Maтрокс отвръща на предизвикателството

Maтрокс отвръща на предизвикателството

В раздел: Новини от на 11.11.2009, 3,307 показвания

Една от ключовите особености на новите графични карти от АТИ е поддръжката и управлението на до шест монитора, позната още като Eyefinity. До този момент, за хората търсещи подобно решение, предпочитаният (а и често едиственият) избор се свеждаше до предложенията на един друг ветеран от бранша — фирмата Матрокс и техният TripleHead 2 Go адаптер, с който можеше да се управляват до три монитора от един компютър.

Изглежда от Матрокс не са гледали със скръстени ръце, как АТИ с един удар не само изравни тяхното постижение, но и го надмина, с представянето на Eyefinity и ето, че отговора не закъсня:

MatroxMSeries

Matrox M-Series е новата продуктова линия на фирмата, предлагаща това в което Матрокс са се специализирали най-добре през последните няколко години, а именно безпроблемното управление на множество монитори. Новото семейство графични адапери покрива широк ценови спектър от пазарни ниши, според нуждите на всеки потребител.
Върховият модел на новата продуктова линия е графичната карта M9188 с цели осем на брой мини-DisplayPort извода на задната планка, а с включването на втора карта, броят на мониторите, управлявани от едно работно място се увеличават на 16:
MatroxM9188
MatroxM9188_1
Основните характеристики на този модел са:

  • PCI-E х16 интерфейс за свързване към дънната платка;
  • еднослотово охлаждане;
  • 2 ГБ видео-памет;
  • управление на до осем монитора през мини-DP портовете при режим до 2600х1600 на монитор или през DVI-SL адаптери до 1920х1200 на монитор;
  • може да работи заедно и с други модели графични карти от продуктовата линия, за раширяване на поддържаните монитори;
  • гъвкаво управление и настройка на екранните режими и разпределение на работната площ по мониторите;
  • поддържат се Windows и Linux операционни системи;

Matrox8

Първите два модела – M9128 и M9188, ще бъдат налични на пазара до края на годината.

Върховият M9188 модел се очаква на цена от $1995,00.

 

Източник: matrox.com


Етикети: , , , , , ,


Коментарите са забранени.