LG представя новата си стратегия относно дизайна на своите смартфони по време на Световния мобилен конгрес 2012

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 22.02.2012, 5,816 показвания

LG Electronics прави поредната стъпка към разграничаването на своите смартфони от тези на другите производители на пазара. По време на Световния мобилен конгрес 2012 в Барселона компанията ще представи серия продукти с новия L-Style дизайн на LG

Същността на концепцията L-Style се крие в съвременния дизайн, изобилстващ от фини елементи, които допълнително ще отличат мобилните продукти на LG от конкурентните модели на пазара. В течение на годините LG се наложи като един от лидерите по отношение на дизайна в мобилната индустрия с няколко ексклузивни и успешни модела мобилни телефони като Chocolate и Shine.

“Дизайнът почти винаги е на първо или на второ място, когато клиентите взимат решение за покупка на мобилен телефон”, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Mobile Communications Company. „При създаването на нашите смартфони ние често акцентирахме върху функционалността при разработването на дизайна. С концепцията L-Style обаче се завръщаме към изначалните принципи на компанията и нашите продукти ще са част от стила на живот на клиентите във всяко едно отношение“.

Философията на дизайна L-Style най-общо включва пет естетически елемента: Modern Square Style (модерна квадратна форма) – за максимално удобство при държането на смартфона в ръка; Floating Mass Technology (технология за по-тънък изглед) – за още по-елегантна визия на устройството; Seamless Layout (излята форма) – за по-интуитивна подредба на бутоните; Harmonized Design Contrast (хармоничен контраст) – за перфектен завършек благодарение на изящните метални елементи; Sensuous Slim Shape (естетична форма) – за максимално атрактивната визия на телефона.

Три нови смартфона с L-Style визия ще бъдат представени първоначално на Световния мобилен конгрес. Единият е Optimus L3, който ще бъде на европейския пазар още този март. До края на второто тримесечие на 2012 LG ще анонсира още две устройства с операционна система Android 4.0 Ice Cream Sandwich: Optimus L5 с 4.0-инчов дисплей и модела от най-високия клас от серията Optimus L7 с 4.3-инчов дисплей. И трите смартфона ще се предлагат в България и тяхното пускане на пазара ще започне от второто тримесечие на 2012 година.

За LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на www.lg.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: