ASUS представя пълна гама от AMD-базирани дънни платки за Windows 8

ASUS представя пълна гама от AMD-базирани дънни платки за Windows 8

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 23.07.2012, 4,378 показвания


Включени са много нови функции и нововъведения, пригодени за новата операционна система

С цел да добави най-добрия потребителски опит към платформата AMD, ASUS представя своята гама от подобрени дънни платки, включително и от специализираните серии ROG, TUF, както и FM1 и APU-базираните енергоефективни модели. Всеки продукт предоставя разнообразие от ASUS технологии като Digital power control, Remote GO!, Network iControl, както и иновативните Fast Boot, ASUS Boot Setting и DirectKey – тествани и специално пригодени за новия Windows 8. Всички дънни платки са преминали през пълна серия от изпитания за съвместимост, за да паснат максимално добре на новата Windows 8 архитектура.

Сериите M5A99/97 R2.0 и TUF: Обновен AM3+ с ексклузивни функции за Windows 8
Напълно обновените дънни платки от серията AM3+/990FX включват нов набор от функции, специално създадени, за да подобрят работата с Windows 8. Fast Boot позволява на потребителите да се възползват напълно от ускореното стартиране на новата операционна система. С него зареждането на Windows 8 отнема само 2 секунди, спестявайки досадното чакане. Като директен резултат от усилията за оптимизация на Windows 8, ASUS Boot Setting предоставя максимална гъвкавост при персонализирането на процеса на стартиране на компютъра. С едно натискане на бутона потребителят може да получи незабавен достъп до множество настройки и предварително зададени профили. ASUS Boot Setting запаметява предпочитанията непрекъснато, за да ви спести необходимостта от новото им избиране при следващи посещения. DirectKey е създаден за тези, които често имат нужда от достъп до BIOS, дори когато компютърът е в standby режим. Специалният бутон отвежда незабавно в системата, като елиминара досегашната нужда от непрестанното натискане на клавиша DEL.

Гореизброените функции са свързани директно с възможностите на Windows 8, но ASUS не спира дотук. За пръв път върху AMD платформа можем да срещнем новия процесор Dual Intelligent 3 със SMART DIGI+ Key, чиято технология за управление на мощността позволява едновременно управление на CPU и DRAM мощностите. С тези нововъведения, пригодени за сериите M5A99/97 R2.0 и TUF SABERTOOTH 990FX R2.0, наблюдаваме цялостно подобрение в стабилността на системата, енергийната ефективност и възможностите за overclock. А за да захрани по най-добрия начин нуждите за безжична комуникация в домашна среда, производителят е интегрирал технологията Remote GO!, базирана на ASUS Wi-Fi GO!. Инсталирането на приложението на мобилни устройства, смартфони и таблети, дава възможност за осъществяваване на дистанционна и безжична връзка с вашия персонален компютър, която ви дава възможност за използване на функции като DLNA Media Hub, Remote Desktop и File Transfer.

Crosshair V Formula-Z: Windows 8 за AMD с Republic of Gamers
Изцяло новата ROG AM3+ геймърска дънна платка пристига с повечето от гореизброените функции, подкрепена от допълнителни, ексклузивни за ROG сериите технологии, за да предостави на запалените любители на игрите възможно най-мощният и стабилен избор на AMD платформа при Windows 8. Специалните предложения започват с ROG Extreme Engine Digi+ II система за управление на мощностите с прецизна настройка едновременно за CPU и DRAM, даваща големи възможности за overclock. Подобрената звукова карта SupremeFX III™ предлага пълно потапяне в геймърското изживяване. Нейната технология за екраниране Red Line поддържа ясно разделяне на аналоговите или дигитални сигнали с цел да осигури изключителна яснота и прецизност на звука, докато металното EMI покритие предпазва от смущенията на съседните компоненти. Качеството на играта в мрежа е подобрено с новата функция на GameFirst II – EZ. Тя представлява интуитивен интерфейс, чрез който геймърите ще могат да настройват и приоритизират мрежовия трафик, за да избегнат неприятния lag-ефект.

F1A75/A55 Series: насочени към по-голям потребителски кръг
Ъпгрейд, съобразен с нуждите на Windows 8, е подготвен и за AMD FM1 моделите с А75 и A55 чипсет. Дънните платки от сериите F1A75-M PRO R2.0 и F1A55 R2.0 притежават хардуер, специализиран за новата операционна система, и заедно с технологиите на ASUS ги превръщат в най-добрия избор за FM1 съвместимите процесори и енергоспестяващите AMD APU. Серията F1A75-M PRO R2.0 е снабдена с Dual Intelligent Processors 2 технология, регулираща работата на TPU и EPU процесорите, както и DIGI+ VRM функция с прецизна настройка за оптимална енергийна ефективност и overclock. Гамата от функции се допълва от Network iControl, LucidLogix Virtu™ MVP, UEFI BIOS и AI Suite II.

Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, Eee Box и персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и мобилни телефони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 3886 награди през 2011 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 11 000 служители в света и разполага с инженерен екип от 3100 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2011 г. са близо 11.9 млрд. щатски долара.


Етикети: , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 God // 24.07.2012 в 17:23

    Звучи много добре. Остава и Vishera-та да е на ниво, за да си заслужава новите дъна.

Коментари: