Новите Dell PowerEdge сървъри, ще бъдат захранвани с ултра мощните процесори на NVIDIA

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 7.03.2012, 5,031 показвания

Новите сървъри на Dell, са снабдени с процесори NVIDIA Tesla, които обработват скоростно огромни обеми научна и производствена информация

NVIDIA оповести, че процесорите NVIDIA® Tesla™ за първи път, ще захранват два сървъра от типа рак и тауър на Dell PowerEdge 12-то поколение.

Dell създаде новите PowerEdge R720 и PowerEdge T620 сървъри, снабдени с мощните GPU  процесори на NVIDIA, с цел да ускори функционирането на широк набор от производствени приложения, изискващи огромни по обем изчисления. Някои от тези програми са: Mathworks MATLAB (за изчислителни проучвания) и SIMULIA Abaqus (за компютърно  подпомогнат инженеринг ). В допълнение, новите сървъри комбинират 512-ядрен NVIDIA Tesla M2090 графичен процесор с новия Intel Xeon E5/R, базиран на микроархитектурата Sandy Bridge. Новите машини успяват да ускорят функционалността на широка гама от научни програми, намиращи приложение в различни сфери, като природни науки,  инженеринг, климатология и метеорология и други.

“GPU изчисленията се развиват и обогатяват като тяхната еволюция следва пътя на изключителната бързина и качество на изпълнение – силни характеристики комбинирани с енергийна ефективност,” споделя Вирджиния Суинк, изпълнителен директор на Dell Server Solutions. “Чрез интегрирането на мощни ускорителни технологии в портфолиото на Dell’s PowerEdge, ние не само създаваме нови потребителски модели, но и успяваме да придадем високи обороти на процесите протичащи в научните и търговските среди.”

С представянето на новият сървър Dell  PowerEdge R720, потребителите ще получат напълно хармонизирана система базирана на x86, заедно с до два процесора NVIDIA Tesla. Новите сървъри осигуряват допълнително качесто и бързина на изчисленията, отговарящи на изисванията на най-взискателните функции и масивни натоварвания.

Новият сървър на Dell – PowerEdge T620 е снабден с до четири NVIDIA Tesla и/или NVIDIA Quadro® карти, за дизайн приложения и програми за структурен анализ, като Autodesk 3ds Max и ANSYS Mechanical.

Графичните процесори Tesla са мощни паралелни ускорители базирани на платформата за паралелни изчисления NVIDIA CUDA®. Процесорите Tesla са специално създадени за високо-скоростни изчисления, изчислителните науки и супер-изчисления, като осигуряват изключителна функционалност на голям набор от приложения в сферата на науката и търговията.

За повече информация относнo процесорите NVIDIA Tesla, посетете уеб сайта на NVIDIA. За да научите повече за CUDA, посетете интернет страницата на CUDA.

Новите сървъри Dell PowerEdge R720 и T620 вече са достъпни на пазара, чрез Dell и нейните партньори. За повече информация, моля посетете уеб сайта на Dell.

За NVIDIA:

NVIDIA (NASDAQ: NVDA) откри за света компютърната графика, със създаването на графичния процесор (GPU) през 1999г.  Днес нейните процесори са в основата на широка гама продукти – от смартфони до супер-компютри. Мобилните процесори на NVIDIA’s се използват в мобилни телефони, таблети и автомобилни системи. PC геймърите разчитат на графични процесори за да се насладят на спиращия дъха дигитален свят. Професионалистите ги използват, за да създават визуални ефекти във филми и да изработват дизайна на почти всичко: от голф клубове до джъмбо-джетове. Учените ги използват, за да преминават границите на познанието, чрез изчисления от главозамайващи размери. Компанията притежава повече от 2,200 патента из цял свят, като това включва и идеи изключително важни за съвременните компютърни технологии.

За повече информация, моля посетете www.nvidia.com


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,3 коментара

 1. 1 gg_gg // 08.03.2012 в 12:58

  къде са изходите на тея карти от първата снимка ?

 2. 2 Тодор Богданов (mollov) // 08.03.2012 в 13:38

  Тия “ускорители” не са направени да си бучнеш кабела на видеокартата в тях ;) Направени са за смятане…

 3. 3 c2 // 09.03.2012 в 17:26

  Очаквам с нетърпение появата на Tesla, базирани на Kepler core :)
  А що се отнася до Е5 – отличен продукт, без конкуренция по отношение на производителност, консумация, и скалируемост :)

Коментари: