XOLO X900, първият смартфон с Intel Inside стартира на пазара в Индия

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 20.04.2012, 4,323 показвания

XOLO X900 носи най-доброто от компютърните технологии на Intel на потребителите на мобилни телефони в Индия

Intel Corporation и Lava International Ltd., една от най-бързо разрастващите се компании за мобилни телефони в Индия обявиха днес наличността на XOLO X900, първият смартфон с Intel inside. Устройството ще бъде на разположение за закупуване от потребителите от 23ти април с цена от приблизително INR 22000.

Lava обяви също и дългосрочно партньорство с Croma, национална верига от магазини за потребителска електроника и durables, за промотиране и продажби на XOLO X900.

Партньорството между Intel и Lava бешеобявено на Мобилния Световен Конгрес (Mobile World Congress)в Барселона през февруари. XOLO X900 е базиран на референтен дизайн на смартфон на Intel с Intel Atom processor Z2460с Intel Hyper Threading Technology и поддържащ HSPA+ 3G свързаност.

Високопроизводителният 1.6 GHz Atom processor с Hyper Threading Technology донася скорост и multi-tasking производителност в ръцете на потребителите. Водещата 400 MHz честота на графичното ядро и пълното 1080p HD видео кодиране и плейбек правят този телефон перфектното устройство за развлечения, като предоставят на потребителите изживявания с увлекателни игри и видео. Той има също и 8-мегапикселова камера, която предоставя усъвършенствани възможности за създаване на изображения, включително burst mode, който позволява 10 снимки да бъдат направени за по-малко от секунда.

XOLO X900 е с елегантен дизайн с 4.03-инчов LCD сензорен дисплей с висока резолюция за кристално ясен текст и живи изображения. При старта си X900 ще работи с Android Gingerbread*, с планиран over-the-air софтуеърен ъпгрейд към Android Ice Cream Sandwich* платформа скоро след това. Технологията на Intel позволява високопроизводително изживяване за потребителите, като същевременно поддържа дълъг живот на батерията – до 5 часа при 3G сърфиране, 45 часа звук и 8 часа разговори1.

“Чрез XOLO X900, ние сме щастливи да донесем на индийския пазар устройство, което отговаря на нуждите на хората, за които скоростта и производителността имат значение. След успеха ни при телефоните с над 10милиона щастливи потребители за по-малко от 3 години, XOLO ще бъде отличаващ се играч на бързоразрастващия се сегмент на смартфоните. Първоначалните ревюта на XOLO X900 са много позитивни и независими бенчмаркове ясно посочват факта, че когато става дума за скорост и производителност, XOLO X900 е златният стандарт,” каза Вишал Сегал, съосновател и директор, Lava International.

“Първият смартфон с Intel inside сега е на разположение на индийските потребители,”заяви Майк Бел, Intel корпоративен вицепрезидент и генерален директор Mobile and Communications Group.“Границите на персоналните компютърни технологии сега се разширяват. Като навлизаме на индийския пазар с нашия първи смартфон от Lava, устройството, което не само демонстрира богати възможности и ползи за потребителите от компютърните технологии на Intel, но също подчертава вълнуващите възможности на това, което предстои.”

Като коментира дългосрочното стратегическо партньорство с Lava, Аджит Джоши, MD и CEO, Infiniti Retail Limited, каза “Ние в Croma сме много доволни да си сътрудничим с Intel и Lava да донесем този вълнуващ нов продукт на пазара. Ние винаги се стремим първи да предоставим най-новите и най-добрите продукти на нашите клиенти и това е стъпка в тази посока. Ние сме много оптимистични за перспективите пред този вълнуващ нов продукт.”

От 23ти април, XOLO X900 ще бъде на разположение за закупуване от Croma и Xolo.in, а след това ще бъде на разположение и в други вериги за продажби на дребно, както в онлайн магазини в началото на май.

За Intel
Intel [NASDAQ: INTC] е световен лидер в компютърните иновации. Компанията проектира и изгражда технологии, които служат за основа на компютърните устройства в света. Допълнителна информация за Intel можете да намерите на newsroom.intel.com и blogs.intel.com

За Lava
Lava international е една от най-бързо разрастващите се брандове на пазара на мобилни устройства в Индия. Организацията стартира своята дейност само преди 30 месеца и бързо разраства своя пазарен дял. “Вземи силата в свои ръце“ („Get the power in your hand”) – с това мото като водещ принцип, Lava започва своето пътуване да дава сили на хората с иновативни продукти. Днес брандът има широк набор от телефонни апарати в своето портфолио. Компанията вече разшири своята дейност във всички региони на Индия и има мрежа от 1,000 дистрибутори и присъствие в ~50,000 retail локации.

 

1 Изчисленията на производителността и животът на батерията са базирани на вътрешни тестове на Intel с използването на Intel Atom processor Z2460 Smartphone Reference Design и са предоставени само за информация. Всяка разлика в хардуера на системата и софтуера или конфигурацията може да повлияе на действителната производителност. Финалните цифри могат да варират на базата на финалното OEM устройство, приложение и употреба.


Етикети: , , , , , , , ,5 коментара

 1. 1 м // 20.04.2012 в 15:18

  Какво стана, вместо АРМ да навлиза на пц пазара, май се получи обратното :Д

 2. 2 required // 21.04.2012 в 06:35

  един телефон
  “навлиза”
  ще почакаме и ще видим

  Би ми се искало да подкарам Виндоллс на това нещо не андроид.

 3. 3 Ghost // 21.04.2012 в 09:04

  Това “създание” го чаках много време.. ето че и очакванията ми за това , което интел ще внедрят в него го оправдаха – Intel® BPT Technology или мобилна версия на Turbo Boost Technology :)

 4. 4 4520p // 22.04.2012 в 21:58

  ако има и 1 гига рам..

 5. 5 Тихомир // 23.04.2012 в 13:41

  Има :)

Коментари: