Преглед на таблета Acer Iconia Tab A200

Преглед на таблета Acer Iconia Tab A200

В раздел: Прегледи, Ревюта, статии и ръководства от на 29.02.2012, 16,369 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3


В предната си част, там, където е екранът, Acer Iconia Tab A200 не предлага кой знае какви разлики спрямо своя предшественик A500, освен може би по-подходящото централно разположение в пейзажен режим на таблета при A200. Вероятно A200 не разполага с Gorilla Glass, какъвто би следвало да е наличен при A500, така че не е препоръчително да пробвате колко издръжлив на надраскване е екранът на вашия нов таблет Icona A200 например с ключа за колата. Самата предна камера е 2Mp, което е предостатъчно като резолюция, а осигурява и напълно задоволително качество на образа за видео разговори.

От лявата страна на корпуса на A200 ще намерите бутона за включване/изключване на устройството, конектора за слушалки и двата USB порта – Micro USB за връзка с компютър и стандартен USB порт за свързване на допълнителни устройства към таблета. Именно наличието на стандартен USB Host порт на Acer Iconia Tab A200 (както и на другите таблети на компанията) е едно немалко предимство, защото той позволява лесното и бързо директно свързване на периферия към таблета. Става дума за включване например на USB флаш памет, съдържанието на която след това директно може да бъде четено от таблета, като с нейна помощ да бъдат прехвърляни файлове от и към таблета или пък свързване на клавиатура или мишка, а защо не и на геймпад. След USB портовете има капаче, което прикрива слота за microSD флаш карти и бутона Reset на таблета, нещо, което помага да не си загубите флаш картата например или да натиснете случайно бутона за ресет на устройството.


В горната част на корпуса на таблета има разположен интегриран микрофон, който в комбинация с двумегапикселната вътрешна камера е отличен за водене на видео разговори с помощта на таблета. Освен него там ще намерите и бутон за изключването на автоматичното завъртане на екрана на таблета според неговата ориентация в момента, както и бутон за регулирането на силата на звука.


От дясната страна на корпуса ще намерите само конектора за захранване на таблета и зареждането на батерията през допълнителния адаптер. Обърнете внимание на факта, че при A200 няма наличен HDMI Конектор, който да ви позволи да свържете таблета към по-голям външен екран или съответно телевизор, нещо, което е налично като функционалност при A500.


За разлика от A500 при A200 няма и втора камера, която да е разположена на гърба на устройството и да позволява таблета да се използва и като заместител на фотоапарат, това обаче не е някакъв особен недостатък. Също така при A200 корпуса на таблета вече не е метален, а вместо това се използва пластмаса, която обаче се оказва приятна на пипане и особено удобна за работа, без устройството да се хлъзга докато го ползвате. Освен логото на Acer на гърба на таблета ще намерите отворите за стерео високоговорителите на таблета, които предвид доста малкия си размер се справят повече от задоволително като осигурявана максимална сила и качество на звука като за компактно мобилно устройство.Всички страници от статията:

 1. Поглед отблизо
 2. Acer Iconia Tab A200 отвън
 3. Какво да очаквате от Iconia Tab A200


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , , , ,6 коментара

 1. 1 Ngoro // 01.03.2012 в 10:31

  Така като гледам въпросния таблет не само е ужасно скъп
  но за 100+ лева повече може човек да получи смислен дивайс който:
  – се зарежда през usb
  – има 16гб памет
  – не изглежда дървено
  – не тежи 700 грама
  – има 3Г
  – вече има излязъл android 4.0 за него
  – има задна камера (макар че за какво му е на човек?)
  – зарядното не прилича на кафеварка

  Подозирам че съм изпуснал още нещо което е рЕзнато от производителя и аз съм прескочил в четенето на ревюто
  Така че хора, ако искате таблет – този е един прекрасен начин да си хвърлите парите на вятъра. По-добре се огледайте за нещо друго
  Най-малкото да е по-евтино ако е с тези параметри
  или с всички “екстри” но за 100 и малко лева от горе

 2. 2 Ngoro // 01.03.2012 в 10:35

  Ето сетих се какво съм изпуснал – HDMI – къде ли е ?
  И за какво ми е този “стандартен USB” ???
  Хора живеем в XXI-ви век. 3-тото хилядолетие.
  Щом имам връзка с интернет мога да си шерна всякакви файлове между нормално пц или да си ги сваля от пощата и т.н….
  за какво ми е да му кича архаични УСБ-та които междувременно докато се въргалям с таблета в леглото и ще му изкъртя слота заради стърчащия USB …

 3. 3 Антон Белев (Bloody) // 01.03.2012 в 16:58

  Различни хора, различни нужди, различни изисквания, различни вкусове… Acer предлага и 7-инчов таблет с Tegra, наличен е и варианта A500/A501 с всички екстри… човек има избор и това е важното.

 4. 4 Милен // 01.03.2012 в 18:56

  @Bloody
  Снимките ли са излезли зле или екрана на таблета е с много ниска яркост?

 5. 5 Антон Белев (Bloody) // 02.03.2012 в 00:45

  По-скоро околната светлина е по-силна от необходимото, затова екрана изглежда по-блед, но снимането на устройства с огледални екрани като цяло си е голямо прдизвикателство ;)

 6. 6 Jordan // 02.03.2012 в 09:37

  М да и аз съм съгласен с първия пост. Да не говрим, че за 750лв. си взимате трансформер (първия). Много е скъп, за това което предлага, трябваше да го пуснат на цена от около 500лв.

Коментари: