AMD пусна спецификацията на Open Compute решения за финансови услуги

AMD пусна спецификацията на Open Compute решения за финансови услуги

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 9.05.2012, 3,517 показвания

Платформата “Roadrunner” ще осигури сериозни икономии на енергия и разходи за този взискателен пазарен сегмент

По време на конференцията на Open Compute, компанията AMD (NYSE: AMD) – член на Open Compute, с водеща роля в промотирането на отворените стандарти, обяви гъвкава и иновативна спецификация с кодовото име “Roadrunner,” ориентирана към изграждането на енерго-ефективни и ценово-ефективни решения. “Roadrunner” е специално проектирана да посрещне нуждите от високопроизводителна изчислителна мощност, облачна инфраструктура и сторидж на индустрията за финансови услуги. Този ход е в съзвучие с мисията на проекта Open Compute за иновации и енергийна ефективност в инфраструктурните технологии.

Използвайки обратната информация от клиентите във финансовите среди, спецификацията на дънната платка “Roadrunner” интегрира нужните за финансовия сектор характеристикив една „плътна” платформа, освободена от ненужните и оптимизираща най-важните компоненти. Създадена около процесорите от серията AMD Opteron™ 6000, които предлагат най-високи капацитет на паметта и пропускателна способност сред продуктите на AMD, “Roadrunner” отговаря на точно определена функционалност, при това е изключително енергоефективна и намалява общата цена на притежание (total cost of ownership – TCO).

“Работейки с индустрията за технологичния напредък, вместо да се фокусира върху специализирани (т.е. затворени) решения, AMD усили позициите си и набра скорост чрез сътрудничеството. AMD отново води промените, като разширява инициативата Open Compute на нови пазари със спецификацията на платката “Roadrunner”, опитмизирана за финансовите услуги,” каза Лиса Су, старши вицепрезидент и управител на Global Business Units, AMD. “Нещо повече, платката “Roadrunner” разполага с висока степен на гъвкавост, и може да се конфигурира да поддържа както товари с „общо предназначение”, така и облачни, високо-производителни и сторидж приложения.”

“Roadrunner” е единична платформа с две конфигурации: една за HPC системи, и втора за общоцелеви, облачни и сторидж сървъри, или общо 4 групи приложения. Спецификацията в момента включва следните характеристики:

  • Дънна платка с размери 16” x 16.5”
  • Опции за насищане с компоненти според целевата употреба;
  • Гъвкав форм-фактор, включващ 1U, 1.5U, 2U и 3U системи;
  • Отворено управление (Open Machine Management), ценово ефективни опции в зависимост от изискванията;
  • Поддръжка на традиционни инфраструктури за монтаж в шкаф и открит шкаф;
  • Поддръжка на пълната гама процесори от серията AMD Opteron™ 6000 с най-висок капацитет на паметта и пропускателна способност.

“Подобно на успеха и динамичното развитие на софтуера с отворен код, отвореният хардуер позволява открит достъп на широка гама инженерни и технологични таланти и създаване на нови възможности за иновация и стандарти,” каза Джордж Брейди, изпълнителен вицепрезидент „Технологична инфраструктура във „Fidelity Investments”. Ние сме много окуражени от посветеността на отворените стандарти и гъвкави решения, каквито виждаме в спецификацията на „Roadrunner”.”

Повече информация за Open Compute Project и Open Compute Summit може да се намери на http://opencompute.org/. Конференцията Compute Summit ще бъде пусната поточно на: http://on.fb.me/OCPSummit. Следете AMD на www.facebook.com/amd или @AMDOpteron.

About AMD

AMD (NYSE: AMD) е иноватор в проектирането на полупроводникови продукти, водещ следващата ера на живи дигитални изживявания със своите AMD ускорени процесори (APUs), вградени в широка гама компютърни устройства. Сървърните продукти на AMD са фокусирани върху водещи за индустрията облачни и виртуализационни изчислителни среди. Превъзходните графични технологии на AMD намират приложение в разнообразие от решения от игрови конзоли и РС до суперкомпютри. За допълнителна информация, посетете http://www.amd.com


Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: