Първият в света монитор с ErgoSensor от Philips

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 21.06.2012, 6,164 показвания

Новият Philips ErgoSensor предлага ново ниво на комфорт с персонализирана ергономия

MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор за мониторите Philips, показа първия в света монитор с ErgoSensor, който помага на работещите на бюро да постигнат много по-здравословна поза при седене пред компютъра. Спомняте ли си, че в училище са ви учили да седите изправени? Това се оказва доста полезен съвет! Поддържането на правилна стойка обаче, се оказва трудна задача, когато прекарвате часове пред компютърния екран всеки ден. Иновативният модел на Philips с ErgoSensor е първият в света интелигентен дисплей, който може да съветва потребителя как да седи по най-здравословния начин и така да спомогне за намаляване на напрежението в очите и болките във врата и гърба, които често спохождат заетите служители в офисите.

“Благодарение на бързото развитие на технологиите, съвременните монитори предлагат техническо съвършенство, но това не е достатъчно за оптимална работа в офиса. Новият Philips ErgoSensor отива много по-напред в грижата за здравето и добрата кондиция на потребителя, като му помага да седи по здравословен начин пред екрана. Офис служителите се застояват все по-дълго пред монитора и често не съзнават, че това им носи болки или преумора. С ErgoSensor Philips решава точно този проблем и то по начин, който извежда взаимодействието на човека с дисплея на компютъра до качествено по-добро ниво.”, каза Мартин Лечев, Мениджър продажби за мониторите Philips в България.


ErgoSensor – за здравословно и продуктивно работно място

ErgoSensor се грижи за вашата добра кондиция по три начина. Това става с помощта на процесор, свързан към CMOS сензор. Няма нужда от инсталиране на какъвто и да е софтуер на компютъра, тъй като технологията е вградена напълно в монитора. Сложни алгоритми за взаимодействие между човека и околната среда анализират изображенията и извеждат съобщения на екрана. Настройваните от потребителя предупреждения за оптимален комфорт включват:
• Разстояние от екрана: ErgoSensor-ът измерва разстоянието между очите ви и монитора и дава препоръки за коригиране на това разстояние.
• Правилна стойка: ErgoSensor-ът засича ъгъла, под който е наклонена главата ви и предлага съвет за подобряване на стойката, ако тя е неподходяща за по-продължителен период от време. • Подсещания за почивки: ErgoSensor-ът ви напомня да си починете като изчислява времето, което прекарвате, работейки пред екрана.

Грижа за богатството на планетата
Мониторът Philips ErgoSensor работи за по-здрава планета и по-здравословни работни места, чрез използването на екологична технология, която минимизира ефекта върху околната среда. Тук идва мястото на четвъртата функция: след като мониторът може да „усети“ къде седи потребителя, той може лесно да разбере кога той е станал от мястото си. В такъв случай мониторът автоматично затъмнява екрана – например след като потребителя е видял подсещането за почивка и е отишъл за кафе. Тази функция прави монитора изключително енергоефективен. Всъщност, това може да доведе до намаляване на консумацията на енергия до 80%. За спестяването на дори повече енергия потребителят може да използва превключвателя „0 вата“, разположен на гърба на монитора, с който прекъсва захранването от мрежата и намалява в още по-голяма степен ефекта върху околната среда.

Лесен за употреба
Основната цел на ErgoSensor е да помогне на професионалистите да бъдат още по-продуктивни. Той не само усеща дали потребителят седи правилно пред екрана, но също и анализира това, което се случва на дисплея и през цялото време осигурява подходящото изображение, независимо от приложението, в което работи потребителят. Благодарение на ексклузивната технология SmartImage на Philips, ErgoSensor-ът анализира съдържанието на екрана и настройва характеристиките на дисплея в съответствие с избрания режим (Офис, Изображение, Забавление, Икономия и др.).

Smart ErgoBase
Дисплеят е проектиран да осигури максимален физически комфорт. Philips Smart ErgoBase позволява той да бъде свален надолу, почти на нивото на бюрото, за постигане на по-удобен зрителен ъгъл. Малката височина между масата и рамката е перфектното решение за хора, които използват очила с двуфокусни, трифокусни или прогресивни лещи при работа с компютър. Потребителите могат да настроят ъгъла към собствената си височина. В допълнение, основата осигурява удобен начин да скриете кабелите, за да не създават бъркотия на работното ви място и помага да го запазите подредено и професионално изглеждащо.
TCO Edge

Като много други Philips монитори, Philips ErgoSensor притежава TCO Edge сертификат. Този сертификат се присъжда само на продукти, които надвишават ултра-тежките еко изисквания. Така например TCO стандарта изисква от продуктите, носещи този знак, да използват поне 65% рециклирани пластмаси и минимум опасни материали.

Philips ErgoSensor ще бъде достъпен през юли на българския пазар в по-добрите магазини на препоръчителна крайна цена от 599 лв. с ДДС. Повече информация за новия ErgoSensor, ще намерите на адрес: http://ergosensormonitor.com/.

За MMD
MMD е компания, притежавана изцяло от TPV, основана през 2009 г. в резултат на споразумение за лицензиране на марката с Philips. MMD ексклузивно маркетира и продава LCD дисплеи с логото на Philips в целия свят. Чрез комбиниране на ценностите на марката Philips с производствения опит на TPV, MMD прилага фокусиран подход за лансиране на иновативни продукти на пазара. MMD оперира в международен мащаб чрез европейската си централа в Амстердам и локален офис в Прага, който обслужва Източноевропейсия пазар. Чрез мрежата си от локални търговски агенти MMD работи с всички основни ИТ дистрибутори и риселъри в Европа. Центърът за дизайн и разработки на компанията се намира в Тайван.


Етикети: , , , , , , , ,7 коментара

 1. 1 Сашо // 21.06.2012 в 14:45

  колко вата харчи тоя процесор?

 2. 2 nvidia_forever // 21.06.2012 в 14:47

  Едва ли ще е над 30 вата с максимална подсветка.

 3. 3 shaz // 21.06.2012 в 17:31

  •ECO mode: 12.3 W (typ.)
  •On mode: 21.5 W (EnergyStar 5.0 test method)
  •Standby mode: 0.1 W
  •Off mode: Zero watts with Zero switch

 4. 4 simovski // 22.06.2012 в 11:33

  Извод:
  За да ви е удобно пред компютъра ,купете си удобен стол.

 5. 5 RC // 24.06.2012 в 20:36

  поредния TN боклук.

 6. 6 IPS // 27.06.2012 в 19:46

  Мдам, щото на всеки юзър му трябва задължително IPS матрица… :)

 7. 7 Жоро // 06.07.2012 в 13:57

  Какво да кажа – Philips си е Philips… :)

Коментари: