Razer Abyssus – още един плъх-убиец

Razer Abyssus – още един плъх-убиец

В раздел: Новини от на 10.11.2009, 7,521 показвания

На сайта на Razer се появи детайлна информация за новия им “плъх-убиец” – Razer Abyssus. Той се явява поредната безкомпромисна мишка за най-запалените геймъри и ентусиасти. Съсредоточена да подпомогне изкуството на битките, мишката е проектирана с фокус върху състезателното начало в игрите. Това се осигурява от прецизен високочувствителен 3500dpi инфрачервен сензор (3.5G), който отговаря за максимално точното пресъздаване на движенията. Реакциите на играча чрез бутоните на мишката се предават без закъснение, благодарение на голямата им площ, липсата на приплъзване на пръстите и възможността за бързи последователни щракания. Така може да убивате противниците светкавично и повече от веднъж – за по-сигурно ;).
Razer_Abyssus_top
Razer Abyssus разполага с бърза и софтуерно независима възможност за настройване на мишката. С помощта на два превключвателя от долната страна може да се избират чувствителността и скоростта на предаване на данни към компютъра. Първият има 3 положения – 450, 1800 и 3500DPI. Вторият има две положения – 125 и 1000Hz. Във фърмуера на мишката не е реализирана функцията за т.нар. Drift Control (подпомагане на изчертаването на прави линии), което дава максимална прецизност и пълна свобода на движенията.
03_5
Технически спецификации на малкото зверче:
– 3500dpi Razer Precision™ 3.5G infrared sensor
– 1000Hz Ultrapolling™ / 1ms response time
– Mechanical dpi/polling rate switches
– On-The-Fly Sensitivity™ adjustment
– No Drift Control
– Always-On™ mode
– Ultra-large non-slip buttons
– 16-bit ultra-wide data path
– 60-120 inches per second and 15g of acceleration
– Three independently programmable Hyperesponse™ buttons
– Ambidextrous design
– Scroll wheel with 24 individual click positions
– Zero-acoustic Ultraslick™ Teflon feet
– Seven-foot, lightweight, non-tangle cord
– Approx. size in mm: 115(L) x 63(W) x 40(H)
– USB port
– Windows 7/Vista/XP driver and software support
02_5


Етикети: , , , , ,8 коментара

 1. 1 ТОФО // 11.11.2009 в 03:47

  Имам мишка за 3.50 от метро, която работи 5 години и ще избия всичко на ЦС. :D

 2. 2 SNAKE // 11.11.2009 в 13:21

  е това е мишката убиец http://iskampc.com/a4tech-x7-laser-gaming-mouse-xl-750bf-snake-no.html от техномаркет я купвах и вече 2 години яко трепе по шутарите !

 3. 3 Александър Генов (rager) // 11.11.2009 в 16:50

  И какво предлагате, Razer да спрат да правят мишки ;)? Общо взето аналогията излиза такава – Chevrolet/Daewoo правят чудесни автомобили, на 2 или 5 години все така возят, за какво им е на хората тогава Mercedes-Benz.

 4. 4 SNAKE // 11.11.2009 в 18:07

  то могат и по поръчка да ти направят бмв или лексус, но всеки не може да си го позволи !важното е да е функционално и на добра цена!един продукт могат да ти го продадат под различни опаковки неколко пъти! иначе се радваме ,че Razer Abyssus са кацнали със совалката на марс – по аналогия! :)))

 5. 5 Александър Генов (rager) // 11.11.2009 в 19:21

  Не мисля, че вътре в себе си вярваш, че A4Tech са на нивото на Razer и става дума за еднакви продукти в различни опаковки. Не те устройва високата цена на продуктите на Razer, това е разбираемо. Но аналогията с автомобилите е точна – докато ти избираш функциите на добра цена (добра да се чете ниска), много други ще предпочетат Mercedes :).

 6. 6 VenatorVenator // 12.11.2009 в 17:27

  Хората, които не могат да направят елементарната разлика между масови продукти и висок клас геймърска периферия, гледат да защитят голословието си с безпочвени примери и приповдигнат тон. Да ме извиняват, ама they owe us one за необективност. Имал съм “манипулатори” и на двете компании и разликата е от земята до небето – не толкова в спецификациите и в качеството, колкото в мисълта за играча (драйвери, ергономия, функционалност) и една малка подробност, наречена Razer култ, която запалените геймъри ценят по достойнство. Що се касае до Abyssus – очаквах такъв продукт и го намирам за адекватно обогатяване на гамата. По мое мнение се явява преходен модел между ниския и средния/висок сегмент, тоест между Salmosa и DeathAdder, да речем. Втората получи “освежаване” и вече предлага сензор със 3500dpi; при цена от 60$ се възвръща като класика за хардкор десничарите, защото удобството е на много високо ниво при “palm grip”. Salmosa (каквато имам аз) за своите 40$ вече трудно се бори с конкуренцията, а и не всеки харесва малките мишки на принципа “finger-tip grip”. Именно тук се намесва Abyssus със една осреднена себестойност. Може да гледаме на нея като подобрение на Salmosa – пак присъстват механичните превключватели за разд. способност и честота, бутоните са “само” три, размерите са аналогични, но промененият профил и подобрената ергономия налагат един нов модел с бърз сензор, който, I believe, ще срещне доста одобрение и купувачи.

 7. 7 Александър Генов (rager) // 12.11.2009 в 18:33

  Още повече се очаква, че цената ще е около 80лв – тоест, съвсем приемлива за такъв клас продукт. Е, не може да се сравнява с мишката-убиец на CS за 3.50лв от Метро, но не струва и 260лв, колкото е цената на Mamba-та.
  Със сигурност е по-добра от Salmosa, която е направена просто за да има entry-level клас на Razer. Abyssus по-скоро представлява DeathAdder, на който са махнати всички допълнителни екстри, но същевременно е запазено високото ниво на влаганите компоненти и изработка. С опростения си дизайн напомня на първия Razer Viper, който никак не беше лош :). Всъщност наследникът на Viper е Krait, която мишка странно защо май не стана особено популярна.

 8. 8 SNAKE // 12.11.2009 в 23:28

  е прав си ,но за тая цена ще си взема от новите х2 Х850BF за презапасяване! веднъж се лъгах с големи фирми и мишката и кейборда не струваха твърди бутони -залепват и претенциозен външен вид от сребристите дето се цапат, повече от 30 лв за периферия мерси!