Acer представя Aspire Тimeline Ultra

Acer представя Aspire Тimeline Ultra

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 24.04.2012, 4,707 показвания


Моделът предлага 8 часа работа на батерията и удължен живот, висока производителност и технологиите Green Instant On и Always Connect на Acer

След като пусна първия си ултрабук през септември 2011 година, Acer пренесе уникалните му продуктови характеристики в основната си линия ноутбуци с 14- и 15-инчови дисплеи. Днес Acer представи Aspire Timeline Ultra, ноутбук, който предлага 8 часа работа на батерията след зареждане, висока производителност и с комбинация от 2 диска с хибриден дизайн, характерен за ултрабук.

Добрите характеристики включват оше технологията Green Instant On на Acer, благодарение на която Aspire Timeline Ultra бързо зарежда и възобновява работа и технологията Always Connect на Acer, която позволява на потребителите да управляват своите мултимедия и данни от устройства си по всяко време и на всяко място – веднага след отварянето на капака.

Новите Aspire Timeline Ultra са по-тънки и по-леки в сравнение с предишните поколения на серията Timeline – те постигат баланс между теглото на компютъра и живота на батерията, като осигуряват цял ден работа с компютър след едно зареждане. Aspire Timeline Ultra са едва 20 мм тънки, предлагат над 8 часа живот на батерията[1], производителност с последно поколение процесор Core i от Intel, прецизна графика за интензивни триизмерни игри и дори тънко оптично устройство DVD-Super Multi.

Незабавно включен и винаги свързан
Новаторските технологии Green Instant On и Always Connect на Acer позволяват качването и извличането на данни да става на всяко място и по всяко време – при това – с пестене на енергия.
Специално Green Instant On на Acer е функционалност за незабавно възобновяване на работата (в рамките на 1,5 секунда) с ноутбука Aspire Timeline Ultra и гарантира, че батерията му ще издържи в продължение на няколко седмици.

В сравнение с конвенционалните начини на свързване, потребителите се връщат  онлайн по-бързо благодарение на Always Connect на Acer – което в крайна сметка подобрява продуктивността и удовлетворява информационно-развлекателните нужди. При отворени профили във Facebook, Twitter или Outlook потребителите могат да видят обновяванията им незабавно след възобновяване на работа. Нещо повече, технологията Always Connect на Acer прави възможно събуждането на Timeline Ultra да стане чрез дистанционно устройство като смартфон например. Достъпът до всички документи, снимки музикални- и видеофайлове е бърз и незабавен.

Производителност и унаследен от серията Timeline дизайн
Aspire Timeline Ultra се предлага с най-новите процесори на Intel от серията Core i, с хибридно решение за съхраняване на данни SSD/HDD по избор, с професионално звучащ окръжаващ звук Dolby Home Theater v4, както и с портове HDMI и USB 3.0. Запазва се също така унаследеният дизайн на серията Timeline, с над 8 часа живот на батерията PowerSmart с удължен живот (с 3-кратно по-дълъг жизнен цикъл в сравнение с традиционните батерии[2]) и с технологията на охлаждане, грижеща се за удобството на потребителите дори когато държат Timeline Ultra в скута си.

Това е и първият в света ултрабук, оборудван с мощна графика от последно поколение. Процесорът NVIDIA GeForce GT640M увеличава графичната производителност над 4 пъти, предоставя високо качество на картината и ефекти. Фирмената технология NVIDIA Optimus удължава живота на батерията, когато се използват 2D приложения.

Aspire Timeline Ultra вече е наличен в търговската мрежа у нас.

 

За Acer
От основаването си през 1976 година Acer постигна целта да премахне бариерите между хората и технологиите. В световен мащаб Acer се нарежда на 2-ро място по общ брой компютри и ноутбуци[3]. Печелившият и устойчив бизнесмодел на търговския канал е от основно значение за продължаващия растеж на компанията, като нейният подход с множество марки интегрира ефективно марките Acer, Gateway, Packard Bell и eMachines на световните пазари. Acer се стреми да проектира природодружелюбни продукти и да изгражда зелени линии на доставки в сътрудничество с доставчиците. Acer е горда да бъде световен партньор на Олимпийското движение, включително на Зимните олимпийски игри във Ванкувър през 2010 година и на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година. За Acer Group работят 8000 души по целия свят. Приходите за 2010 година възлизат на 19,9 млрд. щатски долара. Посетете www.acer-group.com за повече информация.

 


[1] Посоченият живот на батерията се основава на тестовете за за режимите на производителност MobileMark 2007 с включена безжична карта. Класацията за живота на батерията е само за сравнителни цели. Действителният живот на батерията варира в зависимост от модела, конфигурацията, приложенията, настройките за управление на захранването, условията на работа, както и от използваните възможности. Максималният капацитет на батерията намалява с течение на времето и нейното използване.

[2] Батерията запазва 80% от своя капацитет при над 1000 цикъла на зареждане. Пълното презареждане представлява един пълен цикъл на зареждане и разреждане, който невинаги съвпада с всяко свързване на ноутбука към източник на захранване, тъй като няколко частични зареждания могат да бъдат част от един цикъл на пълно презареждане. Батерията PowerSmart на Acer с удължен живот не изисква подмяна при типично използване на ноутбука в продължение на над три години; за същото време конвенционалната литиевойонна батерия трябва да бъде сменена три пъти, ако приемем, че се зарежда веднъж на ден или 300 цикъла на година.

[3] Източник: по данни на Gartner за 3-то тримесечие на финансова година 2011.


Етикети: , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.