AMD инвестира във видеоконферентни решения от следващо поколение

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 8.03.2012, 3,933 показвания

Компанията обяви партньорството си с Nuvixa, разработчик на жестово-базирани комуникационни приложения за бизнеса, образователната сфера и обществения сектор

AMD (NYSE: AMD) обяви, че инвестира в Nuvixa, Inc., разработчик на жестово-базирани видео-комуникационни и презентационни решения, чрез своята програма AMD Ventures (доскоро AMD Fusion Fund). Използвайки технологии с камери отчитащи дълбочината на пространството, приложението за видеопрезентации Nuvixa StagePresence™ изважда образа на презентатора от произволна фонова среда, и вгражда неговата видео-персона във всеки съвместим дигитален десктоп или слайд. Средствата за видео-обработка, достъпни чрез OpenCL™ и ускорените процесори на AMD (APU), значително подобряват качеството на видео-картината за въздействащи презентации пред онлайн аудиторията.

“Nuvixa е на върха на технологиите при видеообработката; работата с нея е пример за целите на AMD Ventures – да изгради екосистема разширяваща използването на изчислителните среди от корпорации и крайни потребители,” каза Манджу Хедж, корпоративен вицепрезидент ‘Content, Applications and Solutions’ в AMD. “Уникалните изчислителни възможности на ускорените процесори на  AMD в съчетание със софтуерни решения на компании като Nuvixa извеждат събитието от презентационната зала и го поставят на екрана на съвременните мобилни и настолни PC, таблети и други електронни устройства”.

 

“ AMD Ventures ни предоставя допълнителни финансови възможности за да продължим нашите иновационни разработки, както и техническа поддръжка от световна класа, която ни помага да се възползваме най-пълно от APU архитектурата на AMD,” каза  Санджай Пател, СЕО и основател на Nuvixa. “Заедно ние решително ще разширим възможностите на видео-презентациите и ще предлагаме тези възможности на широка гама професионалисти, потребители и академични среди, които създават дигитални презентации за целите на онлайн обучения, търговия, и много други.”

AMD и Nuvixa си сътрудничат в оптимизирането на приложението StagePresence върху настолни и мобилни РС, ускорени от OpenCL™, за ефективното използване на изчислителните и графични възможности на CPU и GPU ядрата на ускорените процесори. С тази оптимизация, Nuvixa StagePresence™ постига голямо повишаване на производителността, водещо до почти двойно по-голяма скорост на кадрите, в сравнение с използването само на CPU. Nuvixa StagePresence позволява да „хванете” жив видео-образ на презентатора с висока резолюция и да го разположите върху всяка презентация или основен екран (десктоп) в реално време, без зелен екран или специален софтуер за видео редактиране, като се използват разширени алгоритми за хетерогенни изчислителни среди.

Nuvixa, Inc. е разработчик на висококачествени, разпознаващи жестове видео-комуникационни и презентационни решения. Мисията на компанията е да предлага иновации в дигиталното сътрудничество чрез сливане на човешкия елемент със съдържанието, било то видео-конференции, онлайн презентации или създадени от потребителите развлечения, с цел по-високо ниво на ангажираност и задържане на вниманието. Nuvixa е частна компания, създадена през 2009 г.

Допълнителна информация

За AMD

AMD (NYSE: AMD) е иноватор в проектирането на полупроводникови продукти, водещ следващата ера на живи дигитални изживявания със своите AMD ускорени процесори (APUs), вградени в широка гама компютърни устройства. Сървърните продукти на AMD са фокусирани върху водещи за индустрията облачни и виртуализационни изчислителни среди. Превъзходните графични технологии на AMD намират приложение в разнообразие от решения от игрови конзоли и РС до суперкомпютри. За допълнителна информация, посетете www.amd.com


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , ,2 коментара

  1. 1 Ghost // 08.03.2012 в 18:04

    АМД напъват с доста добри стратегии, дано се окажат успешни.

  2. 2 serpentiny // 09.03.2012 в 16:15

    Това е добър ход от тяхна страна с което ще постъпят свежи пари за да могат да се задържат поне по средата на ЦПУ-та.

Коментари: