш, но това не значи че трябва да фейтваш излишно и елементарно.

 8. 8 JvR // 09.12.2011 в 23:59

  Гроздето е кисело… Сериозно?
  Зареждахме операторите с нуждаещи се от разбиране умни ябълки, много преди i манията да завладее нуждаещите се от coolness фактора на ябълките. Не, не са толкова скъпи, колкото неоправдано скъпи за мен. Да, ползвал съм и съм разочарован – още държа един идиот фоун под леглото.
  Колкото до марките – разглоби и виж, ако не знаеш факти от последните години. Фенбойчетата няма да се откажат, колкото и да изостават идиот фоуните, но дялът им намалява, защо ли? Спряхме да разбираме идеята или някои я разбраха със закъснение…

 9. 9 svetlyo // 10.12.2011 в 11:10

  Asus решили да стават марка … хм, да бяха последвали светлия пример на Голд Стар Електроникс… начина е да кихнеш на световна рекламна агенция и от някакъв си тайвански склададжия ставаш горд носител на запазения знак LG

  В днешно време марката определя… да се научат да опаковат като Епъл … най малкото

 10. 10 sashko02 // 10.12.2011 в 13:38

  Според нета iPhone 4 се произвеждат от Foxconn и Pegatron, а iPhone 4S от Foxconn. Първата фирма мисля, че е доста известна, а втората прави дънни платки за лаптопи на Asus или поне с това съм запознат :)
  Кой боклук и кой не само времето може да покаже ;)

 11. 11 JvR // 10.12.2011 в 15:04

  @sashko02, може да не си ме разбрал правилно, ако съм се изразил неточно, за което съжалявам. Визирам факта, че компонентите вътре са от производители с нормален статут, а не са изковани с счука на Тор и благословията на г-н Джобс, някъде из светите земи на Apple. Най-скъпият елемент в 4-ката (по памет) е дисплеят от LG. Крайната цена на продукта, е съпоставима с други смартфони и надвишаването на общата стойност, може да е от порядъка на 3-4 долара. С други думи – нищо особено.
  Цената се завишава от маниаците, които висят с дни пред магазините, само за да придобият по най-бързия начин, своя евтин coolness factor. Да, евтин е реално, защото истински скъпите неща, често са ръчна изработка и това завишава цената им, поради което не струват 200$ на производителя. Кое дете не би се радвало, ако го мислят за “ду*е”, а това му коства под 1000лв. годишно (83лв. на месец)? Но някои все още смятат, че идиот фоуна е гъ*арски продукт…
  Надценката му идва от марката, а не от съдържанието му :)
  Това е и причината да смятам/допускам, че най-скъпото в един лаптоп на Apple, е именно думата Apple.

  P.S. Да, уважавам марката като цяло, но не съм доволен от продуктите им, а опитите да ме убедят, че не ги харесвам, защото Apple е прекалено висока летва, ме разсмиват до сълзи.
  От Asus също съм събирал лоши впечатления, но все още ги изписвам и ползвам, защото негативните впечатления са по-малък процент.

 12. 12 Кирчо // 10.12.2011 в 19:49

  За тези пари бих взел епъл еър само и единствено заради превъзходната операционна система. Дори при по-слаби хардуерни характеристики мак ос се представя много по-добре от уиндоус.

 13. 13 polyksena // 10.12.2011 в 21:24

  Добре де, аз тук изказаните мнения и спорове не разбрах как така всички сте толково компетентни за Асуса като те току що го анонсираха. И това с марките в последните няколко години ми звучи толкова нелепо и смешно, всеки ползва това което му харесва и което му е полезно:)

 14. 14 о.о луд // 11.12.2011 в 03:45

  jvc телевизора, още ли не се научи (или се правиш на човек с права като моллов/bloody etc) P.S. си слагай в сайтовете където можеш, а не тук където нямаш правомощията да го правиш. P.S – редактиран коментар след като е бил постнат.

 15. 15 Ghost // 12.12.2011 в 09:02

  По темата:
  На конференцията на Интел, която се проведе на 08 ноември 2011 г. Имаше презентация на Ultrabook от страна на Acer , имах възможността да тествам този продукт и наистина се учудих от перфектната производителност имайки предвид малките , даже прекалено малките размери (говоря за тънкостта) Но с това “Животно” със радост бих се запознал.Направи ми впечатление Алуминиевия корпус ( Или някаква сплав с % алуминий) , който ще допринася със перфектно охлаждане.Направи ми впечатление Отвора отдоло , предполагам въздуховода ще протича по обикновен начин и не са наблегнали на специална технология за охлаждане , освен алуминиевия корпус.Може и да греша (поправете ме), но в статията не е споменато и правя заключение от това , което виждам в Guida. Както и да е +1 за ZenBook , със сигурност ще намери приложение в България.

 16. 16 StZ // 12.12.2011 в 10:21

  Боже господи какви коментари прочетох…
  Как ще е на първо място по продажби Samsung galaxy s2 @nikola1994 ??
  Ти прочел ли си го някъде това?
  Другото което е че Apple може да са всякакви (секто поклоници които вярват в някаква болна идея за I-продуктите:D които и аз ползвам) но никога не са ползвали евтини части! Даже напротив всички части които правят за тях са доста по-качествени от тези които производителя слага в своите продукти! За мен като цяло това е единственото обяснение за високата им цена..

  П.П. Най-надеждния лаптоп е Apple mac Air ,
  но и аз бих си взел този Assus :)

 17. 17 Septemvri // 12.12.2011 в 11:28

  Съгласен съм 1:1 с дългото мнение на JvR. Не, не съм отварял ябълки, не ме и интересува честно казано кое е по-жълто и кое е малко по-малко жълто. Интересуват ме хардуерните параметри и отзивите на технически грамотни хора без бъбреци и шалче. Че хейтя по принцип, правя го, и както всеки път се убеждавам – с все по-голямо основание. Но първата половина от моя пост беше най-конкретното нещо, което някой каза изобщо, но им беше по-лесно на фенбойчетата да се почувстват обидени, отколкото да разсъждават с главата си. Кажете после, че не било кисело гроздето. MacOS е чудесна ОС сама по себе си, да, но “само” да можеше и да се играят повече от 10% от заглавията и да не се налагаше да прекарваш медията си през iTunes еквивалентните, щеше даже и да е ползваема.

 18. 18 acdc // 12.12.2011 в 18:04

  Абе Zenbook-а e трепач и като изработка и като визия и лично на мен повече ми допада. Днес го разцъквах в мола и определено ако бих си купил такава джаджа, щях да си взема асус-а. Гледам, че се спекулира с цената – може да се купи за 2к лв. Толкова струва в една голяма търговска верига. Сигурен съм, че като цена ще е по-изгоден от идентичния като хардуер, отговор на ябълката. Като качество е топ изпълнение и гаранция, че ябълката не може да предложи нищо по-добро в това отношение. Просто там се плащат едни екстра кинти за марката и ако си гъзар или пък държиш непременно да работиш с MAC OS, бих разбрал инвестицията в ябълка.

 19. 19 koiazliwe // 12.12.2011 в 19:15

  И аз като колегите по-горе съм сигурен,че тази серия е обречена на пълен провал и неуспех,само глупак би си купил такъв или подарък от родител(над 50 години) който никога не е пипал лап-топ.Тъжна картинка.

 20. 20 Сашо // 13.12.2011 в 17:41

  Цената за мен е много голяма за размера. Взех един HP dm1, 11″ лапроп. AMD E-450 APU си върви доста прилично. Звука му е доста читав, видeото върви гладко, батерията също добре се представя. Може да се ползва директно на коленете без да прегрява.
  Няма такава фаца и дето SSD няма, но и цената беше повече от 2 пъти по-ниска. Всеки си решава за какво му трябва компа, но съм съгласен с колегата по- горе, че за малко хора този зенбук е оправдан като цена/предназначение. Друг е въпроса, кой какво мисли, че му трябва :)

 21. 21 Billy_BAD_Boy // 15.12.2011 в 18:19

  По-добра батерия, по-добър хардуер, екран лидер на пазара в момента и цена 500 лв. под Mac-a … посочете поне една причина поради която да се предпочете отрочето на ябълката!

  [url]http://www.engadget.com/2011/10/21/asus-zenbook-ux31-review/[url/]

 22. 22 Ce // 16.12.2011 в 20:54

  “…посочете поне една причина поради която да се предпочете отрочето на ябълката!”

  Mac OS