Конференцията ETC 2012 с международна подкрепа

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 16.05.2012, 3,943 показвания

  • Най-голямата европейска организация за технически документатори ще участва на ЕТС 2012
  • Документацията в облака и видео комуникацията са сред основните акценти на събитието

За трета поредна година Конференцията “Evolution of Technical Communications 2012” ще събере авторите на техническа документация в България, за да представи най-актуалните теми в областта на техническото писане с фокус върху новите технологии и добрите практики. За първи път най-голямата професионална организация на техническите комуникатори в Европа – tekom ще вземе участие в събитието. Конференцията ще се проведе на 16 юни 2012 в София.

„Подкрепата на tekom е изключителна чест за нас и свидетелства за нивото на развитие, до което е достигнала Общността на техническите комуникатори в България и конференцията като професионално събитие, задаващо стандарти в областта на техническото писане”, коментира Ангел Лафчиев, мениджър „Технически комуникации” в SAP Labs България.

 

„Тази година ЕТС 2012 си поставя за цел да отвори Общността и професията автор на техническа документация към по-широката публика и да стимулира обмена на знания и опит”, допълва Ваня Кирицова, мениджър Технически Комуникации, VMware. –„Събитието ще бъде интересно не само за тесни специалисти, но и за широк кръг от информационни архитекти и мениджъри, които работят с отдели по техническа комуникация.”

Новите похвати и тенденции в създаването, развитието и комуникирането на качествена техническа информация ще бъдат основни теми на EТС 2012. Сред основните акценти тази година са документацията в облака и видео комуникацията.

Събитието ще разгледа в детайли предизвикателствата, които Cloud (on-demand) продуктите поставят пред техническите комуникатори. Cloud computing е ново поколение софтуер, който изисква цялостна промяна на съществуващата парадигма за писане и предоставяне на документация. Видео, мобилни устройства, достъпност, локализация, услуги „при поискване“ –изискванията на днешния потребител стават все по-високи. Във фокуса на ЕТС 2012 ще бъде отговорът на въпроса как техническите комуникатори се справят с кратките цикли и on-demand платформите.

Друга водеща тема за ЕТС 2012 е създаването на цялостна стратегия за видео комуникация в областта на техническото писане и по-конкретно приносът на видео материалите за по-доброто разбиране на продуктите без дублиране на съществуващата документация.

Лектори на ЕТС 2012 са български специалисти от водещи IT компании, сред които Бранимира Димитрова, Йордан Угринов и Добринка Боева (VMware Bulgaria), Добринка Стефанова (SAP Labs Bulgaria), Петко Михайлов (Infragistics Bulgaria). Специално за Конференцията пристигат чуждестранните специалисти Свен Льойкерт, Ръководител отдел „Управление на знанието”в SAP AG и Уенди Шейфър, отдел „Технически публикации” във VМware. За професионалните стандарти в професията и европейския поглед ще говорят представителите на tekom- най-голямата професионална организация на техническите комуникатори в Европа – Майкъл Фритц и Клаус Хорн.

Традиционно, международната конференция ЕТС 2012 се организира от Общността на техническите комуникатори в България (Bulgarian Technical Communicators Community, www.techdocr.com) с подкрепата на VMware и SAP. Конференцията цели да утвърди и развие професията автор на техническа документация у нас като активно работи и комуникира нейните стойности и принос в областта на информационните технологии.

Участието в конференцията е безплатно и подлежи на предварителна регистрация и потвърждение. Регистрацията за конференцията се извършва онлайн на: http://www.techdocr.com/etc2012/user/register

Крайният срок за регистрация е 10 юни 2012.

Програмата е достъпна на: http://www.techdocr.com/etc2012/etc2012-agenda

Повече за VМware:

VMware (NYSE: VMW) е глобален лидер в сферата на софтуерни решения за виртуализация на бизнес инфраструктурата, приложими във всички сегменти – от настолни компютри до корпоративните центрове за данни и актуалните cloud архитектури. Малки и големи организации разчитат на продуктите на компанията за намаляване на своите инвестиционни и оперативни разходи като направят  ИТ системите си по-сигурни и ефективни и същевременно проявяват отговорна политика към околната среда. С годишен приход от 2 млрд. долара за 2009, повече от 190 000 клиенти и над 25 000 бизнес партньори VMware е една от най-бързо развиващите се публични софтуерни компании. VMware, с централа базирана в Пало Алто, Калифорния, е мажоритарна собственост на EMC Corporation (NYSE:EMC).  През 2007 г. VMware отвори в София своя втори по големина център за проучвания и разработки в света.

Отделът Технически публикации във VMware включва автори на техническа документация, редактори и специалисти информационна архитектура в САЩ, Индия, Китай и Европа.

За повече информация посетете www.vmware.com.

 

Повече за SAP Labs България:

54 000 служителя в 50 различни държави работят за най-голямата компания за бизнес софтуер в света, чиято централа е разположена във Валдорф, Германия.

Така наречените „лабове“ на SAP формират глобална мрежа, в която участват Бразилия, България, Германия, Израел, Индия, Ирландия, Канада, Китай, Русия, САЩ, Унгария и Франция. Лабовете концентрират таланти, технологии и иновации и осигуряват необходимата среда за развойна дейност, създаване и поддръжка на софтуера.Този тип структура позволява на SAP да действа локално, като организира дейността си глобално. SAP Labs България е основана през 2000 г., когато SAP решава да дойде в България, за да запълни конкретна продуктова ниша. Възползвайки се от потенциала на човешкия капитал в страната ни, „Лабът“ в София се разраства до 500 служителя и успява да позиционира SAP като ключов играч в световната Java общност. Приносът на SAP Labs България се изразява в създаването и поддържането на почти всички Java-базирани продукти на SAP.

Като технологичен център, ангажиран в развойната дейност, разработката и поддръжката на SAP платформите за програмиране на бизнес процеси и приложения, българският лаб допринася за осигуряването на основата на on-premise решения като SAP NetWeaver, Composition Environment, BPM, PI, Enterprise Portal, като това включва тяхната администрация и управление на жизнения цикъл. В on-demand пространството SAP Labs България отговаря за основна част от Java OnDemand платформата на SAP.Отдел документация в SAP Labs България е част от глобален Knowledge Management екип, който наброява стотици автори, архитекти и преводачи по цял свят – Гемания, Франция, САЩ, Канада, Израел, Индия и др. За повече информация посетете www.sap.com

 

Повече за Общността на техническите комуникатори в България:

Общността на техническите комуникатори в България (Bulgarian Technical Communicators Community) обединява лица, чиято професионална и творческа дейност е тясно свързана с разработката и комуникацията на техническа документация. Тя има за цел да развива и утвърждава професията автор на техническа документация в България, като активно работи и комуникира нейните стойности и принос в областта на информационните технологии. Общността спомага за развитието и споделянето на  актуални стандарти в професията с фокус върху новите технологии и добрите практики в създаването и комуникирането на качествена техническа документация.

За новини, дискусии, свързани с Международната конференция “Evolution of Technical Communications 2012” и всичко, свързано с професията Автор на техническа документация:

  • Уеб сайт на Общността: http://techdocr.com
  • Twitter: Twitter.com/techdocr
  • Facebook.com/TechDocr
  • Facebook на Конференция ЕТС: Facebook.com/Evolution of Technical Communications

 

Повече за tekom– Най-голямата професионална организация за техническа комуникация в Европа

Gesellschaft für Technische Kommunikation или накратко tekom е германската професионална асоциация за техническа комуникация. Организацията служи като платформа за обмен на информация и опит. Нейна основна цел е да промотира обученията и професионалните квалификации на нейните членове. tekom работи активно в посока утвърждаването и по-доброто позициониране на техническата комуникация сред компаниите и широката общественост.

tekom е основана през 1978 г. в Щутгарт, където и до днес се намира централният й офис. Към момента в нея членуват 6000 професионалиста от всички икономически сектори от няколко европейски държави, а 441 компании са регистрирани като корпоративни членове на професионалната асоциация. За повече информация посетете www.tekom.de


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: