Скалируемо WLAN трио за бизнеса от D-Link

Скалируемо WLAN трио за бизнеса от D-Link

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 19.06.2012, 3,408 показвания

Компанията пусна на пазара комбинация от безжичния контролер DWC-1000 и устройствата за достъп DWL-3600AP и DWL-6600AP за централизирано и защитено WLAN управление във всички  честотни обхвати.

София, 19 юни 2012 –D-Link, водещ доставчик на цялостни мрежови и комуникационни решения, обяви разширението на своята гама от WLAN продукти с представянето на три нови устройства от бизнес клас, предназначени за внедряване в малки и средни компании или университетски кампуси.  В основата на триото стои безжичният контролер DWC-1000 – високопроизводително устройство за автоматично управление, наблюдение и оптимизация на безжични среди, базирани на WLAN N точки за достъп като новите DWL-3600AP и DWL-6600AP от D-Link. Контролерът поддържа 802.11n стандарта и в двата честотни обхвата – 2.4 GHz и 5 GHz. Благодарение на новата система за управление на лицензи от D-Link (DLMS) устройството може да бъде лесно надградено за управление на до 24 точки за достъп. Функционален ъпгрейд на VPN лиценза осигурява възможности за VPN, маршрутизиране и защитна стена. DWL-3600AP и DWL-6600AP осигуряват скорости на трансфер от до 300 Mbit/s в 2.4 GHz, като вторият модел оперира и в обхвата от 5 GHz. И двете устройства могат да функционират отделно като точка за достъп или заедно, контролирани от DWC-1000 в една централно управлявана система.

Централизирано управление с DWC-1000 Wireless Controller

DWC-1000 Wireless Controller позволява централизирано управление на свързани точки за достъп от една локация в компанията. Устройството разполага с четири Gigabit Ethernet LAN порта, два допълнителни порта с Gigabit интерфейс, два USB 2.0 порта и един конзолен RJ-45 порт. USB портовете позволяват лесно споделяне на устройства като принтери или различни файлови услуги – функция, изключително подходяща за офисни подразделения с ограничена мрежова инфраструктура. DWC-1000 самостоятелно открива всички налични точки за достъп в безжичната мрежа и автоматично ги организира. Устройството се грижи автоматично и за оптималното състояние на цялата мрежа: например, при изненадващо отпадане на сигнал, следствие от повредена точка за достъп, то увеличава пропускателните възможности на съседната точка като по този начин разширява RF покритието.

DLMS с гъвкави възмoжности за надграждане

DWC-1000 Wireless Controller е първият продукт, който идва с новата система за управление на лицензите от D-Link (т.нар. DLMS). Последната е базирана на модела D-Link Assist и стандартизира процедурата, по която клиентите надграждат възможностите на своите продукти като активират определени софтуерни ключове. Регистрацията и управлението на продуктите, както и активацията на лицензите, се извършва централизирано чрез D-Link Self Service портала.

Специално за DWC-1000 Wireless Controller са налични ъпгрейди на лицензите AP и VPN. Първият позволява добавянето на повече управляеми точки за достъп, на стъпки от по 6 устройства до максимум 24. Вторият разширява възможностите на DWC-1000 Wireless Controller с добавянето на VPN рутер и функции на защитни стена плюс допълнително резервиране и баланс на натоварването. Максималните възможности за усъвършенстване се свързани с изграждане на система, която управлява клъстер от 4 DWC-1000 безжични контролера, към които могат да са свържат до 96 точки за достъп.

Усъвършенствани функции за безжична сигурност

DWC-1000 предлага набор от функции по сигурността, реализирани чрез интегрираната Wireless Intrusion Detection & Prevention система. Тя открива компрометираните точки за достъп в мрежата и блокира потенциалните заплахи или неоторизиран достъп. Безжичните клиенти не могат да имат достъп до мрежата преди да бъдат напълно верифицирани.

Безжичните точки за достъп DWL-3600AP и DWL-6600AP

Новите DWL-3600AP and DWL-6600AP използват две 2×2 MIMO антени за постигане на висока скорост на предаване и  оптимално покритие на безжичната мрежа. И двете устройства идват с интегрирани функции за балансиране на натоварването за оптимизация на среди с интензивен трафик. Новите продукти на D-Link предлагат два оперативни режима: като самостоятелни точки за достъп в малки WLAN инсталации или в клъстър с до 16 свързани устройства. След като администраторът конфигурира веднъж една от точките за достъп, същите настройки могат да бъдат автоматично приложени и за останалите точки. Друга възможност е използването на тези устройства в централизирана система, управлявана от безжичния контролер DWC-1000.

DWL-3600AP and DWL-6600AP включват последните стандарти за Wi Fi сигурност като WPA, WPA2 Personal/Enterprise криптиране и 802.1X оторизиране. Устройствата поддържат Multi SSID и VLAN сегментиране, което гарантира стриктното разделение на вътрешния достъп от този на т.нар. гости. Интеграцията наWireless Multi Media Quality of Service осигурява приоритизиране на трафика и безпроблемна работа на приложения за аудио, поточно видео или глас.

И трите устройства са налични на българския пазар и могат да бъдат поръчани през партньорите на D-Link в страната.

DWC-1000 Wireless Controller – основни характеристики

 • D-Link License Management System (DLMS)
 • Rogue Access Points (APs) Detection & Classification
 • Wireless Intrusion Detection System (WIDS)
 • WEP, WPA Personal/Enterprise, WPA2 Personal/Enterprise криптиране
 • Firewall Policy2
 • IPSec/PPTP/L2TP/SSL VPN2
 • Web филтрация на съдържание 2
 • 802.1X оторизация

DWL-3600AP и DWL-6600AP Access Points

 • 802.11n свързаност
 • Едновременна работа в двата обхвата (DWL-6600AP)
 • 1 Gigabit Ethernet порт с PoE интерфейс
 • AP Clustering
 • VLAN/SSID поддръжка
 • WMM™ (Wireless Multi Media)

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивни продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

За повече информация посетете www.dlink.bg


Етикети: , , , , , , ,Коментари: