NVIDIA показа на света първите Tegra 3 Супер Телефони – изключително функционални и с продължителен живот на батерията

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 28.02.2012, 5,039 показвания

Единственият в света 4-PLUS-1 четириядрен процесор Tegra 3, разполагащ с пето ядро за съхранение на батерията, осигурява мощта на Супер-фоните от HTC, LG, ZTE, Fujitsu и K-Touch

Вчера, в рамките на Mobile World Congress,  NVIDIA представи пред света първите супер-фони снабдени с NVIDIA® Tegra® 3. Това са моделите : HTC One X, LG Optimus 4X HD, ZTE Era, Fujitsu’s Ultra High Spec Smartphone и K-Touch Treasure V8.

Новата версия на Tegra 3 за супер-фони работи със скорости до 1.5 GHz. В сърцето на Tegra 3, се крие уникланата 4-PLUS-1 четирти-ядрена процесорна структура, която осигурява впечатляваща функционалност и изключителна издръжливост на батерията. Тази комбинация, се допълва от 12-ядрен графичен процесор, който е 5 пъти по-мощен от първия в света дву-ядрен процесор Tegra 2.

“Поставихме началото на годината на четири-ядрените мобилни телефони” споделя Майкъл Рейфийлд, генерален директор на отдел „Мобилни технологии” в NVIDIA. “Трябва да признаем, че четирите ядра не са достатъчни. С помощта на Tegra 3 успяхме да създадем процесор с невиждана до сега 4-PLUS-1 архитектура, която осигурява едновременно безкомпромисна функционалност и изключително дълъг живот на батерията.”

Петте нови модела супер-фони, базирани на Tegra 3, осигуряват на потребителя възможност за скоростно уеб сърфиране, висококачествен гейминг и богата функционалност, всичко това, заедно с голяма издръжливост на батерията.

Моделите използват възможностите на оптимизирани за Tegra 3 мобилни игри, които поднасят на потребителя повече реализъм, живи краски и среда на висока-резолюция. Тези игри могат да бъдат намерени в Tegra Zone – безплатно приложение в Android Market, осигурено от NVIDIA. На това място са събрани най-добрите игри оптимизирани за процесора Tegra.

Ключови характеристики:

 • Процесорът Tegra 3 за супер-фони работи с до 1.5 GHz и разполага с:
  • Уникална 4-PLUS-1 четири-ядрена процесорна структура, която включва и пето ядро за съхранение на батерията. Последното оперира на изключително ниска мощност.
  • 12-ядрен GeForce графичен процесор, който осигурява до 3пъти по-добро качество на графиката, в сравнение с тази от процесорите на Tegra 2. Новият вариант поддържа и стереоскопичен 3D формат;
  • Новият видео процесор поддържа 1080p първокласно видео качество с 40 Mbps

Полезни връзки:

За NVIDIA:

NVIDIA (NASDAQ: NVDA) откри за света компютърната графика, със създаването на графичния процесор (GPU) през 1999г.  Днес нейните процесори са в основата на широка гама продукти – от смартфони до супер-компютри. Мобилните процесори на NVIDIA’s се използват в мобилни телефони, таблети и автомобилни системи. PC геймърите разчитат на графични процесори за да се насладят на спиращия дъха дигитален свят. Професионалистите ги използват, за да създават визуални ефекти във филми и да изработват дизайна на почти всичко: от голф клубове до джъмбо-джетове. Учените ги използват, за да преминават границите на познанието, чрез изчисления от главозамайващи размери. Компанията притежава повече от 2,300 патента из цял свят, като това включва и идеи изключително важни за съвременните компютърни технологии. За повече информация, моля посетете www.nvidia.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,4 коментара

 1. 1 SOTNERON // 28.02.2012 в 10:52

  живи краски и среда на висока-резолюция

 2. 2 Радо // 28.02.2012 в 14:45

  Хахахах! У бре маркетинг!
  Реплики от бъдещето: “като се прибера ще ти се обадя по супер-фона”, “супер-фонът на абоната е изключен, моля опитайте по късно” “ти на задния чин, прибери го тоя супер-фон да не го прибера аз”.

  Човече, някои хора за какви неща взимат заплата…

 3. 3 pacho // 28.02.2012 в 15:15

  На моята 20 годишна кошница като пусна 1080p и гледам картинки, а за това чудо е нищо….

 4. 4 UPGRADE // 29.02.2012 в 04:23

  Гледай да сменяш по-често от 20г. хардуера и няма да имаш грижи. Поздрави!
  Нищо ли не споменават за цени на тъй наречените “супер-фони” ?

Коментари: