Lucid вероятно ще спрат разработката Hydra

Lucid вероятно ще спрат разработката Hydra

В раздел: Новини от на 21.01.2012, 4,350 показвания

Доста интересна на хартия, но с още по-неясни и неубедителни нива на производителност, разработката за комбинация на различни GPU-та с цел работата в паралелна работа, носеща името Hydra, може би съвсем скоро ще стане част от историята. Един от най-големите поддръжници на Lucid Hydra, а именно MSI, са споделили през колегите от Overclockers Ukrine, че в бъдеще не възнамеряват да създават дънни платки с поддръжка на Hydra.

Трябва да се вземе предвид, че MSI бяха едни от най-сериозните поддръжници на Hydra, като Sapphire също предложи свой вариант, с модела Pure Black P67 Hydra. Към момента обаче, NVIDIA вече не задържа поддръжката на SLI при чипсетите на Intel или AMD, което позволява да създавате CF или SLI на почти (Sapphire не предлагат SLI на своите платки) всяка една съвременна дънна платка. Така използването на Hydra се превръща в по-скоро ненужна и скъпа добавка към съответната дънна платка, а и моделите дънни платки, които притежават Hydra, са само от високият клас моделни предложения.

Към момента Lucid Logix доста успешно предлагат и налагат технологиите Virtu и XLR8, които много сериозно могат да улеснят взимането на решението за спиране на поддръжката на Hydra. Така или иначе, вероятно все по-малко потребители се възползват от възможностите на Hydra, което от Lucid виждат и може би съвсем скоро ще признят официално със спирането на  разработването и поддръжката на Hydra.


Етикети: , ,Коментарите са забранени.