Още инфо за Radeon HD7890 – това няма да е официалното моделно име?

Още инфо за Radeon HD7890 – това няма да е официалното моделно име?

В раздел: Новини от на 19.11.2012, 3,298 показвания

Най-интересната видеокарта за последното тримесечие на 2012 година изглежда ще стане бъдещата платка, базирана на ядрото Tahiti LE, която за момента притежава предполагаемо моделно име Radeon HD7890. Според нова информация (слухове) картата, която се очаква да се появи на 27-ми ноември притежава моделно име Radeon HD7890, но само за вътрешнофирмена употреба от страна на AMD и нейните партньори. Реалното и официално означение може да се различава по усмотрение на самата фирма-партньор на AMD, която е решила да я нарече по друг начин.

 

Едва ли ще има пълна свобода при обозначението, но тази нова информация дава основание за спекулации около моделни имена като например Radeon HD7930, което за някои потребители ще изглежда още по-добре, в сравнение с Radeon HD7890. Така или иначе вариантите не са безброй и много скоро ще разберем дали тази “моделна свобода” е истина и дали някои (повечето) от партньорите на AMD ще предпочетат да я използват. Има вероятност някои фирми да пуснат дори две платки, едната като HD7890, а другата като HD7930, различаващи се по честота на графичното ядро и памет.

Според последни данни честотата на GPU ще стартира не от 800 MHz, а от 925 MHz и дори ще се предлага турбо бууст до 975 MHz. Освен това за разлика от информациите досега, според които обема графична памет бе 1.5 GB, според новите (слухове) става дума за 2 GB памет тип GDDR5. Изглежда вероятностите са прекалено много, но през следващите 3-4 дни всичко ще се изясни.


Етикети: , ,Коментарите са забранени.