Intel и нейни партньори разкриват редица таблет дизайни и изживявания, които работят с Windows* 8

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 28.09.2012, 6,306 показвания

Acer*, ASUS*, Dell*, Fujitsu*, HP*, Lenovo*, LG Electronics*, Samsung* и ZTE* ще предлагат редица нови и с пълна функционалност таблети, базирани на Intel

 

Акценти:

  • Базираните на Intel таблети и convertible таблети предлагат на потребителите най-доброто изживяване с Windows* 8 и предоставят редица нови характеристики от усъвършенствани медиа възможности до вградена сигурност за корпоративните клиенти.
  • Базираните на Intel таблети с Windows 8 са оптимизирани за мобилност, предоставят поддръжка за Windows потребителски интерфейс и поддържат гъвкавост, за да поддържат милиони от съществуващи приложения, както и пълен набор от устройства и други периферни устройства като принтери.
  • Нов Intel Atom процесор Z2760, разработен специфично за Windows 8, предлага изключителен живот на батерията и always-on технология в елегантни дизайни, които са по-леки, по-отзивчиви и позволяват множество опции за потребителите на мобилни устройства.

 

Intel Corporation и нейни партньори производители на оригинално оборудване (OEM) обявиха днес първата вълна от нови дизайни на таблети и convertible таблети, базирани на  Intel Core vPro, Intel Core и Intel Atom процесори, включително новият Atom процесор Z2760 (известен преди под кодовото име “Clover Trail”).

Новите устройства, базирани на Intel Atom процесор, предоставят на крайните и бизнес потребителите голям избор от иновативни, елегантни и стилни дизайни с дълъг живот на батерията и водеща в своя клас производителност. В допълнение, те ще имат възможността да работят с Windows* 8, докато продължават да работят с всички програми, които познават и обичат.

“Това е само началото на усилията от страна на Intel в посока пазара на таблетите, като нашата цел е да доставим продукти, които са насочени към различните и постоянно еволюиращи нужди както на потребителите, така и на бизнеса, без да правим компромиси със съвместимостта, преживяването или живота на батерията,” коментира Ерик Райд, генерален директор Application Processor Platforms на групата „Мобилност и комуникации” в Intel. “Когато хората или компаниите закупуват устройство с Intel Inside, те получават най-доброто от характеристиките на Windows 8 чрез компютърно преживяване, което просто работи.”

 

Intel Atom Z2760: Изчислителна мощност On-the-Go

Процесорът Intel Atom Z2760 позволява за най-тънките (от порядъка на 8.5 мм) и леки (около 680 г) таблети, които са базирани на Intel архитектура, едно по-удобно и комфортно пренасяне и съхранение на мощен таблет.

Тъй като все повече хора носят своите устройства в движение, характеристики като животът на батерията и размерът на устройствата придобиват по-голямо значение, а устройства, използващи Intel Atom Z2760, предлагат пълно таблетно изживяване и не правят компромис с производителността за сметка на издръжливостта на батерията. Двуядреният четиринишков процесор предоставя изключително дълъг живот на батерията с повече от 3 седмици режим на свързан стендбай и над 10 часа от локален HD video playback.1

Таблетите и convertible таблетите, базирани на Intel Atom процесори и опериращи с Windows 8 осигуряват високо интуитивно преживяване и бърз отговор с използване на докосване, клавиатура, мишка или писалка и едновременно с това са снабдени с Intel Burst технология и Intel Hyper-threading технология. Използвайки възможността на Intel архитектурата за едновременно извършване на множество операции, потребителите ще преживеят неверояно бързата реакция, позволяваща им бърза работа и превключване между техните любими приложения.

 

Повишена сигурност, сътрудничество и софтуерна поддръжка за компаниите

Intel дава възможност за избор на иновативни мобилни дизайни за компаниите, включително на тези, базирани на Intel Atom, Intel Core и Intel Core vPro процесори. Архитектурата на Intel осигурява корпорациите с обичайната за тях гъвкавост и съвместимост, което води до по-ниска обща цена за притежание (TCO), съчетана с персонализираната производителност, която хората желаят.

Intel-базираните таблети с Windows 8 поддържат милиони съществуващи приложения, устройства и пълнофункционални компоненти, използвани от корпорациите и включват функции за сигурност и управляемост, които корпоративните ИТ мениджъри изискват. Освен това, тези устройства лесно се интегрират в съществуващите корпоративни инфраструктури, предоставяйки възможността за присъединяване към домейн, достъп до споделени мрежови ресурси и използване едновременно на Windows Store приложения и познатите Windows десктоп приложения.

Таблетите Intel Atom Processor Z2760 осигуряват мобилността и опитът, които бизнес потребителите желаят и поставят нови предизвикателства пред потребността на ИТ за решаването на проблемите и търсенето на вградена сигурност и управляемост с Windows 8. Новия Intel Atom Processor Z2760 е изграден, за да се интегрира безпроблемно в среда на бизнес компютри. Intel Atom Z2760 предлага Secure Boot и фърмуер базираната Intel Platform Trust Technology (PTT).

Таблетите, базирани на Intel Core процесори с Windows 8 ще осигурят интелигентна производителност и отзивчива мощност за най-продуктивно и персонализирано изживяване за потребителите. В допълнение, таблетите, базирани на процесори Intel Core vPro предоставят най-всеобхватна и гъвкава корпоративна сигурност, подпомогната от хардуер, управляемост и възможности за виртуализация за бизнес компютърни технологии.

С Intel vPro технология, базираните на Intel Core процесори осигуряват достъп и дистанционно управление на системата, независимо от мощността или OS състоянието, и предлагат най-силен набор от функции за сигурност, включително Enhanced Intel Anti-Theft Technology, Intel Secure Key, Intel OS Guard, Enhanced Intel Identity Protection Technology, and Intel Trusted Execution Technology.

Intel е активно ангажирана с широк набор на софтуерната екосистема, за да се осигури възможно най-добрия опит за приложения, работещи на Intel-базирани устройства. С над 7000 компании-членки, програмата Intel  Software Partner помага да се подкрепят усилията за оптимизация чрез концентриране на ресурси, референции и инструменти за оптимизиране на софтуер в ключови области с фокус върху технологиите. Освен това, чрез Intel  Network Software, разработчиците могат да се свързват с общностите, инструментите, обученията и събитията, за да спомогнат за по-бързото създаване на по-ефективен и по-производителен софтуер на пазара.

 

За Intel

Intel (NASDAQ: INTC) е световен лидер в компютърните иновации. Компанията проектира и изгражда ключовите технологии, които служат за основа на компютърните устройства в света. За допълнителна информация за Intel, моля посетете newsroom.intel.com и blogs.intel.com.

 

  1. Базирани на измервания на мощността на 10 inch Intel референтен дизайн 200 nits с включен WiFi, 30Wh батерия.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: