AMD закупува SeaMicro, разширява своето присъствие в сървърния сегмент

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 2.03.2012, 4,477 показвания

Микросървърните решения на SeaMicro с висока пропускателна способност и ниска консумация на енергия ще помогнат на AMD да атакува бързорастящия сегмент на облачни информационни центрове

AMD обяви, че е подписала дефинитивно споразумение за закупуването на SeaMicro – пионер в областта на енергийно ефективни микросървъри с висока пропускателна способност – за приблизително $334 милиона платими в наличност. С придобиването на SeaMicro, AMD ще ускори своята стратегия за доставяне на качествено нова сървърна технология на клиентите, си, обслужващи облачно-структурирани информационни центрове. По този начин AMD ще бъде уникално позиционирана да предлага водещи сървърни структури за най-бързо растящите натоварвания като динамично уеб-съдържание, социални мрежи, търсене и видео.

Сървърните технологии на AMD в комбинация с решенията на SeaMicro предлага на клиентите широк избор от процесори и платформи, които могат да помигнат сериозно да се намали сложността на информационните центрове, стойността и консумацията на енергия, същевременно подобрявайки производителността. AMD планира да предложи първите AMD Opteron™ базирани решения с технологии от SeaMicro през втората половина на 2012 г. Компанията остава твърдо посветена на своя традиционен сървърен бизнес и ще продължи да инвестира в тази област и в бъдеще.

“Придобивайки SeaMicro, ние ускоряваме трансформацията на AMD в един енергичен иноватор, стремящ се към лидерската поцизия в изграждането на информационни центрове,” каза Рори Рийд, президент и СЕО на AMD. “SeaMicro е пионер в енергопестящите сървърни технологии. Несравнимата комбинация от AMD процесори и SeaMicro системи и „тъканни” (fabric) технологии поставя AMD в изгодна позиция да атакува най-бързо растящия сегмент на сървърния пазар.”

Технологиите на SeaMicro предлагат съществени предимства в големите информационни центрове и облачните среди. Облачните информационни центрове ще бъдат най-бързо растящият сегмент на сървърния пазар до 2015 г., гласят анализите на IDC1. Съществуващите в момента системи на SeaMicro типично използват една четвърт от енергията и заемат една шеста част от пространството на традиционните сървъри със същата изчислителна производителност, при това осигуряват до 12 пъти по-висока пропускателна способност на ядро2.

На челно място в иновациите на SeaMicro е суперкомпютърната „тъкан”, която свързва хиляди процесорни ядра, памет, системи за съхранение на данни и входо-изходен трафик. Структурата на SeaMicro поддържа множество набори от процесорни инструкции. Решенията на компанията са инсталирани на много места по света. AMD ще продължи да поддържа всички текущи клиенти на SeaMicro, като междувременно ускорява плановете си за предлагане на нови платформи съчетаващи технологиите на двете компании.

“Облачните компютърни среди донесоха море от промени в информационните центрове, като драматично промениха икономиката на изчисленията, променяйки натоварването и оптималните характеристики на сървъра,” каза Андрю Фелдман, СЕО на SeaMicro, който става управител на новосъздаденото поделение за решения за информационни центрове на AMD (Data Center Server Solutions). “SeaMicro бе основана с цел драматично да намали енергията консумирана от сървърите, увеличавайки при това тяхната плътност и пропускателни възможности. Ставайки част от AMD, ние ще имаме достъп до нови пазари, ресурси, технологии и мащаби, които ще ни дадат възможността да работим в тясно сътрудничество с нашите OEM партньори, като променяме сериозно сървърния пазар.”

Придобиването на променя финансовите насоки на AMD за 2012 г., като транзакцията се очаква да носи печалби след 2012 г. AMD ще осигури паричните средства за придобивката от своите резерви в наличност.

 

За SeaMicro – пионер в сървърните технологии с ниска консумация на енергия

SeaMicro е основана през 2007 г., със седалище в Сънивейл, Калифорния. Тя има около 80 служители. Чрез иновации в много технологични области – проектиране на процесори, виртуализация, суперкомпютри и мрежи – SeaMicro създава нова сървърна архитектура предназначена за скалируеми инфраструктури, намиращи приложение в Интернет, онлайн игри, търсене и индексиране. През 2009 г. компанията получи най-големия грант на министерството на енергетиката на САЩ, даван на сървърна компания – сумата от $9,3 милиона щ. долара, като част от действието на американския Закон за възстановяване и реинвестиране.

 

За AMD

AMD (NYSE: AMD) е иноватор в дизайна на полупроводникови продукти, който води следващата ера на живи дигитални изживявания със своите AMD ускорени процесори (APUs), вградени в широка гама компютърни устройства. Сървърните продукти на компанията са фокусирани върху водещи за индустрията облачни и виртуализационни изчислителни среди. Графичните и изчислителните технологии на AMD са в основата на различни устройства от игрови конзоли и РС до суперкомпютри. За допълнителна информация, посетете http://www.amd.com.

 

 


Етикети: , , , , ,5 коментара

 1. 1 Сашо // 02.03.2012 в 21:45

  какви процесори са ползвали тези сий микро?

 2. 2 nikito_blend // 02.03.2012 в 23:02

  Като гледам сайта им интелски но това изглежда ще се промени.

 3. 3 Ghost // 04.03.2012 в 10:21

  Добра стратегия на АМД да подхваща “подобни” извори на приходи, за да може да се стабилизира. Евала им правя и на борда на директорите и на инжинерите (на които със сигурност е предложено по-хубава работа досега, било то от Интел или от nVidia) А те са верни на компанията.Нека се развива, нека.. нека има конкуренция!

 4. 4 Сашо // 05.03.2012 в 09:06

  много странна мисъл, че със сигурност им е предложена по- хубава работа. С какво работата в АМД не е хубава или поне по- лоша откъдето и да било?

 5. 5 c2 // 07.03.2012 в 16:16

  От “стратегиите” на амд може да се направи траги-комедиен сериал!
  А сега да се върнем малко в реалността и извън фирмената реклама :)))
  “http://www.anandtech.com/show/5553/the-xeon-e52600-dual-sandybridge-for-servers”
  Та сега що стана тя с онзи “процесор на годината” … ?

Коментари: