Платформата за вграждане от серията “G” на AMD сега поддържа Windows Embedded Compact 7 ОС в реално време

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 9.05.2012, 4,188 показвания

AMD обяви, че платформата AMD Embedded G-Series сега поддържа Windows Embedded Compact 7, следващото поколение Windows Embedded CE операционна система в реално време. Windows Embedded Compact 7 заедно с ускорените процесори AMD Embedded G-Series ще предложи оптимизирана работа на приложенията в малки специализирани устройства за медицината, търговията и промишлената автоматика. Това ще помогне на ОЕМ производителите на платки, модули и системи да изграждат устройства с висока изчислителна и графична производителност с минимални ограничения по отношение на захранване, размери и охлаждане.

“AMD се ангажира да предоставя на своите клиенти възможно най-широка гама поддържани операционни системи, за да им помогне да създадат  бързо и ценово ефективно своите устройства, “, каза Бъди Брокер, директор на AMD Embedded Solutions. “Безпроблемната поддръжка на Windows Embedded Compact 7 ще гарантира на клиентите на платформата за вграждане на AMD от G-серия, че могат да се възползват пълноценно от комбинацията на тези водещи технологии.”

Ускорените процесори за вграждане серията “G” на AMD поставят нови стандарти за производителност и работа с мултимедийно съдържание на малките вградени устройства. Комбинацията на AMD RadeonTM графика с енергоефективно изчислително ядро “Bobcat” x86 предлага отлично съотношение „производителност/ват”.

“За нас е особено важно, че AMD осигури поддръжка от страна на G-серия APU за Windows Embedded Compact 7, предоставяйки на OEM-ите ресурси за разработка на широка гама специализирани устройства,” каза Стивън Бриджланд, продуктов мениджър за Windows Embedded в Microsoft. “Така производителите на устройства ще могат по най-добър начин да използват платформата Windows Embedded Compact за изграждане на интелигентни системи.”

Функциите, които стават достъпни с Windows Embedded Compact 7, включват Silverlight за Windows Embedded – обновена версия на Internet Explorer с поддръжка на Adobe Flash 10.1, и мулти-тъч поддръжка оптимизирана за лесно и интуитивно въвеждане на данни в системите,  заедно с жестово-базирано взаимодействие.

Достъпните платки и модули поддържащи AMD Embedded G-Series APU и Windows Embedded Compact 7 включват едноплатковия компютър MSM-eO/-N PC/104-Plus и други на Kontron, едноплатковия компютър CAPA111 3.5” на Axiomtek и други, които могат да се видят в AMD-базирания каталог на вградени продукти. За допълнителни подробности, посетете сайта за разработчици AMD Embedded Developers Support.

Допълнителна информация

За AMD

AMD (NYSE: AMD) е иноватор в проектирането на полупроводникови продукти, водещ следващата ера на живи дигитални изживявания със своите AMD ускорени процесори (APUs), вградени в широка гама компютърни устройства. Сървърните продукти на AMD са фокусирани върху водещи за индустрията облачни и виртуализационни изчислителни среди. Превъзходните графични технологии на AMD намират приложение в разнообразие от решения от игрови конзоли и РС до суперкомпютри. За допълнителна информация, посетете http://www.amd.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: