Canon представи новата Cinema EOS System

Canon представи новата Cinema EOS System

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 20.04.2012, 4,495 показвания

Камерата е проектирана да задоволи и най-високите изисквания на киноиндустрията

Canon Bulgaria презентира за пръв път в България Cinema EOS System. На 18 април в клуб „Студио 5”, НДК, бяха представени новите професионални цифрови видеокамери със сменяем обектив – EOS C300 и EOS C300PL, оборудвани със Super 35mm еквивалентен CMOS сензор, готови да задоволят и най-високите изисквания на днешната киноиндустрия.

Освен специално подготвените презентации гостите на събитието получиха уникалния шанс да се запознаят на живо с EOS C300 и EOS C300 PL и дори сами да заснемат няколко тест кадъра. На представянето присъстваха оператори и фоторепортери, представители на медиите, както и специални гости, които проявиха сериозен интерес към иновативната серия камери.

Вечерта откри Борис Трифонов (представител на Canon), който представи изключителните възможности на новите камери и анонсира пускането на EOS 1D C, нов цифров огледално-рефлексен фотоапарат, който разполага с 35mm пълноформатен CMOS сензор, поддържащ запис на 4K видео. Обявена бе и разработката на следващото поколение камери от серия Canon Cinema – EOS C500, както и на четири нови 4K кинообектива. Темелко Темелков демонстрира на публиката свой клип, специално заснет с новата серия Canon Cinema EOS.

Оживена дискусия предизвикаха показаните от оператора Андрей Рашев сурови и необработени кадри, направени като тест за качеството на камерата. Тестовете са проведени при дневни и нощни условия и ниска осветеност. Кадрите породиха голям интерес сред аудиторията, както и дискусия относно качествата на камерата.

Новата камера е с изключителни възможности при слаба осветеност и невероятен динамичен обхват, висока мобилност и възможност за надграждане. Системата Canon EOS предлага съвместимост с широкия спектър на високопроизводителните EF обективи на Canon и предоставя на операторите безпрецедентни творчески възможности.

Новата система EOS Cinema въвежда седем нови модела 4K кинообективи: два вариообектива, покриващи широк диапазон на увеличение от 14,5 мм до 300 мм, предлагащи се в EF и PL вариант, и три с постоянно фокусно разстояние и EF захващане, съвместими и с огледално-рефлексните фотоапарати с пълноформатен сензор от серията EOS.

За Canon Europe
Canon Europe е регионалният представител на Canon Inc. в Европа, който осъществява и отговаря за продажбите и маркетинговата политика на корпорацията в региона, оперира в 120 страни и има над 11 000 служители в цяла Европа, Близкия изток и Африка (EMEA). Canon Inc. е основана през 1937 г. с първоначална цел да създаде най-добрия потребителски фотоапарат. От тогава до днес непресъхващата страст на Canon към „силата на изображението“ е допринесла за развитието на съвременните високи технологии и на много други области и е превърнала компанията в световен лидер във фотографските и копирните технологии както сред крайните потребители, така и сред бизнес клиентите. Портфолиото на компанията включва продукти, които варират от цифрови компактни и огледално-рефлексни фотоапарати, през телеобективи и преносими рентгенови апарати до мултифункционални устройства и печатащи решения за производството, както и множество допълнителни услуги и решения от Canon. Canon непрекъснато инвестира голяма част от своите средства в R & D – научни изследвания и разработки, за да осигури най-качествените и иновативни продукти и услуги на пазара и да удовлетвори творческите потребности на всички свои клиенти. Технологиите на Canon позволяват на всеки клиент – от любителите фотографи до професионалните компании за печат – да удовлетвори собствените си потребности и страстта към изображенията. Canon вярва, че грижата за интересите на цялото общество и опазването на околната среда са неразделна част от добрите бизнес практики. Това Canon е въплътила в своята корпоративна философия Kyosei: „За да живеем и работим заедно за общото благо“.


Етикети: , , , , , , ,3 коментара

  1. 1 Никола // 20.04.2012 в 13:43

    Къде можем да видим кадрите на Темелко?

  2. 2 Антон Белев (Bloody) // 20.04.2012 в 16:48

    Видеото е качено тук: http://vimeo.com/40624425

  3. 3 Ghost // 21.04.2012 в 08:28

    Качеството наистина е добро..