Corel представя CorelDRAW® Graphics Suite X6

Corel представя CorelDRAW® Graphics Suite X6

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 21.03.2012, 6,506 показвания

Най-новата версия включва поддръжка на Advanced OpenType® шрифтове, създадени от потребителя цветни хармонии, нови възможности за оформление на страници, вградена 64-битова поддръжка и подобрена работа с многоядрени процесори

На 20.03.2012 Corel обяви старта на CorelDRAW® Graphics Suite X6, най-новата версия на своя най-важен графичен софтуер. С изцяло обновено типографско ядро, вдъхновяващи нови цветови стилове и хармонии и мощни инструменти за оформление новият пакет предлага на графичните професионалисти най-мощният и креативен инструмент досега. Фокусиран върху откриването на нови творчески възможности за дизайнерската общност, този важен ъпдейт предоставя подобрени работни процеси и производителност, като улеснява свързването между отделни активи и работата с водещи инструменти и технологии както за начинаещи, така и за опитни дизайнери. Това от своя страна им позволява да завършват проектите си с увереност.

“Нашата CorelDRAW общност постоянно ни вдъхновява със своята креативност и многоликост. Нейните членове имат ключова роля в определянето на най-важните функции и подобрения, които ще помогнат за подобряването на дизайнерския процес и същевременно ще им позволи да демонстрират личния си автентичен стил“, каза Джон Фалсето, старши продуктов мениджър в CorelDRAW. “Искаме да осигурим на нашите потребители всички инструменти и опции, от които имат нужда, за да бъдат колкото се може по-креативни и продуктивни, за да успеят да представят своята визия и да вдъхновят други чрез работата си.”

Включените в най-новия пакет функции и многобройни подобрения са създадени, за да отговорят на нуждите на CorelDRAW потребители в широк кръг от индустрии, включително производство на рекламни знаци и табели, графичен дизайн, дизайн на дрехи и модни аксесоари, широкоформатен печат, маркетинг, печатарство, ситопечат, производство на грамоти и гравиране, автомобилни винилови стикери и др.

Най-важни нови функции и подобрения:

 • Поддръжка на усъвършенствани OpenType® шрифтове: Създайте красив текст с функциите на усъвършенстваната OpenType® типография като контекстуални и стилистични заместители, лигатури, орнаменти, вълнисти варианти и др.
 • Нови потребителски цветни хармонии: Променете цветовете накуп в хармония и анализирайте цветове и оттенъци, за да получите допълнителни цветови схеми.
 • Нов вградена 64-битова поддръжка и подобрена поддръжка на многоядрени процесори: Бърза обработка на файлове и изображения с до 50% по-висока скорост.
 • Нови творчески инструменти за векторно оформление: Добавете идейни ефекти с помощта на четири нови инструмента за векторно оформление  – Замажи (Smear), Извърти (Twirl), Привлечи (Attract) и Отстрани (Repel).
 • Нови Styles Engine и Docker: Форматирайте бързо и опростете създаването, приложението и управлението на стилове за съвместимо форматиране при различни обекти.
 • Ново приложение Corel® Website Creator™ X6: Изградете и управлявайте уеб сайтове с лекота, като използвате Site Wizard, темплейти, drag-and-drop функционалност и безпроблемна интеграция с XHTML, CSS, JavaScript и XML.
 • Нов Smart Carver™: Премахнете нежеланите зони от изображението, като същевременно запазите неговата пропорция.
 • Подобрени възможности за страниране: Cъздайте дизайнерски оформления с лекота, като използвате нова и подобрена функция Master Layer, помощниците за подравняване, интерактивните рамкирания и много други.
 • Редизайн на Object Properties Docker: Спестете време, донастройте дизайн и получете достъп до настройките на обектите от едно централно място.

“Хората търсят софтуер, който създава професионални резултати с лекота. Това е особено важно за онези, които разчитат на графичния софтуер в своята работа“, казва Катлийн Махер, старши анализатор в Jon Peddie Research. “CorelDRAW Graphics Suite е създаден точно за това и ние виждаме тази първоначална идея застъпена силно и в новата версия. Corel имат балансирани нови функции, които правят софтуера все така конкурентен за опитните дизайнери и същевременно новите потребители могат да се настроят и да работят с него бързо.“

Какво включва CorelDRAW Graphics X6:

 • CorelDRAW® X6, интуитивно приложение за векторни илюстрации и оформление на страници
 • Corel® PHOTO-PAINT™ X6, професионално приложение за редактиране на изображения
 • Corel® PowerTRACE™ X6, приложение за бързо и точно преобразуване на растерни във векторни графики с възможност за редактиране
 • Corel® CONNECT™, пълноекранен вграден организатор на съдържание, чрез който потребителите могат да търсят из цифровото съдържание на пакета и/или в локална или мрежова среда, на диск или от сървъри със стокова фотография като iStockPhoto® и Fotolia
 • Corel CAPTURE™ X6, опростено приложение за снимане на екрана
 • Corel® Website Creator™ X6, мощен софтуер за създаване на уеб сайтове с лекота

Потребителите също така получават 10 000 висококачествени clipart и дигитални изображения; 1 000 професионални безплатни цифрови снимки с висока резолюция; 1 000 OpenType шрифта, включително Helvetica®; 2,000 шаблона за автомобили; 350 професионално изработени шаблона; 800 рамки и схеми. Corel ще продължи да усъвършенства изживяването с CorelDRAW Graphics Suite X6, като ще предоставя още съдържание и функционалност през целия продуктов цикъл за потребителите на X6.

Всички физически версии на CorelDRAW Graphics Suite X6 в кутия включват подробно пълноцветно ръководство с твърди корици, което помага на потребителите с различен опит да започнат работа с лекота.

За пълен списък на всички функции, включени в CorelDRAW Graphics Suite X6 и за сваляне на 30-дневна тестова версия с пълна функционалност моля посетете www.corel.com/coreldraw

Наличност и цени

CorelDRAW Graphics Suite X6 е наличен във версии на английски, немски, италиански, френски, испански, португалски и холандски. Версии на продукта на полски, чешки, руски, шведски, фински, унгарски и турски ще се появят по-късно през пролетта на 2012 година.

Предлагат се търговски лицензи и лицензи за академични цели на CorelDRAW Graphics Suite X6, които ще бъдат достъпни през мрежата от оторизирани търговци на Corel през март.

За повече информация относно политиките за цени и ъпгрейд се свържете с вашия предпочитан доставчик или посетете http://www.bmg.bg/Vendor/Corel/CorelBuyIn/CorelDealers.aspx?vendorId=72.

Допълнителна информация

За Corel

Corel е една от най-големите софтуерни компании в света с над 100 милиона активни потребители в над 75 държави. Компанията разработва софтуер, който помага на хората да изразяват своите идеи и споделят своите истории по по-вълнуващ, идеен и по-убедителен начин. Постепенно си изгражда репутация на компания, която създава новаторски, надеждни продукти, които са лесни за разучаване и използване, помага на хората да достигнат нови нива на продуктивност. Индустрията, от своя страна, отговори със стотици награди за нововъведения, дизайн и стойност на софтуера.

Гамата от награждавани продукти включва някои от най-признатите и най-популярните софтуерни марки в света, например CorelDRAW® Graphics Suite, Corel® Painter™, Corel DESIGNER® Technical Suite, Corel® Paint Shop Pro® Photo, Corel® VideoStudio®, Corel® WinDVD®, Corel® WordPerfect® Office, WinZip®,  Corel® Digital Studio™.

Глобалният централен офис на Corel е в Отава, Канада, а главните офиси – в САЩ, Великобритания, Германия, Китай, Тайван и Япония.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,3 коментара

 1. 1 Сашо // 21.03.2012 в 21:21

  ehaa, тея хора още правели софтуер, не бях чувал за корел отдавна

 2. 2 tchefo // 26.03.2012 в 10:57

  Това лого с балона е като на старите видеокасети Akai дано да не ги осъдят ;)

 3. 3 RC // 28.03.2012 в 22:03

  Най-добрата векторна програма. Ползвам я от 98 насам.
  @tchefo не се притеснявай, балона си е запазена марка на Corel още от далечната 1991 и версия 2.0 :)
  http://www.os2museum.com/wp/wp-content/uploads/2010/08/cdr_about.gif