HP закупи 3Com

HP закупи 3Com

В раздел: Новини от на 12.11.2009, 2,784 показвания

hp_3com_logoНай-големият производител на персонални компютри в света, HP, е подписал споразумение за закупуване на 3Com, един от големите и уважавани производители на мрежово оборудване в световен мащаб. Сделката е на стойност 2,7 милиарда долара и има за цел да разшири продуктовата гама от мрежови компоненти и решения на HP като затвърди лидерската позиция на компанията. Освен обогатяване на продуктовата гама, HP ще се сдобият и с отлични Reaearch & Development екипи които и за в бъдеще ще помагат решенията на HP да са на върха като иновации и технология.

“Компаниите търсят начини да избягат от ограниченията, наложени от ползването на оборудване доставено от един единствен доставчик.” каза Дейв Донатели (Dave Donatelli), изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър в “HP Enterprise Servers and Networking”. “С придобиването на 3Com, ние ускораваме изпълнението на стратегията ни за създаване на конвергентна инфраструктура като по този начин се прекрати “статуквото” в мрежовата индустрия. Чрез комбиниране на HP ProCurve изделия  и богатият набор от мрежови продукти на 3Com, ние ще даде м възможност на нашите клиенти да изградят мрежа от следващо поколение с инфраструктура, която удовлетворава всичките им нужди и изисквания.”

Не зная как ви звучи на вас, но за мен казаното по-горе си е откровено “хвърлена ръкавица” към Cisco Systems ;).

Сделката вече е одобрена от борда на директорите и в двете компании и се очаква да се финализира до средата на следващата година.


Етикети: , , , ,


Коментарите са забранени.