PlayStation®Vita и PlayStation®Store стартират едновременно в България на 1-ви март 2012

PlayStation®Vita и PlayStation®Store стартират едновременно в България на 1-ви март 2012

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 21.02.2012, 5,098 показвания

Портативната гейм система от следващо поколение PlayStation®Vita и дългоочакваният PlayStation®Store ще зарадват всички гейм маниаци с едновременен старт в България.

PlayStation®Store ще осигури възможно най-пълноценно изживяване, както за потребителите на новата PS Vita, така и за феновете на PlayStation®3 и PSP®(PlayStation®Portable)

На 16.02.2012 със специално събитие в София SCEE (Sony Computer Entertainment Europe) представи за първи път в България новата портативната гейминг система PlayStation®Vita (PS Vita). Освен с конзола от следващо поколение, SCEE ще зарадва българския потребител и със стартирането в България на очаквания от всички геймъри онлайн магазин PlayStation®Store, където потребителите ще могат да купуват директно игри или допълнително съдържание към тях, да изтеглят безплатни компоненти и промоционални кодове, приложения, демо версии, филмови трейлъри и много други.

Продажбите на PS Vita и стартирането на PS Store ще започнат едновременно в България на 1ви Март 2012, като по този начин ще се осигури възможно най-пълноценно използване на всички възможности, които PS Vita предлага.

PS Vita ще се предлага в две разновидности – Wi-Fi и 3G/Wi-Fi версии. 3G/Wi-Fi устройството ще се предлага заедно със SIM карта за мобилен интернет от М-Тел, като при активацията й клиентите получават специален подарък – играта WipEout 2048.

„Изключително много се радваме и гордеем с факта, че успяхме да извоюваме идването на PS Store на българския пазар и да го съчетаем със старта на PlayStation Vita. Зная, че липсата му бе осезаема от феновете и ние бяхме обещали, че ще направим всичко възможно да стартираме PS Store и в България, така че всички български потребители да бъдат пълноправни членове на PlayStation гейм общността” – споделя Симеон Бангеев, представител на PlayStation за Бългрия и региона – „Вече нямаме търпение да дойде Баба Марта, за да се потопим изцяло в света на PS Vita, обогатен от възможностите, предоставени ни за първи път от PS Store”.

PS Vita ще предлага безкомпромисно преносимо забавление и игри, по всяко време и навсякъде. Революционната комбинация от нови технологии и характеристики, съчетана с постоянна социална свързаност, осигурява платформа за геймърите да играят игри по един изцяло нов начин, като същевременно са в постоянен контакт с приятелите си и света около тях.

PS Vita притежава елегантен и изчистен дизайн, два аналогови стика и мултитъч OLED дисплей от най-ново поколение. Съвършената архитектурата на конзолата се допълва от мултитъчпад на гърба, две камери, три сензора за движение, жироскоп, акселерометър и електронен компас. Всички тези технологии дават възможност на потребителя да се потопи в свят на игри, но същевременно да остане в постоянен контакт с непрестанно общуващия свят.

PS Vita позволява свързване към Wi-Fi и 3G мрежи. Функцията е комбинирана с богата гама от приложения: възможност за достъп до социални мрежи (напр. Facebook, Twitter ), електронни услуги (напр. Skype), слушане на любимата музика, правене на симки и видео и какво ли още не!  Интерфейсът на конзолата е изключителен, снабден с Welcome Park – специално създаден, за да демонстрира функционалността на PS Vita.

За всички, които обичат да са в „епицентъра” на събитието е осигурена постоянна връзка с приятели и други потребители, посредством приложения като LiveArea™, Near и Party. С тях, всеки геймър ще може да намери съмишленици, да ги покани на „съревнование” или да размени по някой трофей.

Широка гама от игри стартират едновременно с излизането на PS Vita на пазара  и ще се разпространяват както в магазинната мрежа, така и електронно през PS Store.

За Sony Computer Entertainment Europe Ltd

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), е базирана в Лондон и отговоря за дистрибуцията, маркетинга и продажбите на софтуер и хардуер за PlayStation®3, PlayStation®2, PSP™(PlayStation®Portable), PlayStation®Vita  и PlayStation®Network в 109 територии в цяла Европа, Близкия Изток, Африка и Океания. SCEE също така  разработва, публикува, маркетира и разпространява развлекателен софтуер за тези формати и управлява лицензионните програми към трети производители за тези формати на тези територии.

Повече информация за продуктите на PlayStation може да намерите на www.playstation.com.


Етикети: , , , , , , ,2 коментара

  1. 1 JxD // 21.02.2012 в 11:30

    Ще си взема едно от тези ама от китаиските XD

  2. 2 te40 // 24.02.2012 в 12:28

    Може ли да се използва като телефон,щом ще има сим карта?