NVIDIA и HP обединяват сили, за да придадат на работните станции блестяща функционалност и нов компактен дизайн

NVIDIA и HP обединяват сили, за да придадат на работните станции блестяща функционалност и нов компактен дизайн

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 21.02.2012, 3,449 показвания

Милиони професионалисти ще могат да се доверят на първия в света 27-инчов All-in-One Workstation – елегантен, изключително компактен и с безкомпромисни графични възможности


Традиционният дизайн на работната станция вече е разчупен и освободен от своята тромава и обемна структура. Най-новият HP Z1 Workstation е първият в света all-in-one workstation, който се отличава с високо изключителни графични възможности и скоростно и прецизно изчисление и обработка на информация осигурени от NVIDIA® Quadro® professional graphics.

HP Z1 притежава 27-инчов дисплей, който се отваря изключително лесно и потребителите могат   безпроблемно да сменят части или да правят ъпгрейди на модела, без за това да са необходими специални инструменти1. Изчистеният и максимално компактен дизайн, не пречи на устройството да задейства мощни 3D графични приложения и функции. Всички те са част от ежедневната работа на дизайнери, инженери и професионалисти-графици от дигиталните медии или шоубизнеса.

Основното при модела HP Z1 е лансирането на нова серия графични процесори NVIDIA Quadro. Разработени след многогодишна съвместна работа между HP и NVIDIA, тези процесори потребяват по-малко енергия, генерират по-малко топлина и изискват намалено охлаждане. Процесорите NVIDIA Quadro 500M, Quadro 1000M, Quadro 3000M, и Quadro 4000M са специално разработени за all-in-one работни станции. Тези устройства предоставят на хилядите професионални потребители, пълна гама графични опции, които са същевременно по-тихи от шепот и позволяващи лесен ъпгрейд. Всички тези характеристики са гарантирани от компанията с перфектна репутация в областта на графиката – NVIDIA.

“HP и NVIDIA обединиха усилията си, за да разчупят и придадат съвсем нов дизайн на традиционната тромава визия на работната станция,” сподели Джеф Браун, главен директор на Professional Solutions Group, NVIDIA. “Новият HP Z1 трансформира добре познатата работна станция, като го превръща в нещо наистина зашеметяващо – първата в света all-in-one работна станция.”

 

“Повечето професионалисти изискват по-голяма мощ в действието на графичните приложения. Заедно с това потребителите ще осъзнаят и нуждата от светкавично бърз рендеринг и 3-D графични възможности“ казва Джим Зафарана, вице-президент и главен директор на Commercial Solutions Business Unit, HP. “NVIDIA Quadro ще може да осигури на всеки професионалист подобрено качество на визуализациите с нашия нов HP Z1 All-in-One Workstation.”

Обединени усилия

Новата линия професионални графични процесори NVIDIA Quadro, разработени специално за all-in-one работни станции, са резултат от упорита и продължителна работа от страна на NVIDIA и HP. Тези обединени усилия създават процесори, които отговарят на високи термални, маханични и функционални стандарти. Резултатът е серия от нови дискретни графични процесори, които позволяват на HP Z1 да издигне графиката на принципно ново ниво.

Най-високо качество на визуализацията

С до 2GB GDDR5 памет2, позволяваща обработката на големи обеми информация, серията графични процесори Quadro All-in-One осигурява визуализация с най-високо качество и безукорна функционалност. Динамичната тесалация, позволява по-голяма детайлност на геометрията и достигане на кинематографско качество на кадри и сцени.

Паралелната платформа NVIDIA CUDA® ползвана във водещи приложения като Adobe, Autodesk и други, ускорява работата, като отнема изпълнението на комплексни изчисления от графичния процесор. 10-битов цвят осигурява смайващо качество на картината и максимална прецизност при обработка на цифрови видео файлове.

Професионалните графични решения Quadro са технически издържани и моделирани от NVIDIA, така че да покриват най-високите стандарти за качество, функционалност и надеждност. Процесорите са сертифицирани и оптимизирани, така че да отговарят на широкия спектър от изисквания в индустрията – NVIDIA e лидер в разработбването на професионални приложения за CAD, създаване на цифрово съдържание и в научната сфера, включително приложения на Adobe, Autodesk и Dassault Systèmes.

Наличност и цена

NVIDIA Quadro professional All-in-One graphics, включително Quadro 500M, Quadro 1000M, Quadro 3000M и Quadro 4000M, са вече достъпни на пазара. За повече информация, включително относно цената на новия модел HP Z1 All-in-One Workstation с Quadro графични опции, моля посетете сайта http://www.hp.com/z1.

Научете повече за NVIDIA Quadro в YouTube и в Twitter: @NVIDIAQuadro.

За NVIDIA:

NVIDIA (NASDAQ: NVDA) откри за света компютърната графика, със създаването на графичния процесор (GPU) през 1999г.  Днес нейните процесори са в основата на широка гама продукти – от смартфони до супер-компютри. Мобилните процесори на NVIDIA’s се използват в мобилни телефони, таблети и автомобилни системи. PC геймърите разчитат на графични процесори за да се насладят на спиращия дъха дигитален свят. Професионалистите ги използват, за да създават визуални ефекти във филми и да изработват дизайна на почти всичко: от голф клубове до джъмбо-джетове. Учените ги използват, за да преминават границите на познанието, чрез изчисления от главозамайващи размери. Компанията притежава повече от 2,200 патента из цял свят, като това включва и идеи изключително важни за съвременните компютърни технологии.

За повече информация, моля посетете www.nvidia.com.

 

1Всички спецификации, представляват типичните определения предоставени от производителите на части за HP; същинското функциониране на устройството може да се променя в различните случаи.

22 GB GDDR5 памет, може да бъде намерена в NVIDIA Quadro 3000M и Quadro 4000M.


Етикети: , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.