Intel подготвят нова ревизия на P55 чипсета

Intel подготвят нова ревизия на P55 чипсета

В раздел: Новини от на 11.11.2009, 3,050 показвания

p55_chipsetОт Intel са готови с нова ревизия на единствения (за сега) чипсет за LGA1156 процесори – P55. Сегашната B2 ревизия чипове ще бъдат заменени с по-новата B3 ревизия като разбира се MM и S-spec номерата на чиповете ще са различни от сегашните.

Все още не се знае какви са конкретните промени в новата B3 ревизия, но лично аз се надявам най-вече да се “клокват” по-добре от ревизия B2 и да греят по-малко ;).

P55 ревизия B3 чиповете ще са съвместими по пинове със сегашните B2 ревизия което ще рече, че няма да се налага преработването на съществуващите вече модели дънни платки. Разбира се, промяната няма да се мине съвсем “безболезнено”. Ще се наложи ъпдейт на BIOS-ите и съответно драйвърите на чипсета ;).

Доставката на чиповете с новата ревизия ще започне в началото на месец декември, като първите дънни платки окомплектовани с новите чипсети се очакват около края на годината.


Етикети: , , , , , , ,


Един коментар

  1. 1 Venator // 14.11.2009 в 15:05

    Не знам доколко са реални желанията за по-добро форсиране, при положение че самите чипове за цокъл 1156 са донякъде препъникамъчета с вградените си контролери за [PCI-E]. Така или иначе, от ревизирането на чипсета трябва да очакваме повече положителни неща.