ASUS представя две видео карти GeForce GTX 650 Ti DirectCU II

ASUS представя две видео карти GeForce GTX 650 Ti DirectCU II

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 10.10.2012, 7,261 показвания

TOP и OC версиите пристигат с dual-fan охлаждане и много ексклузивни технологии за оптимизиране на работата и овърклок

Dual-fan видео картите от серията ASUS GeForce GTX 650 Ti DirectCU II предоставят атрактивни възможности за тези, които желаят да влязат в DirectX 11 и 28-нанометровата ера за домашната им мултимедия или гейминг. Ексклузивните технологии от ASUS включват DirectCU II термален дизайн с 20% по-ниска работна температура и 3 пъти по-тих режим на работа, DIGI+ VRM и Super Alloy Power за по-голяма издръжливост и удължен живот и GPU Tweak за улеснен овърклок. Също така, картите поддържат изображение на четири екрана чрез технологията NVIDIA 3D Surround. ASUS GeForce GTX 650 Ti DirectCU II се предлага в две версии – TOP и OC.

105MHz овърклокната TOP версия
Видео картите ASUS GeForce GTX 650 Ti DirectCU II са предназначени за широк потребителски кръг, а тяхното основно преимущество е ядрото NVIDIA GK106. TOP-версията използва специално подбрани графични ускорители, които са фабрично овърклокнати до 1033MHz (105MHz повече от референтните), докато OC версията работи на 954MHz (26MHz повече от референтната). И двете карти пристигат с 1GB GDDR5 памет на 5400MHz.

DirectCU II – 3 пъти по-тиха и 20% по-ефективна работа
Уникалната за всички многофункционални видео карти на ASUS охлаждащата система DirectCU II е изградена от изцяло медни, сплескани тръби, които взаимодействат директно с графичния процесор и два вентилатора с редуциран шум. GeForce GTX 650 Ti DirectCU II са уникални с това, че са единствените в категорията си, които се предлагат с два вентилатора. В резултат на това, DirectCU II предоставя 20% по-ниска работна температура за подобрена стабилност и увеличен толеранс за овърклок, заедно с три пъти по-малко шум – отличен избор за гейминг и мултимедия.

DIGI+ VRM и Super Alloy Power подобряват представянето и издръжливостта
ASUS GeForce® GTX 650 Ti DirectCU II запазват ексклузивните функции, които са в сърцето на всяка видео карта на ASUS. DIGI+ VRM технологията позволява деликатен контрол над волтажа при овърклок на GTX 650 Ti ядрото. В допълнение, Super Alloy Power кондензаторите, дроселите с бетонни сърцевини и MOSFET транзисторите могат с лекота да издържат и най-тежкото натоварване. Конструкцията позволява 30% по ниски нива на шума, а компонентите гарантират два пъти и половина по-дълъг живот спрямо референтните карти.



GPU Tweak за гъвкаво управление на видео картата

Екслкузивната технология GPU Tweak също е включена към пакета с екстри на GeForce GTX 650 Ti DirectCU II, за да могат потребителите да се възползват от максимума, който видео картите предлагат. Улеснените настройки на честотата на ядрото, скоростта на вентилаторите и контролът над волтажа помагат за постигането на най-доброто спрямо конкретните нужди и специфика на системата. Всички функции на GPU Tweak са достъпни от един единствен интерфейс.

Мултитаскинг от четири екрана
Освен с HDMI 1.4a, D-sub и два DVI порта ASUS GeForce GTX 650 Ti DirectCU II картите са снабдени с технологията NVIDIA 3D Surround за разширяване на дисплея към четири монитора едновременно. Например, геймърите могат да се наслаждават на 3-екранна панорама, докато използват четвъртия монитор за тунинг чрез GPU Tweak, видео чат и много други. По-големият видео формат е полезен и за разнообразни любителски и професионални нужди като графичен дизайн и редактиране на изображения, позволявайки по-добър мултитаскинг.


Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, Eee Box и персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и мобилни телефони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 3886 награди през 2011 г., а благодарение на Eee PC е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 11 000 служители в света и разполага с инженерен екип от 3100 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2011 г. са 11.9 млрд. щатски долара.






Етикети: , , , , , , , , , , ,



3 коментара

 1. 1 Fakie // 04.11.2012 в 19:50

  Странното е че има толкова малко битове…

 2. 2 Fobosito // 12.12.2012 в 20:17

  Забелязал съм,че от серия 200 до 600 постепенно битовете намалят,нови технологии няма начин,но в същото време се покачва и производителноста.

 3. 3 Фродо // 14.02.2013 в 14:53

  Странното е,че тук е дадена в таблицата със 576 CUDA cores.
  Докато в официалната си страница Асус я представят със 768…
  Вярвам,че това е грешка на редактора на статията,или създателя на таблицата,най-вероятно от недоглеждане…
  И го подминаваме това с усмивка…