Seagate се отказват от OCZ, ще разработват собствени решения

В раздел: Новини от на 31.07.2012, 3,553 показвания

Очакваната да бъде обявена днес сделка между Seagate и OCZ изглежда няма да се състои, защото от Seagate не само не обявиха официално подобни намерения, но и загасиха пламъка на съмнението с анонсирането на нови планове около бъдещото развитие на компанията в посока на SSD решенията. Така дългоочакваната сделка няма да се случи, а Seagate вече доста явно показват желанието си да се намесят на пазара на SSD.

 

Това ще стане на няколко етапа – първо от Micron е привлечен Гари Гентри, който ще стане вице-президент на Seagate, отговарящ за подразделението SSD. Като начало ще бъдат обновени продуктовите решения, базирани на хибридна комбинация между SSD и HDD, като от компанията обещават устройства с дебелина от само 7мм.  Наред с това ще бъде разширен асортимента от предложения SSD за корпоративните клиенти. При корпоративните SSD-та Seagate съвместно със Samsung разработват нов контролер, а що се отнася до десктоп решенията сериозно развитие тепърва ще има. Принадлежащата на Seagate компания DenBits може да разработи нов контролер за SSD устройства, като акцентът ще е върху възможността за работа с памети тип TLC (Triple-Level Cell), които вероятно ще са в основата на бъдещите много евтини SSD-та.

За момента Seagate имат желанието да развият още повече хибридните модели HDD-та, но сегментът със SSD устройствата придобива все по-голям интерес от страна на компанията. Според Seagate хибридните решения все още имат какво да покажат, а с натрупаният опит компанията има възможността да предлага все по-добри хибридни HDD-та, способни на по-голяма ефективност и ниво на производителност в сравнение с комбинация между два отделни HDD и SSD.


Етикети: , , ,Един коментар

  1. 1 MA3EH_HEPE3 // 31.07.2012 в 15:42

    Ми айде да се намесват вече,че докато си оправят нещата и то станало Интелско време.

Коментари: