ASUS ROG създаде и заяви патент за новата технология Fusion Thermo

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 25.07.2012, 5,686 показвания


Първият в света хибрид, който комбинира възможностите за въздушно и водно охлаждане, препоръчан от водещите дистрибутори на системи за охлаждане – в сериите Maximus V Formula

Още с появата си при геймърската дънна платка ASUS ROG Maximus V Formula, технологията Fusion Thermo комбинира подобрена система за пасивно разсейване на топлината, с готовност за водно охлаждане. Това е поредната иновация в ROG сериите и първата по рода си подобна дънна платка в серийно производство. ASUS започна процедура за патентоването на Fusion Thermo, а технологията вече има признанието на десет от най-реномираните производители на системи за охлаждане, между които Swiftech и EKWB. Fusion Thermo предлага изключителна гъвкавост и топлинна ефективност при интензивен гейминг и overclock.


Дебютът на Fusion Thermo

С премиерата си по време на семинарите ASUS Z77 през февруари, Maximus V Formula с Fusion Thermo се превърна в първата в света дънна платка с подобна конструкция. Той се състои от радиатор от висококачествен алуминий, чиято топлопроводимост превъзхожда стандартните материали. Във вътрешността се намира термотръба, която отвежда топлината от трансформатора на процесора и му позволява отлична работа при оптимално натоварване. Ключов аспект на технологията Fusion Thermo е хибридната конструкция, свързваща термотръбата и радиатора посредством медна водна тръба. Това прави системата изключително гъвкава и ефективна както при въздушно, така и при водно охлаждане. В краищата на Fusion Thermo се намират галванизираните накрайници, към които лесно може да включите вашата система за водно охлаждане. Тестовете на ROG Maximus V Formula с Fusion Thermo показват 30% по-ниска работна температура, спрямо пасивното охлаждане, когато към него е прикрепена система за водно охлаждане Swiftech H20-320 Edge и 20% по-ниска при системата EKWB H30 360. Процедурата по патентоването на Fusion Thermo от ASUS е подкрепена от факта, че технологията е проектирана изцяло със собствените ресурси на компанията.Препоръчана от най-големите дистрибутори на водно охлаждане

На базата на независими проби и тестове, десет от най-утвърдените дистрибутори на системи за водно охлаждане, официално одобриха технологията Fusion Thermo. Това са: EKWB, Swiftech, Thermaltake, Zalman, Alphacool, Aquacomputer, XSPC, Koolance, Bitspower и Watercool.de. Всички те препоръчват Maximus V Formula заради иновативността при комбинирането на системите за въздушно и водно охлаждане, както и високото ниво на съвместимост с техните продукти.

Допълнителна информация за Fusion Thermo може да бъде намерена на: сайтa на Asus ROG


Реакциите около Fusion Thermo

“Много сме развълнувани да видим ROG, като водещ бранд за геймърски продукти, да интегрира хибридни системи като Fusion Thermo. Тази стъпка ще помогне на компютърните ентусиасти от цял свят да се възползват максимално от предимствата на водното охлаждане”, каза Gabriel Rouchon, президент на Swiftech.

“Като компанията, която предлага най-широката продуктова гама за моделите на ASUS, открихме, че поставянето на система за водно охлаждане става много по-лесно на ROG Maximus V Formula с технологията Fusion Thermo, което от своя страна спомага нашите продукти да достигнат по-широк потребителски кръг. Също така, системата е напълно съвместима с продуктите ни и се доказа като много по-ефективна от конвенционалните системи за охлаждане.”, коментира Edvard König от EKWB.

Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, Eee Box и персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и мобилни телефони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 3886 награди през 2011, а благодарение на Eee PC е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 11 000 служители в света и разполага с инженерен екип от 3100 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2011 г. са 11.9 млрд. щатски долара.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: