HP издига на ново ниво производителността на приложенията с технологията HP 3PAR Solid State

HP издига на ново ниво производителността на приложенията с технологията HP 3PAR Solid State

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 2.08.2012, 5,888 показвания

С интеграцията между HP 3PAR Storage и сървърите HP ProLiant се използва максимално потенциала на технологията Solid State, намалявайки значително разходите

HP представи конфигурацията all-solid state drive (SSD) за сториджа HP 3PAR P10000, която цели да подобри производителността на приложенията на корпорациите, като в същото време намалява оперативните разходи и сложността на ИТ системите.

Организациите с масивни облачни и виртуални среди се ориентират към технологиите SSD, за да се справят с пропуските при производителността на приложенията и за да подобрят ефективността на инфраструктурата. Но интегрирането на SSD в настоящите ИТ среди може да се окаже скъпо предизвикателство. Ограниченията на количеството SSD дискови устройства на масив данни може да принуди клиентите да си закупуват множество системи, което от своя страна увеличава разходите за управление на изчислителния ресурс, използването на ток и разходите за охлаждане.

Нещо повече, на администраторите често им се налага да преместват ръчно данни между различните storage tiers, за да оптимизират нивата на обслужване. Този труден процес увеличава усилията за управление на изчислителните центрове, което може да елиминира предимствата на SSD технологиите – повишени резултати и намалени разходи.

Новата конфигурация all-SSD за сториджа HP 3PAR P10000 елиминира  споменатите проблеми с помощта на single tier сторидж със solid state технология, като в същото време осигурява същата водеща за индустрията(1) производителност като съществуващата HP 3PAR P10000. Като поддържа до 512 SSD на масив от данни, системата all-SSD HP 3PAR редуцира разходите за оборудване, за управление на изчислителния ресурс и за енергия. Клиентските разходи за входно-изходни операции на секунда са намалени със 70 %, разходите в киловат час се съкращават с повече от 80 %, което прави сториджа all-SSD HP 3PAR P10000 идеален за приложения с основен приоритет увеличаване на производителността.(2)

Системите HP 3PAR P10000 позволяват на клиентите също така да комбинират SSD технологии с традиционни Fibre Channel дискови устройства и да внедрят софтуера HP 3PAR Adaptive Optimization, за да постигнат автономен storage tiering. Решението Adaptive Optimization насочва данните към правилния tier на сториджа в правилния момент, намалявайки разходите за управление на изчислителния център и увеличавайки производителността.

“Преди да предложим софтуера HP 3PAR Adaptive Optimization със solid state, SLA можеше лесно да бъдат компрометирани и голяма част от времето отиваше за ръчно преместване на данни между различните storage tiers,” каза Кен Киркоф, Директор, отдел „UNIX системи и системи за съхранение на данни”. “Сега вече когато данните автоматично се управляват, използвайки сториджа HP 3PAR със софтуер Adaptive Optimization, крайната цена за притежание изключително много намаля и клиентите ни имат много повече свободно време, за да се концентрират върху стратегическите възможности за растеж.”, сподели още той.

Безпроблемна SSD интеграция сървър със сторидж, която подобрява производителността и намалява разходите.

Конвергираната инфраструктура на HP интегрира безпроблемно SSD технологията едновременно в сървъри и системи за съхранение на данни, позволявайки на клиентите да подобрят производителността на приложенията, като в същото време намаляват оперативните разходи и сложност.

Новият HP Smart Cache за сървърите HP ProLiant Generation 8 (Gen8) съвсем скоро ще бъде достъпен с допълнителна функционалност, която използва SSD за кеширане на информация, с цел увеличаване на производителността. Решението ще използва технологията HP Smart Analytics, за да разпределя интелигентно често използваните „горещи данни” към високопроизводителните SSD дискове. Чрез използването на технология за разпознаване на натоварванията с цел оптимизиране на системните операции, “smart caching” помага на клиентите да постигнат шесткратно увеличение на производителността за транзакционни натоварвания(3) , както и 50% по-добра производителност за видео-стрийминг приложения, в сравнение с предишните поколения.(4)

HP разширява функционалността на HP Smart Cache в сървърите HP ProLiant Gen8 като я комбинира с възможностите на HP 3PAR Storage. Това сътрудничество за кеширане ще копира данни в реално време от масивите на HP 3PAR Storage и ще ги прехвърля в HP Smart Array SSD cache върху сървъра HP ProLiant Gen8. Иновативната способност дава възможност на клиентите да подобрят производителността, докато намаляват разходите и латентността, което води до по-голяма гъвкавост при отговаряне на изисквания, свързани с различни нива на услуги.

“Докато SSD дисковете предоставят жизненоважната производителност за облачни и виртуални натоварвания, настоящите инфраструктури не успяват да се възползват от нея максимално без използване на автоматичен tiering на данните,” каза Дейвид Скот, Старши Вицепрезидент и Генерален Мениджър, Отдел „Системи за съхранение на данни”, HP. “Способността за интелигентно автоматизиране на мобилността на данните между сървърите HP ProLiant и системите HP 3PAR използва максимално производителността и ефикасността на SSD дисковете. По този начин клиентите могат да съсредоточат върху разрастване на бизнеса вместо за управление на бек-офиса.”, сподели още той.

Главното клиентско събитие на HP за Европа, Средния изток и Африка, HP Discover, ще се проведе в периода 4-6 декември във Франкфурт, Германия. 

За HP накратко

HP създава нови възможности технологията да има значително въздействие върху хората, бизнеса, правителствата и обществото. Най-голямата технологична компания в света предлага портфолио, което включва принтери, персонални компютри, софтуер, услуги и ИТ инфраструктура, за да разреши проблемите на клиентите си. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) можете да намерите на http://www.hp.com.

(1) Въз основа на бенчмарк резултатите на Storage Performance Council’s SPC-1, налични на на www.storageperformance.org/results/benchmark_results_spc1/#a00109.

(2) Въз основа на вътрешно сравнение на HP между HP 3PAR P10000 V800 с all Fibre Channel и на еквивалентно големия HP 3PAR P10000 V800 с all SSD дискове.

(3) Вътрешно изследване на новите контролери на HP Smart Array (сървър HP ProLiant Gen8), сравнен с новото поколение контролери HP Smart Array controllers (сървъри HP ProLiant G7) в конфигурация RAID 6.

(4) Лабораторно тестване на производителността на HP: Сравнение на бенчмарк на сървър HP ProLiant DL380 G7, използващ най-новите процесори, памет и контролер HP Smart Array controller спрямо сървър HP ProLiant DL380 Gen8, използващ най-новите процесори, памет и контролери HP Gen8 Smart Array.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.