Новите HP ProLiant Gen8 сървъри с технологиите от Intel вече и в България

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 7.04.2012, 4,336 показвания

По-интелигентните технологии помагат за поддръжката и менажирането на центровете за данни

Неавтоматизираните процеси в управлението на центровете за данни за период от три години може да струва на компаниите повече от 24 млн. долара, докато непланираните прекъсвания причиняват загуби за близо 10 млн. долара на час. (1)(2). За да предотвратят това, мениджърите на центровете за данни трябва да разчитат на по-интелигентни технологии, които да елиминират отнемащите време и потенциални за грешки процеси. Наред с това тези процеси консумират ценни ресурси и водят до непланирани прекъсвания и загуба на данни.

Сървърите HP ProLiant Generation 8 (Gen8) са предназначени да се справят именно с най-скъпо струващите и сложни проблеми в ИТ отделите. HP ProLiant представляват най-добрите сървъри с автоматизиран анализ и управление в индустрията с процесорите Intel Xeon E5-2600, които осигуряват възвращаемост на инвестицията за по-малко от пет месеца, утроявайки производителността на администраторите. (3)(4)

Вече повече от 15 години потребителите могат да разчитат на избор №1 в индустрията марка сървъри HP ProLiant.(5) HP и Intel години наред съвместно разработват сървъри и решения, които оборудват центровете за данни с иновации в захранването и охлаждането. HP продължава тази традиция с HP ProLiant Gen8, като си сътрудничи с HP Labs, централното изследователско звено на компанията, за да предложи контрол върху енергийните разходи в рамките на целия център за бази данни по времето на работния процес, включващ HP 3D Sea of Sensors и услугите HP Location Discovery Services. В резултат, новата енергийно оптимизирана технология, част от сървърите HP ProLiant Gen8 с процесори Intel Xeon удвояват капацитета на центровете за данни.(6)

Gen8 включва архитектурата ProActive Insight

Архитектурата HР ProActive Insight на сървърите HP ProLiant Gen8 е съвкупност от интегрирани хардуер и софтуер, които осигуряват автоматизирано управление и наблюдение през целия жизнен цикъл на сървърите, консумирана електроенергия и други важни параметри.

Изпробвани в повече от 100 центрове за данни от настоящи клиенти, сред които Alcatel-Lucent, British Telecom, Nth Generation Computing и Purdue University, сървърите HP ProLiant Gen8 автоматизират управленския процес, ускоряват производителността на приложенията, като премахват обичайните проблеми. В резултат на това са автоматизирани рутинните задачи, предоставяйки на ИТ персонала близо месец допълнително време, позволявайки на компаниите да преразпределят ресурсите си на година, за да се съсредоточат върху иновации. (7)

Предназначени за виртуални среди и за облака

За да подобрят производителността на виртуализираните приложения за данни, инженерите на HP балансират системната архитектура, докато обединяват сториджите, I/O и изчислителните ресурси, за да създадат най-добрата конвергирана системна платформа към днешна дата в индустрията. В идеалния случай, тя е предназначена за нуждите на виртуализираните среди, за внедряването на облака и за най-взискателните центрове за бази данни и натоварвания.

Обширното портфолио от сървърите HP ProLiant Gen8 включва:

  • HP ProLiant BL460c Gen8, водещият в света сървърен блейд, е най-подходящ при преминаването на центровете за бази данни към облака;
  • HP ProLiant DL360p Gen8, гъвкав сървър с оптимизиран рак дизаин, който осигурява висока производителност, ефективност и надеждност в 1U пространството;
  • HP ProLiant DL380p Gen8, поддържа най-широк спектър от натоварвания и предлага мащабируемост при промяна на нуждите;
  • HP ProLiant ML350p Gen8, сървър с разширена тауър кутия, е изключително подходящ за отдалечени офиси и клонове;
  • HP ProLiant SL230s Gen8 сървър, проектиран за изграждане на скалируеми системи от сървъри,, който осигурява максимална производителност за среди с интензивно вертикално мащабиране и изчисления, изискващи висока производителност (High Performance Computing (HPC);
  • HP ProLiant SL250s Gen8, най-подходящ за хетерогенни и потребителски центрове за бази данни, фокусиран върху GPU (graphics processing unit) изчисления;
  • HP ProLiant DL160 Gen8, ултра плътен рак сървър, създаден за онлайн приложения, изискващи голям обем трансфер на данни със системната памет.

Цена и наличност

Новата платформа от сървъри HP ProLiant Gen8 са налични вече и в България. Сега имате възможност да избирате между поне две различни конфигурации, в зависимост от потребностите на Вашия бизнес.

HP предлага гъвкав лизинг и други финансови решения за клиентите на сървърите Gen8 чрез HP Финансови услуги, дивизията за лизингови услуги и услуги за цялостно управление на активите. Използвайки лизинговите и финансиращите програми на HP Финансови услуги, клиентите могат да внедрят технология от световен клас на разумни цени по начин, който отговаря на техните бизнес нужди.

Премиерното клиентско събитие на HP, HP DISCOVER, ще се проведе в периода 4-7 юни в Лас Вегас.

За HP накратко

HP създава нови възможности технологията да има значително въздействие върху хората, бизнеса, правителствата и обществото. Най-голямата технологична компания в света предлага портфолио, което включва принтери, персонални компютри, софтуер, услуги и ИТ инфраструктура, за да разреши проблемите на клиентите си. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) можете да намерите на http://www.hp.com.

 

(1) Изчисления на HP, базирани на изследователски доклади на индустрията.

(2) Въз основа на Вътрешно проучване и тестване на HP за период от 2 години и други конкурентни материали, включително “Cost of Downtime Tool”, разработено от IDC за HP, copyright ©2009.

(3) Въз основа на вътрешни оценки.

(4) Въз основа на вътрешни тестове, при които HP Active Health е внедрен с автоматизирани монитор, инструменти за диагностика и сигнализиране в сравнение с използването на доклад Redundant Power Supply.

(5) Q4 ‘11 Световен тракър за сървъри,” IDC, 28 февруари, 2012.

(6) Оценки на HP за енергоспестяване от HP ProLiant G6 до HP ProLiant Gen8.

(7) Според картата на центровете за бази данни на IDCr, Декември 2011.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: