Изображения с DSLR качество за всеки: Canon представя малкия и лесен за използване фотоапарат EOS M

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 23.07.2012, 5,546 показвания

Canon днес разширява удостояваната с награди серия фотоапарати EOS с представянето на новия EOS M. EOS M – първият компактен системен цифров фотоапарат на компанията, е създаден за онези, които споделят чрез фотографията всекидневните си страсти – от храна до мода и култура, музика и изкуство. Предлагащ изображения с DSLR качество, творчески функции и запис на Full HD видео в компактен и лесен за използване модел, EOS M е най-добрият спътник на новото поколение ентусиасти, които водят хроника на живота си чрез изображения и които невинаги смятат себе си за фотографи.

EOS M се предлага с черен, лъскавобял, стилен сребрист и яркочервен цвят на корпуса и въплъщава прочутото наследство на серията EOS на Canon в елегантна и компактна конструкция. Моделът излиза на пазара заедно с два нови обектива – ултракъсия EF-M 22mm f/2 STM и стандартния вариообектив EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, както и с новата компактна светкавица Speedlite 90EX, и предоставя всичко, от което се нуждаете, за заснемане на невероятни снимки всеки ден. За онези, които искат да заснемат още по-качествени изображения, EOS M може също да се използва с широкия набор от EF обективи чрез новия Адаптер за обективи EF-EOS M за още по-голяма творческа свобода.

Качеството на DSLR фотоапаратите на Canon
Отпечатайте любимите си моменти в голям размер или изрежете изображението за максимално въздействие – независимо дали снимате атмосферата в любимия си клуб или интересните шевове на чантата, която искате да си купите, – с 18-мегапикселовия APS-C хибриден CMOS сензор с висока разделителна способност. Големият сензор позволява също артистично да разфокусирате фона за красиви портрети или въздействащи снимки в близък план.

Благодарение на процесора DIGIC 5 на Canon, подчертаните цветове на изображението (функция „Акцент върху цвят“) и тоновете на кожата са естествено красиви, а супербързият затвор позволява заснемане на всяка секунда от действието. Атмосферата при снимане през нощта и предизвикателните нощни сцени също се заснемат лесно и с изключителна детайлност благодарение на ISO диапазона от 100–12 800 (може да се разшири до 25 600) на EOS M.

За постигане на изключителна рязкост и професионални снимки новият фотоапарат използва хибридна AF система, която поддържа супербързо и точно автоматично фокусиране за заснемане на изображения и видео. Това ви позволява да уловите всеки момент с увереност.

Снимайте, каквото виждате, и лесно изразявайте творческите си виждания
Всеки елемент от EOS M е създаден, за да улеснява заснемането на красиви, творчески и висококачествени изображения. Още с първото докосване на яркия 7.7cm (3.0″) Clear View LCD II сензорен дисплей с висока резолюция EOS M ви предоставя контрола върху снимките ви, от който се нуждаете. Просто изберете режими на снимане и настройки чрез дисплея или позволете на режима „Интелигентен автоматичен режим за сцена“ да зададе настройки на фотоапарата в зависимост от обекта и условията на снимане. Така можете да се съсредоточите върху композирането на сцената и да изберете най-подходящия момент за натискане на спусъка.

Притежателите на EOS M могат да снимат със същата увереност, каквато имат онези, които разчитат на най-усъвършенстваната в света фотографска система. Независимо дали искате да заснемете всеки детайл в близък план, или да увеличите, за да снимате отдалечен обект, чрез новия „Адаптер за обективи EF-EOS M“ можете да използвате всеки обектив от богатата гама EF на Canon.

Чрез светкавицата Canon Speedlite можете също да изследвате творчески техники за осветяване, за да направите снимките си още по-интересни. Наред с това можете да използвате творческите филтри, като например „Фотоапарат играчка“, „Зърнисто ЧБ изображение“ и дори филтър, който имитира изкривяването на образа, характерно за fish-eye обектив, за да създавате уникални снимки. Филтрите могат да бъдат прилагани преди заснемане на снимката, а резултатът да се наблюдава в режим Live View. Така можете да експериментирате с различни ефекти, преди да изберете най-подходящия за окончателното изображение.

Записвайте видео с режима „EOS видео“ и „Кратки видеосцени“
Когато моментът изисква повече от заснемане на снимка, EOS M ви позволява лесно да преминете към запис на Full HD видео със стереозвук за постигане на изключителни резултати. Режимът „Кратки видеосцени“ прави излишни дългите прегледи на видео вкъщи, като ви помага да създадете вълнуващо и почти професионално редактирано видео директно чрез фотоапарата.

Разширяване на EOS системата чрез уникални аксесоари
В допълнение към съществуващите EF обективи , аксесоари и Speedlite светкавици на Canon, EOS M предлага и собствена серия компактни аксесоари. Двата нови EF-M обектива – стандартният вариообектив EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM и ултракъсият EF-M 22mm f/2 STM, предоставят компактност и висока производителност при работа с новия модел. И двата обектива включват нова технология със стъпков мотор за изключително плавно автоматично фокусиране, както и прецизна оптика на Canon, а компактната им конструкция ги прави изключително подходящи за фотоапарата с джобен размер.

Наред с това EOS M ще се доставя стандартно със светкавицата Speedlite 90EX. Лека и много компактна, тя предлага максимално водещо число GN9 и поддържа широкоъгълни обективи, което я прави изключително подходяща за ежедневна употреба. Функцията за главна светкавица позволява също да се контролират множество светкавици безжично. Това улеснява по-напредналите фотографи при експериментирането на творчески ефекти за осветяване.

EOS M – ключови функции
• Качество на цифров SLR фотоапарат в компактно тяло
• Интелигентен автоматичен режим за сцена
• Гъвкавост чрез сменяеми обективи
• Създаване на разфокусиран фон за голямо въздействие на снимката
• Лесен за използване сензорен дисплей
• Снимане при слаба светлина със запазване на атмосферата
• Full-HD видео с режим “Кратки видеосцени”

За Canon Europe
Canon Europe е регионалният представител на Canon Inc. в Европа, който осъществява и отговаря за продажбите и маркетинговата политика на корпорацията в региона, оперира в 120 страни и има над 11 000 служители в цяла Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).
Canon Inc. е основана през 1937 г. с първоначална цел да създаде най-добрия потребителски фотоапарат. От тогава до днес непресъхващата страст на Canon към „силата на изображението“ е допринесла за развитието на съвременните високи технологии и на много други области и е превърнала компанията в световен лидер във фотографските и копирните технологии както сред крайните потребители, така и сред бизнес клиентите.
Портфолиото на компанията включва продукти, които варират от цифрови компактни и огледално-рефлексни фотоапарати, през телеобективи и преносими рентгенови апарати до мултифункционални устройства и печатащи решения за производството, както и множество допълнителни услуги и решения от Canon.
Canon непрекъснато инвестира голяма част от своите средства в R & D – научни изследвания и разработки, за да осигури най-качествените и иновативни продукти и услуги на пазара и да удовлетвори творческите потребности на всички свои клиенти. Технологиите на Canon позволяват на всеки клиент – от любителите фотографи до професионалните компании за печат – да удовлетвори собствените си потребности и страстта към изображенията.
Canon вярва, че грижата за интересите на цялото общество и опазването на околната среда са неразделна част от добрите бизнес практики. Това Canon е въплътила в своята корпоративна философия Kyosei: „За да живеем и работим заедно за общото благо“.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,3 коментара

 1. 1 wladimir1 // 25.07.2012 в 22:22

  Кога ще е тук и за колко?

 2. 2 noncho // 25.07.2012 в 22:27

  Бих изчакал до другото лято да видя как ще се развие като система и цена, иначе с 22/2 изглежда приятно.

 3. 3 NikiStar // 27.07.2012 в 12:02

  Тук в Германия се появи по страниците на големите вериги за електроника CANON EOS M+18-55mm STM IS – 849€

  http://www.saturn.de/mcs/product/CANON-EOS-M-18-55mm-STM-IS,48352,262055,380281.html

Коментари: