Преглед на таблета Acer Iconia Tab A200

В раздел: Прегледи, Ревюта, статии и ръководства от на 29.02.2012, 16,400 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3При стартиране на таблета Acer Iconia Tab A200 ще трябва да преминете през стандартния процес по инициализиране на Android-базиран таблет. A200 идва с Andoid 3.2.1 преинсталиран, в който все още няма локализация на Български, нещо, което не е особена болка за повечето потребители, при все че има българска клавиатура, която можете да си свалите безплатно от Android Martket-а.


Ако настроите WiFi връзката по време на инициализация на устройството веднага ще ви посрещне съобщение, че има наличен ъпдейт за операционната система на таблета, за съжаление обаче не става дума за ъпдейт към Ice Cream Sandwich (Android 4.0). Този ъпдейт е системен за таблета и не обновява версията на операционната система, тя си остава 3.2.1, като явно Android 4.0 за A200 ще бъде наличен на малко по-късен етап.


Ето така изглежда стандартният начален екран на таблета Acer Iconia Tab A200, малко постно, но пък за отрицателно време вие можете сами да си го пренастройте, добавяйки и допълнителен софтуер, който ще ползвате активно.


Ето и списъка със стандартните приложения, които идват предварително инсталирани с таблета. Единственото Tegra-оптимизирано приложение, което получавате стандартно е играта HW Solitaire SE, като през Tegra Zone апликацията можете да проверите и за други игри, които могат да използват пълноценно възможностите на Tegra платформата, която използва този таблет.


Таблетът Acer Iconia Tab A200 определено е интересно предложение на добра цена, която може да се окаже особено атрактивно за потребителите с по-ограничен бюджет, които не искат да правят компромис с производителност и основна функционалност, но са готови да пожертват някои не толкова необходими екстри. Получавате 10-инчов таблет на базата на Nvidia Tegra 2 платформа с висока производителност и всички основни необходими възможности за едно такова мобилно решение, като единствения минус, ако може така да се нарече е това, че устройството не идва директно с преинсталиран Android 4.0, а вместо това е с 3.2.1 и опция за инсталиране на 4.0, когато той бъде пуснат за A200. След появата на ъпдейт към Android 4.0 ще можете да разгърнете още по-добре възможностите на Tegra 2, тъй като при новата версия на Android има допълнителни оптимизации и хардуерно ускорение, които да се възползват от високопроизводителната мобилна платформа, която е и в основата на Acer Iconia Tab A200.Всички страници от статията:

 1. Поглед отблизо
 2. Acer Iconia Tab A200 отвън
 3. Какво да очаквате от Iconia Tab A200


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , , , ,6 коментара

 1. 1 Ngoro // 01.03.2012 в 10:31

  Така като гледам въпросния таблет не само е ужасно скъп
  но за 100+ лева повече може човек да получи смислен дивайс който:
  – се зарежда през usb
  – има 16гб памет
  – не изглежда дървено
  – не тежи 700 грама
  – има 3Г
  – вече има излязъл android 4.0 за него
  – има задна камера (макар че за какво му е на човек?)
  – зарядното не прилича на кафеварка

  Подозирам че съм изпуснал още нещо което е рЕзнато от производителя и аз съм прескочил в четенето на ревюто
  Така че хора, ако искате таблет – този е един прекрасен начин да си хвърлите парите на вятъра. По-добре се огледайте за нещо друго
  Най-малкото да е по-евтино ако е с тези параметри
  или с всички “екстри” но за 100 и малко лева от горе

 2. 2 Ngoro // 01.03.2012 в 10:35

  Ето сетих се какво съм изпуснал – HDMI – къде ли е ?
  И за какво ми е този “стандартен USB” ???
  Хора живеем в XXI-ви век. 3-тото хилядолетие.
  Щом имам връзка с интернет мога да си шерна всякакви файлове между нормално пц или да си ги сваля от пощата и т.н….
  за какво ми е да му кича архаични УСБ-та които междувременно докато се въргалям с таблета в леглото и ще му изкъртя слота заради стърчащия USB …

 3. 3 Антон Белев (Bloody) // 01.03.2012 в 16:58

  Различни хора, различни нужди, различни изисквания, различни вкусове… Acer предлага и 7-инчов таблет с Tegra, наличен е и варианта A500/A501 с всички екстри… човек има избор и това е важното.

 4. 4 Милен // 01.03.2012 в 18:56

  @Bloody
  Снимките ли са излезли зле или екрана на таблета е с много ниска яркост?

 5. 5 Антон Белев (Bloody) // 02.03.2012 в 00:45

  По-скоро околната светлина е по-силна от необходимото, затова екрана изглежда по-блед, но снимането на устройства с огледални екрани като цяло си е голямо прдизвикателство ;)

 6. 6 Jordan // 02.03.2012 в 09:37

  М да и аз съм съгласен с първия пост. Да не говрим, че за 750лв. си взимате трансформер (първия). Много е скъп, за това което предлага, трябваше да го пуснат на цена от около 500лв.

Коментари: