Продажбите на PlayStation VITA в световен мащаб надхвърлиха 1.2 милиона бройки

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 29.02.2012, 4,329 показвания

Успешен старт вСеверна и Южна Америка, Европа и PAL региона.
Динамичните продажби са индикатор за големия интерес, който предизвика най-добрата портативна гейм конзол. Продажбите на софтуер поддържат стабилен ръст и надхвърлят 2.0 милиона броя, реализирани както в магазинната мрежа, така и чрез PlayStation®Network.

Вчера (28.02.2012г.) Sony Computer Entertainment Inc. оповести, че продажбите на портативната гейм конзола PlayStation®Vita (PS Vita) към 26-ти февруари 2012 са достигнали над 1.2 милиона броя. Старта на PS Vita беше триумфален, още при представянето на конзолата на 17-ти декември 2011 в Япония. Тези положителни реакции се разпорстраняват като вълна в Хонг Конг, Тайван и Южна Корея. На 22 февруари 2012, иновационната конзола беше представена на териториите на Северна и Южна Америка, Европа, PAL региона и Сингапур. За невероятно кратък период продажбите надхвърлиха и най-смелите очаквания – над 1.2 милиона бройки по цял свят, факт който доказа, че PS Vita е дългоочакваното портативно забавление за милиони хора по света. Продажбите на софтуер (игри) към системата надхвърлиха 2.0 милиона броя, реализирани както в магазинната мрежа, така и чрез PlayStation®Network.

“PS Vita е портативна гейм система от следващо поколение, специално създадена, за да осигури най-пълноценно изживяване навсякъде и по всяко време. Виждайки положителната реакция на потребителите и изключителната динамика на продажбите на PS Vita, се чувстваме изключително развълнувани” споделя Андрю Хаус, Президент и Главен изпълнителен директор на Sony Computer Entertainment Inc. “Пазарът показа ясно, че съществува търсене за портативно устройство, което да е революционна комбинация от наситено гейм изживяване и достъп до социалните мрежи в реално време. За да запазим силните си позиции, работим в тясно съдружие с  разработчици и издатели на софтуер, за да сме сигурни, че ще постигнем най-доброто качество на предлаганите игри и франчайз продукти за PS Vita. Още тази година, в набора ни от игри  и  софтуерни предложения, всеки ще може да открие за себе си по нещо специално.”

PS Vita впечатлява с иновационни технологии и успява да отведе потребителя в един свят на колоритен и интригуващ гейминг, който не може да бъде постигнат, чрез нито едно от досегашните мобилни устройства. PS Vita е спираща дъха гейм система, оборудвана с два аналогови стика, изключителен 5-инчов HD OLED мулти-тъч дисплей, мощен четириядрен процесор, система от сензори за движение SIXAXIS, вграден микрофон, предна и задна камери и много други функции и компоненти. Като допълнение, системата разполага с Wi-Fi и 3G възможности за свързване, както и с ботата гама от приложения. PS Vita осигурява на своите потребители неограничени възможности да се “срещат”, “общуват”, “откриват”, “споделят” и “играят” с приятели – навсякъде и по всяко време!

С над 25 заглавия, вече достъпни в Северна и Южна Америка, Европа, PAL региона и Япония[1], PS Vita е „обречена” на успех,. Този набор от софтуерни продукти включва: EA SPORTS FIFA Football, Ultimate Marvel vs Capcom®3 от Capcom, UNCHARTED™: Golden Abyss, WipEout® 2048 и Escape Plan създадени от SCE Worldwide Studios, както и над 70 заглавия, които все още са в процес на разработка.

SCE ще продължава да популяризира PS Vita, като портативната гейм конзола от следващо поколение и ще работи усърдно върху разширяването и обогатяването на гейм индустрията.

За Sony Computer Entertainment Inc.

Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) е признат световен лидер в областта на потребителския развлекателен софтуер и хардуер. Компанията произвежда, дистрибутира, разработва и промотира PlayStation®2 (PS2®) компютърна гейм конзола, PSP® (PlayStation®Portable) портативна гейм конзола, PlayStation®3 (PS3®) компютърна гейм конзола и PlayStation®Vita (PS Vita) портативна гейм конзола. SCEI революцианизира сферата на домашния гейминг, още с появата на PlayStation през 1994. PS2® е класически представител от семейството на PlayStation, доайен в областта на домашните развлекателни игри. PSP® е портативна гейм конзола, която осигурява незабравимо  изживяване, високо качество на видео изображението и изключителен стерео звук. PS3® е система от по-висок клас, която съдържа в себе си мощните Cell Broadband Engine и RSX процесори. PS Vita е портативна конзола от ново поколение. Тя е революционна комбинация от вълнуващо гейм изживяване и свързаност със социалните мрежи в реално време. SCEI е насочил усилията си в адаптирането на PlayStation® към отворени операционни системи посредством PlayStation®Suite.  Последната представлява крос платформа. Седалището на компанията в Токио, Япония, SCEI, заедно с дъщерните компании, Sony Computer Entertainment America LLC., и Sony Computer Entertainment Europe Ltd., както и подразделенията Sony Computer Entertainment Japan и Sony Computer Entertainment Asia разработват, пубикуват, дистрибутират и маркетират хардуер и софтуер. Те също са заети с отдаването на лицензии на трети лица на съответния пазар.

 

1 Предлаганите заглавия могат да са различни в отделните страни и региони.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 boss // 01.03.2012 в 23:19

    Т’ва нещо е по-мощно от ”компютъра” ми.Не се шегувам !

Коментари: