NVIDIA осигурява четири-ядрена мощ на новия HTC One X

NVIDIA осигурява четири-ядрена мощ на новия HTC One X

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 28.02.2012, 3,984 показвания

По време на Mobile World Congress 2012, NVIDIA оповести, че единственият в света 4-PLUS-1™ четириядрен процесор – NVIDIA® Tegra® 3 ще е в основата на новия HTC One™ X. Сматрфонът е резултат от първия проект на сътрудничеството между двете компании.

Процесорът NVIDIA Tegra 3 разполага с уникална 4-PLUS-1 четири-ядрена архитектура, която осигурява впечатляваща работа и изключителна издръжливост на батерията. Тази перфектна фунционалност е постигната чрез поетапното включване на отделните процесорни ядра, които да изпълненяват все по-сложни операции. При извършване на по-прости функции, смартфонът ползва пето ядро за съхранение на батерията и активен стенд-бай режим. 12 ядрените графични процесори на Tegra 3, дават възможност на потребителя, да се наслади на игри с качеството от гейм-конзола, а така също и на 1080p HD видео – нещо невиждано до сега при смартфоните.

“Потребителят ще се влюби в перфектната синергия на HTC One X и Tegra 3” уверява Коуджи Кодера, главен Продуктов мениджър на HTC. “Знаехме, че нашия следващ  супер-фоун, трябва да бъде фантастичен. Точно поради тази причина, избрахме да работим с NVIDIA.”

 

“Много бързо HTC се превърна в един от най-иновативните производители на мобилни устройства в света” споделя Майкъл Рейфийлд, Генерален директор на „Мобилни технологии” в NVIDIA. “HTC One X е чудесен пример, за това какво следва да очакваме като качествен продукт, разработен от един от най-големите производители на мобилни телефони.”

Допълнителна информация:

За NVIDIA:

NVIDIA (NASDAQ: NVDA) откри за света компютърната графика, със създаването на графичния процесор (GPU) през 1999г.  Днес нейните процесори са в основата на широка гама продукти – от смартфони до супер-компютри. Мобилните процесори на NVIDIA’s се използват в мобилни телефони, таблети и автомобилни системи. PC геймърите разчитат на графични процесори за да се насладят на спиращия дъха дигитален свят. Професионалистите ги използват, за да създават визуални ефекти във филми и да изработват дизайна на почти всичко: от голф клубове до джъмбо-джетове. Учените ги използват, за да преминават границите на познанието, чрез изчисления от главозамайващи размери. Компанията притежава повече от 2,300 патента из цял свят, като това включва и идеи изключително важни за съвременните компютърни технологии. За повече информация, моля посетете www.nvidia.com.

 

За HTC

Основана през 1997, HTC Corp. (HTC) е създател на множество мобилни устройства и други IT продукти, които са първенци в своята област и често са отличавани с награди. HTC поставя потребителя на пиедестал, като се старае да изненадва с иновативен дизайн, технологии и разбира се с персонално отношение към всеки клиент по света. Порфолиото на HTC включва смартфони и таблети, снабдени с HTC Sense™ – един многопластов графичен интерфейс, който осигурява неповторима картина и функционалност. HTC участва на Тайванската стокова борса (TWSE: 2498). За повече информация, моля посетете www.htc.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: