ASUS представи геймърската звукова карта ROG Xonar Phoebus

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 18.04.2012, 4,038 показвания

Командна технология от геймърското семейство Rеpublic of Gamers, екстра чист 118dB SNR звук и мощен усилвател за слушалки характеризират най-изтънчения аудио продукт, създаван някога за истински гейминг екшън

С продукта ROG Xonar Phoebus геймърското семейство на АSUS повери в ръцете на компютърните ентусиасти надежден звуков компонент, който слиза директно от осветената с прожектори аудио продуктова сцена, за да кореспондира пълноценно с нуждите и интересите на съвременните геймъри. Xonar Phoebus включва ексклузивната командна технология на ROG, която намалява шума от околната среда до 50% и осигурява почти авторитарно качество на гласовете по време на мултиплейър игрови сесии онлайн. А със своите 118 децибела на съотношението сигнал-шум (118dB SNR) и мощния усилвател за слушалки (600 ohm), Xonar Phoebus постига прецизно позициониране и ултимативно реалистичен звук за истинско потапяне в гейминг средата. Специално създадената контролна кутия увеличава удобството и задава по-интуитивни функции с лесен достъп за още по-ергономичен гейминг на работния плот.

Ексклузивна ROG командна технология за чиста и безпроблемна комуникация по време на игра
Геймърите често се сблъскват с появата на шумови дразнители, които заглушават гласовете по време на мултиплей. Това води до липса на яснота и объркване при игри с взводове, което на свой ред предизвиква спад в съотношението на извоюваните победи. Ексклузивната командна технология от геймърското семейство на АSUS представя първите в света звукови карти с опция за пълен отказ от шум, проектиран от Xonar екипа. Интелигентните алгоритми на звуковите детектори и масивните микрофони (два от които в специалната контролна кутия) намаляват шума до 50%, превръщайки шумни места като LAN партиите в помещения, тихи като лаборатории. Технологията работи еднакво добре независимо дали използва външен микрофон или микрофони, вградени в контролната кутия ROG Xonar Phoebus. Геймърите се възползват от възможността да общуват и да координират действията си с членовете на екипите си по-ясно и с по-голяма прецизност, добавяйки към по-високото съотношение на победите чистата наслада от играта.

Изтънчени компоненти и дизайн за превъзходен звук
ROG Xonar Phoebus си служи със стилен и ефективен EMI щит и ексклузивна ASUS Hyper Grounding технология, с които гарантира намаляване на електромагнитните смущения. Благодарение на опита на професионалистите от Xonar, Hyper Grounding технологията имплементира експертизата на графичните карти на ASUS в аудио продукти с многопластови печатни платки, блокира шума от близко разположени компоненти и помага на захранването да генерира кристално чист звук, реалистичен като самия живот. Цифрово-аналоговият конвертор PCM1796 на ROG Xonar Phoebus резултира в буквално звъняща аудио прецизност заради надеждния звук с 118 децибела съотношение сигнал-шум, като SNR профилът на новата звукова карта надхвърля показателите на конкурентните аудио продукти с впечатляващите 32 пъти. Превъзходството е осезаемо и в тотално хармоничното изпълнение на дисторшъна – изменяемостта на изходящия звук е едва 0.00039%.

Повече сила за потребителите на слушалки
Тъй като много геймъри избират слушалки, за да се въздържат от смущаването на околните, но същевременно настояват за лична неприкосновеност и възможно най-добро качество на звука, екипите на ROG и Xonar интегрират култовия усилвател TPA6120A2 в ROG Xonar Phoebus, повишавайки пълното съпротивление на изходящия звук до 600 ohm.

Специална контролна кутия
Облечена в червено-черната цветова схема на търговската марка ROG, контролната кутия ROG Xonar Phoebus предлага на геймърите повече удобства. Свързана с картата чрез заден вход/изход порт, контролната кутия може да бъде поставена на бюрото, така че да бъде леснодостъпна. Геймърите могат да регулират силата на звука или да го изключват напълно без да прекъсват играта, за да оперират със системни менюта, и без да е необходимо да се оглеждат около себе си за дистанционни управления на дисплея. Освен това контролният панел предлага микрофон и конектори за слушалки за още по-лесно свързване.

Най-новите аудио технологии
ROG Xonar Phoebus включва активация на Dolby Home Theater V4 с един клик, която спомага за увеличаване на звука чрез пълна съвместимост със съвременната технология на звуковите процесори. Най-новият стандарт предлага значително и находчиво подобряване не съраунда и по-улеснено доближаване до хай-енд аудио. Ексклузивният игрови аудио двигател ASUS GX 3.0 също е интегриран, предлагайки EAX съвместимост за гарантиране на подсилен и по-широк спектър от симултанни саунд ефекти, както и цялостно по-блестящо представяне във всяка компютърна игра.

Продуктов кросоувър в полза на потребителите
ROG Xonar Phoebus представя първата звукова карта от геймърското семейство на ASUS, изцяло посветено на игрите като начин на живот в бранша с върхови технологии. Този дебют съвпада с петата годишнина от създаването на геймърското семейство на ASUS и представя резултатите от сътрудничеството между философията на ROG игрите и иновативните идеи на аудио компютърни експерти на Xonar. ROG Xonar Phoebus предлага на геймърите най-добрия звук – усъвършенстван като по поръчка, който прави преживяванията в света на компютърните игри по-вълнуващи отвсякога.

ASUS е водеща компания, която се нарежда в топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, Eee Box и персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и мобилни телефони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 3886 награди през 2011, а благодарение на Eee PC е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 11 000 служители в света и разполага с инженерен екип от 3100 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2010 г. са 10.1 млрд. щатски долара.


Етикети: , , , , , ,Един коментар

  1. 1 Алекс // 20.04.2012 в 08:12

    “Геймърите често се сблъскват с появата на шумови дразнители, които заглушават гласовете по време на мултиплей. Това води до липса на яснота и объркване при игри с взводове, което на свой ред предизвиква спад в съотношението на извоюваните победи.”

    Абе те това си е цяла наука… :D

Коментари: