Перси ООД се присъедини към ексклузивната програма на NVIDIA – Tesla Preferred Provider (TPP)

Перси ООД се присъедини към ексклузивната програма на NVIDIA – Tesla Preferred Provider (TPP)

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 9.11.2009, 4,097 показвания

persy_nvlogo_tppКорпорацията NVIDIA обяви официално сертификацията на първата българска компания – Перси ООД – по програмата Tesla Preferred Provider. Българската компания става официален и ексклузивен доставчик на Tesla-базирани решения, осигурявайки на потребителите и необходимата поддръжка, за да могат да извлекат максимума от предложенията и продуктите на NVIDIA, при това не само за GPU изчисления.

Перси е компанията, която подготви и първият в България персонален суперкомпютър за високопроизводителни GPU изчисления, на базата на NVIDIA® Tesla™ C1060, създаден с цел да обслужва нуждите на Института по органична химия с Център по фитохимия при Българската академия на науките.

Работната станция, асемблирана от фирма Перси ЕООД, е на базата на шаси и дънна платка Supermicro и използва професионален графичен контролер NVIDIA Quadro FX 3800 за визуализация и два изчислителни процесора NVIDIA Tesla C1060 за постигане на оптимално визуално качество и впечатляваща изчислителна мощ. Именно благодарение на NVIDIA Tesla C1060 работната станция се превръща във високопроизводителен персонален суперкомпютър, който дава възможност на професионалистите да постигнат значително по-висока производителност, комбинирана с отлична енергийна ефективност спрямо използването само на процесорно-ориентирани решения.

“Благодарение на работата си с Института по органична химия с Център по фитохимия при Българската академия на науките, от Перси демонстрираха отличното си разбиране на важността и ангажираността си в областта на GPU изчисленията”, заяви Кристи Строе, търговски мениджър в NVIDIA за югоизточна Европа. “Щастливи сме от възможността да работим съвместно с тази компания с цел да предложим още иновативни Tesla-базирани решения на българския пазар”.

“Радваме се, че сме първата компания в България, която получава честта да стане член на ексклузивната програма NVIDIA Tesla Preferred Provider (TPP)”, заяви Евгений Кърпачев, управляващ директор на Перси ООД. “Ние имаме дълга история от над 19 години в доставката на решения за нуждите на професионални потребители, които са с най-високите изисквания към производителността и качеството на техния компютър без каквито и да е компромиси. В тази връзка присъединяването ни към програмата NVIDIA Tesla Preferred Provider се явява следващата логична стъпка за нас, за да можем да предложим най-новите постижения в областта на GPU изчисленията”.

Nvidia Tesla осигурява решения на базата на ново поколение специализирани, високопроизводителни графични изчислителни процесори (GPU), за да трансформира работните станции и сървъри в персонални суперкомпютри и големи сървърни клъстери. А с предстоящата CUDA архитектура от ново поколение известна като “Fermi”, която е най-модерната за GPU изчисления до момента, нещата продължават да се развиват в положителна насока. Благодарение на наличието на над 3 милиарда транзистора и до 512 CUDA ядра, Fermi осигурява възможностите и производителността на суперкомпютър на 1/10-та от цената и с 1/20-та от енергопотреблението на традиционните процесорно-базирани сървъри.

Новата Fermi архитектура дава възможност за по-ефективно оползотворяване на съвместната работа на централния и графичен процесор за извършване на изчисления в разнообразни приложения. С наличната поддръжка на C++ и среда за разработка във Visual Studio, паралелното програмиране за графичния процесор вече е по-лесно и позволява ускоряването на производителността в още по-широк набор от приложения. В това число и постигане на драматично ускорение в рейтрейсинга, физиката, анализа на ограничен брой елементи, научни изчисления с висока прецизност, линейна алгебра, сортирането на данни и за разнообразни алгоритми за търсене.


Етикети: , , , , , ,


Коментарите са забранени.