PlayStation VITA печели престижния приз “Red Dot Award”, в категория иновативен продуктов дизайн

PlayStation VITA печели престижния приз “Red Dot Award”, в категория иновативен продуктов дизайн

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 20.03.2012, 3,573 показвания

Периферни устройства и аксесоари, включително 3D дисплей за PlayStation, също бяха отличени с награди за иновативност и дизайн

Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) беше отличена с приз за иновативен дизайн на престижните „Red dot awards” , организирани от немския „Design Zentrum Nordrhein Westfalen”. Тазгодишният конкурс в областта на дизайна „Red dot”, привлече повече от 4,500 участника от над 58 страни и региони. Представилите се, впечатлиха с дизайн от висока класа и доказаха, че конкурса е притегателен център за най-добрите в областта. Представяме ви продуктите, които бяха отличени с наградата “Red dot” за иновативен дизайн. Следните бяха определени от независимо жури, състоящо се от 30 международни експерти:

  • PlayStation®Vita (PS Vita)
  • Безжични стерео слушалки за PlayStation®3 ( налични в Северна Америка )
  • Безжична клавиатура за PlayStation®3
  • 3D Дисплей

“Признанието за старателната работа и усилия в сферата на продуктовия дизайн, дадено ни от водещи експерти, е огромно постижение за SCE”, споделя Андрю Хаус, президент и главен изпълнителен директор на Sony Computer Entertainment Inc. “Трябва да отбележа, че сме изключително радостни от начинът, по който се приема наскоро представената на териториите на Северна Америка и Европа PS Vita. Новата конзола оправда очакванията за портативно гейминг устройство от ново поколение. Доказателство за това е въвеждането на иновативни начини за игра и общуване. Фактът, че беше отличена с приза “Red dot” за продуктов дизайн, говори че PS Vita е гейм конзола за оптимално забавление, която всеки истински фен трябва да притежава.”

SCE е като глобален лидер, определящ водещите тенденции в областта на компютърно-базираните устройства за забавление. Компанията е посветила услилията си на разработката и разпространението на иновативен хардуеър и софтуеър, в чието сърце тупти дизайн от най-високо качество.

За Sony Computer Entertainment Inc.

Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) е признат световен лидер в областта на потребителския развлекателен софтуер и хардуер. Компанията произвежда, дистрибутира, разработва и промотира PlayStation®2 (PS2®) компютърна гейм конзола, PSP® (PlayStation®Portable) портативна гейм конзола, PlayStation®3 (PS3®) компютърна гейм конзола и PlayStation®Vita (PS Vita) портативна гейм конзола. SCEI революцианизира сферата на домашния гейминг, още с появата на PlayStation през 1994. PS2® е класически представител от семейството на PlayStation, доайен в областта на домашните развлекателни игри. PSP® е портативна гейм конзола, която осигурява незабравимо изживяване, високо качество на видео изображението и изключителен стерео звук. PS3® е система от по-висок клас, която съдържа в себе си мощните Cell Broadband Engine и RSX процесори. PS Vita е портативна конзола от ново поколение. Тя е революционна комбинация от вълнуващо гейм изживяване и свързаност със социалните мрежи в реално време. SCEI е насочил усилията си в адаптирането на PlayStation® към отворени операционни системи посредством PlayStation®Suite. Последната представлява крос платформа.

Седалището на компанията в Токио, Япония, SCEI, заедно с дъщерните компании, Sony Computer Entertainment America LLC., и Sony Computer Entertainment Europe Ltd., както и подразделенията Sony Computer Entertainment Japan и Sony Computer Entertainment Asia разработват, пубикуват, дистрибутират и маркетират хардуер и софтуер. Те също са заети с отдаването на лицензии на трети лица на съответния пазар.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: