Philips USB монитор – смислена простота

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 5.07.2012, 5,911 показвания

Иновативният 21.5-инчов бизнес монитор на Philips е уникален в своя клас, защото приема цифров сигнал и захранване по един USB кабел

MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор за мониторите Philips, разкри нов 21.5-инчов монитор, който се захранва през USB. Новият LCD монитор 221S3UCB е иновативно решение за притежателите на преносими компютри, което се нуждае от само един USB 2.0 кабел, осигуряващ захранване и цифров видео сигнал. Моделът осигурява на мобилните и офис потребителите удобството на втори дисплей, който могат да използват винаги, когато се нуждаят от допълнителна екранна площ, но без да увеличават бъркотията от кабели с още един захранващ адаптер. По този начин заетите професионалисти имат един компонент по-малко, за който да се грижат, а натоварените офиси получават по-ниска сметка за ток.


Смислена простота

Бърз поглед в чекмеджетата на бюро в който и да е офис открива много захранващи модули и свързващи кабели, принадлежащи на устройства, отдавна излезли от употреба. Новият 221S3UCB, последното попълнение в линията на Philips за професионалисти – S-line, дава впечатляващ принос към ефективността при използването на електричество и офис пространство в и извън офиса. Мониторът е „plug-and-play“ в най-съвършения смисъл на това понятие: няма нужда от VGA или DVI кабели (нито пък от техните неудобни „включи и завий” конектори), както и от допълнителен контакт за захранване.


Портативна производителност и поддръжката на няколко монитора

Новият 221S3UCB прави много повече от това да поддържа офиса спретнат. Захранван през USB, той дава нови възможности за преглеждане в движение. Мобилните потребителите могат да правят презентации на клиенти или да работят с огромни таблици, които използват всеки инч от екрана. Разбира се много приятно е и гледането на филми на 21.5-инчовия full HD дисплей – без нужда от контакт към електрическата мрежа и без ограничаващата роля на кабелите, които най-често се оказват къси! Един ноутбук може да осигури захранване за два монитора, без нужда от външно захранване, но ако има нужда от дори повече екранно пространство, USB 2.0 връзката прави лесно включването на допълнителни екрани в офиса.


Много ниска консумация на енергия – за по-здрава планета

Тъй като мониторът не се нуждае от външен захранващ адаптер, с един замах се елиминира компонентът, който оказва реално влияние върху околната среда – захранващият модул. Това само по себе си дава голяма разлика, но икономията не свършва до тук. За още по-ефективна работа мониторът използва специална LED подсветка с ниска консумация, благодарение на което той може да бъде захранван директно от преносим компютър. В цифрово изражение това означава скромните 8 вата консумация – около половината от консумацията на еквивалентен стандартен монитор. Като всички монитори на Philips с LED подсветка и този нов член на семейството S-line не съдържа живак, а това осигурява екологичен жизнен цикъл – от сглобяването, до предаването му за рециклиране.


Любезен с хората и с брилянтна картина

Един дружелюбен към природата монитор трябва да се грижи и за благосъстоянието на потребителите. Става дума за реален физически комфорт и средства за противодействие на умората на работното място. За да намали напрежението по време на дълги работни сесии, 221S3UCB предлага Philips CompactErgoBase – тази стойка не само позволява на монитора да се накланя и върти, но и предлага настройка на височината, така че потребителите да могат да разположат монитора под идеалния зрителен ъгъл.

При толкова много усилия за икономия на енергия и постигане на удобство на работното място, е логично 221S3UCB да осигурява и забележителни качества на картината. Бялата LED технология гарантира, че дисплеят отговаря на очакванията, като успява по-бързо да постигне пълна и равномерна яркост, и същевременно предлага отличен контрол на затъмняването плюс супер високо контрастно съотношение в съчетание с превъзходно възпроизвеждане на цветовете.


Мониторът Philips 221S3UCB S-Line е наличен при партньорите в дистрибуторската мрежа на препоръчителна крайна цена от 349 лв. (с ДДС). За повече информация, моля посетете: www.lcdmonitors.philips.com.


За MMD

MMD е компания, притежавана изцяло от TPV, основана през 2009 г. в резултат на споразумение за лицензиране на марката с Philips. MMD ексклузивно маркетира и продава LCD дисплеи с логото на Philips в целия свят. Чрез комбиниране на ценностите на марката Philips с производствения опит на TPV, MMD прилага фокусиран подход за лансиране на иновативни продукти на пазара. MMD оперира в международен мащаб чрез европейската си централа в Амстердам и локален офис в Прага, който обслужва Източноевропейсия пазар. Чрез мрежата си от локални търговски агенти MMD работи с всички основни ИТ дистрибутори и риселъри в Европа. Центърът за дизайн и разработки на компанията се намира в Тайван.


Етикети: , , , , ,14 коментара

 1. 1 wladimir1 // 05.07.2012 в 17:02

  Нещо се бъркате LCD дисплей и LCD монитор е коренно различно нещо. Дисплей и Матрица е едно и също, а там отдавна LG-Philips са основен производител и монополист, брандират се и в двата варианта и в общ. ;-)

  Колкото до ОЕМ заводите – тези правят AOC примерно… китайска им работа, вече не остана читава марка!

 2. 2 Сашо // 05.07.2012 в 17:23

  хаха, това обяснява защо в самсунг монитор открихме LG матрица…

  Иначе хубаво е това мониторче, добре са се сетили и се надявам да има такива модели и в бъдеще.

 3. 3 Kireto // 05.07.2012 в 18:22

  По USB 2.0, как минават цели 8 вата? Някъде бях чел, че около 0.5 ампера X 5 волта??? Някой би ли обяснил?

 4. 4 UPGRADE // 05.07.2012 в 22:31

  При същото напрежение, но с по-висока стойност на тока ще минат.

 5. 5 polyksena // 06.07.2012 в 12:11

  Интересно ми ако се закачи към един активен USB хъб и телефонче, дали може да се ползва като монитор към телефона? Исках да кажа монитора взема ток от хъба, а сигнал от телефона:)

 6. 6 sclera_bg // 06.07.2012 в 12:33

  Струва ми се че е доста скъп за размера си и ъглите на видимост, които предлага…

 7. 7 Жоро // 06.07.2012 в 13:58

  На който му е скъпо, да не купува.

 8. 8 javor // 06.07.2012 в 15:30

  Ами все пак това е офис монитор, не блести с ъгли на видимост .

  Но пък върши работа и TN матриците рядко имат умрели пиксели.

 9. 9 sclera_bg // 06.07.2012 в 16:33

  Ами офис мониторите са 100 лв. надолу ;-) ама всеки си харчи парите както намери за добре

 10. 10 UPGRADE // 06.07.2012 в 22:10

  Офис монитора е китайско мъчение. Как може …

 11. 11 DOWNGRADE // 06.07.2012 в 22:16

  Ако гледаш порно, да, но за разглеждане на документи си е ок. :)

 12. 12 zenekbg // 09.07.2012 в 23:51

  Този тип монитори са ми много противни.
  Маркетинговият отдел на компанията ги пише едни изгъзици.
  -Един ноутбук може да осигури захранване за два монитора ;D
  А производитлите на ноутбуци дали са съгласни, че точно
  на техният продукт USB захранването е готово за 16W (2 броя);D

  Грозно е да се лъжат потребителите че ще хванат голям
  бонус от енергоспестяване. Philips просто са прехвърлили
  товара върху 19V адаптера и електрониката в лаптопа, която
  се занимава 19V>5V. Без да обърнат внимание на потребителя,
  че лаптопските адаптери получават спад на КПД-то при много
  висок товар, както и че това води до допълнително
  загряване и съответно по-къс живот … и всички еко работи
  стават безсмислени. (Смислена простота ;D )

  След кратка проверка на PDF-a от сайта на Philips пише:
  On mode: 9W (typ.) (USB 2.0) …

 13. 13 смартфони // 14.07.2012 в 00:11

  Монитора изглежда с доста сериозни характеристики и за 349лв. цената е супер!

 14. 14 Jordan // 20.07.2012 в 07:34

  И кое му хубавото? За 30лв. отгоре си взимаш Dell с IPS, стойка с всички екстри (въртене, повдигане, накланяне), което за работа е наложително.

Коментари: