(слух) AMD спират разработката на Kaveri, Steamroller и Excavator – ОБНОВЕНА!

В раздел: Новини от на 19.11.2012, 7,790 показвания

След доброто впечатление, което процесорите Trinity и Vishera правят през последните седмици има вероятност Vishera да е последното сериозно процесорно решение, което ще видим от AMD в близките годините. Според непотвърдени слухове и информация от колегите от Semiaccurate разработката на наследника на Vishera е преустановена. Това значи, че Vishera е “последният мохикан” на AMD и последното процесорно ядро, което да е предназначено за високият клас десктоп машини и базирано на Socket AM3+.

След като AMD така да се каже “убиха” Kaveri, сега изглежда е ред и на двата обявени наследника на Vishera – Steamroller и очаквания след него Excavator. Според информацията всичко в този клас ще приключи с Vishera, а AMD ще се фокусират върху разработването на нисък клас Zambezi-подобни платформи, както и APU-тата с актуален чип Trinity. Така все пак има вероятност да видим Steamroller като архитектура, но под формата на наследника на наследника на Trinity, Richland, но не и във вариант на много”ядрен” процесор без вградена графика.

Ако тези слухове се окажат истина, в ценовият сегмент над 200$ съвсем скоро ще имаме само един вариант за избор – Intel Core i5 и Core i7, в съответната му актуална архитектурна форма. Едно голямо браво за AMD.

ОБНОВЕНА: AMD са се свързали със Semiaccurate и са опровергали информацията, като са споделили, че както Kaveri, така и останалите “големи ядра” са все още в разработка. Това е прекрасно, но вземайки предвид факта, че отлагането до 2014 година никой не го опроверга, в рамките на следващите 2 години могат да се случат и кажат (дори и официално) много неща. Последните месеци и години нито един от анонсите на AMD не се е случил навреме, така че към момента нямаме сериозно основание да им вярваме за каквото и да било… дори и опроверженията.

 

 


Етикети:46 коментара

 1. 1 lovehunter_xt // 19.11.2012 в 17:13

  Моля, не превръщайте най-големият сайт за хардуер в България във “fudzilla”!

 2. 2 Тодор Богданов (mollov) // 19.11.2012 в 17:16

  Успокой се малко… няма нищо лошо в това да споделим подобна информация, която като нищо ще се окаже една голяма истина… написал съм, че е слух и от къде “черпя” информацията. Мисля е пределно достатъчно все сам да си преценява.

  P.S. Не е като да няма реални предпоставки за истинност на тази новина…

 3. 3 Гого // 19.11.2012 в 17:35

  В заглавието не случайно е, всъщност е добре и да се болдне че някои не виждат: “слух”. А дано, от Интел да повярват и свалят гарда, като надуят цените и на Тик-а и на Ток-а предварително за “радост” на своите фенове.

 4. 4 Гого // 19.11.2012 в 17:39

  Малко спам: Advanced Micro Devices, Inc. (AMD)
  -NYSE 1.93 Up 0.07(3.76%) 10:38AM EST – Nasdaq Real Time Price

 5. 5 Kenshin // 19.11.2012 в 17:42

  Ами то както върви всичко наоколо да минава от десктоп на лаптоп те добре се ориентират да напускат пазара и без това изостават като конкуренция, а и разработките в тази посока да достатъчно скъпи да не си заслужават ако няма да се върнат като печалби. Едиствено ние потребителите ще си изпатим от това защото десктоп частите ще подскочат малко, съвсем ентусиастите съвсем ще им се стъжни за жалост. За съжаление работата на загуба за доброто на света не е рентабилна и злото ще надделее.

 6. 6 Гого // 19.11.2012 в 18:53

  Updated 11/19/2012@10:15am: AMD contacted us with an official denial of the story and stated that Kaveri and the big cores are still on track. Бате ви Чарли, ще яде тоягата!

 7. 7 BGRS // 19.11.2012 в 19:08

  В крайна сметка всичко опира до баланс. На никой не е нужен супер мощен процесор, който може да подкряпя 4 видеокарти от висок клас без да се задъхва, както и обратното. А на който му трябва процесор за работа, значи изкарва достатъчно пари от тая работа, за да си го позволи.

 8. 8 JZ // 19.11.2012 в 19:24

  Молотов вземи свърши нещо полезно вместо да губиш на хората от времето с глупости които не са верни!

 9. 9 mollov // 19.11.2012 в 19:54

  Ти ми научи прякора като хората и после се занимавай изобщо да пишеш ;) А дали са верни или не – точно пък ти си последният човек, дето ще каже, еле па и да ми казва какво да правя :)

  @Гого – не си мисли, че Чарли просто си ги измисля тия неща ей така, от нищото… щото както изглеждат нещата в момента, и аз мога с голяма доза увереност да ти кажа, че ни Kaveri (поне това, което бяха обявили преди месеци) ще има, ни стийм-а ще се появи преди края на лятото на 2014 година. Щото AMD току така няма да обявят отлагане до 2014 година. Представи си колко са зле наистина нещата…

 10. 10 m // 19.11.2012 в 20:46

  Етва ‘голямото браво’ малко ме подразни. Години наред се насажда по сайтове, че АМД за нищо не стават и естествено хората спряха да си ги купуват. От което АМД станаха неконкурентни и наистина вече не стават. СМятам, че ‘медиите’ през годиниоте не обръщаха достатъчно внимание на силните страни на амд. Например на факта че дори на супер старо дъно с am2 сокет можеш да сложиш чисто нов процесор, докато интел смениха 5 слота. АМД правеха хубави евтини, народни така да се каже процесори, на които си вървяха достатъчно добре и игри и всичко, но внимание се обръщаше единствено на мощните процесори на интел, които успяват да изкарат 1000fps. Четеш статия, отиваш в магазина , взимаш 150W процесор на интел и киснеш във фейсбук.

 11. 11 JZ // 19.11.2012 в 20:52

  Само по снимката на статията личи каква е целенасочеността.
  А темата си е верно епик фейл, даже незнам защо още седи като топ новина. Както каза колегата няма смисъл сайта да се превръща в Fudzilla 2. На мен а и вярвам на много други тази новина изобщо не им харесва и самата мисъл за монопол на пазара е доста тъжна. Незнам защо трябва да се представят толкова ентусиазирано нещата от ваша страна. Това е един доста погрешен подход и повечето хора се дразнят.

  А прякора ти го знам мога да чета споко :)

 12. 12 Тодор Богданов (mollov) // 19.11.2012 в 20:58

  Ами голямо е бравото… щото са леваци… и това ти го казва човек, дето му викат “Mr. AMD” (колкото и дебилно да звучи)… яд ме е, разбираш ли… много ме е яд… един куп леваци съсипаха компания, която единствена имаше възможността да се конкурира с Intel и какво? Дирк Майер искаше да направи нещо от тая компания след Хектор Руиз, само че куп празни глави решиха, че теглел много компанията към десктопа, а трябвало да се бутат яко при мобилните…
  И в крайна сметка дойде Рори, който е някакъв селски пъдар, който е дошъл да пъди маса читави хора от компанията, да прави структурни промени… глупости на търкалета… съсипа и малкото станало, дето беше читаво.
  И сега хората питат – къде е Vishera, що булдозера е неадекватен на Intel-ите? Да ходят да питат чичо Рори… той ги разбира тия неща…
  P.S. Снимката е нарочно поставена, съвсем целенасочено… изразява личното мнение на автора на новината относно проявите на AMD от последните 2 години (изключвам Vishera – много приличен чип, чак не мога да повярвам, че го направиха такъв, какъвто е. Както и Trinity, ама това пак е Piledriver).

 13. 13 nikola1994 // 19.11.2012 в 21:51

  Евала @mollov напълно те подкрепям!

 14. 14 Гого // 19.11.2012 в 21:52

  Това токатите на снимката няма да е проблем да влезнат изодзат на Чарли. Той твърде много си личи на къде му накланят мръсната устичка и кой му плаща за което. Е да, ама такива не е проблем да ги отеВеш с голяма сума в съда и не мисля, че няма да е заслужено.

 15. 15 Тодор Богданов (mollov) // 19.11.2012 в 21:56

  Бе ти се радвай AMD да имат основание да съдят Чарли, че говори небивалици по техен адрес… в тоя ред на мисли – вие какво очаквате да каже AMD на тази “новина” като официално становище – “да, верно е, скапахме всичко де що можеше.”. Едва ли… имат си акционери, които не могат да приемат подобно изявление от страна на компанията. Ще се отрича до последно, но не и да се обяви самата истина. Виж ако верно стане нещо и продадат компанията на някой, дето му дреме, е тогава може и да видим промяна… иначе според мен забравяме за “големите чипове” и ще се радваме само на APU-та с читава графика.

 16. 16 Гого // 19.11.2012 в 22:07

  Пол Отелини и Intel се разделят след 40 години заедно

 17. 17 Бранимир Мечев // 19.11.2012 в 23:00

  До Гого: Ти май не знаеш какво е сарказъм!

  До Тодор: Ако една медия претендира да е сериозна, тя не пуска “слухове” и новините не се базират на предпоставки. Преди около пет години, заради такива “слухове” ПИБ щеше да фалира. Не мисля, че е необходимо да се спекулира с такива неща. Поздрави!

 18. 18 Тодор Богданов (mollov) // 19.11.2012 в 23:07

  Аз не спекулирам… както виждаш, още в самото заглавие пише, че това е все още слух… и въпреки отричането от страна на AMD продължава да е слух, който тепърва ще видим дали е истина или лъжа. Освен това ако бях спекулирал нямаше да си личи толкова откровенно отрицателното ми отношение спрямо AMD в момента. Щом тая компания стигна до там, че в сряда да се пускат “информации” за евентуална продажба, а следващия понеделник да излиза слух, че вероятно затриват голяма част от интересните си процесори… то на човек да му писне от глупостите им. Нали знаеш – където има дим, там има и огън… що няма слухове, че интел затриват хашвел или че ще се продава компанията???
  От друга страна доста новини в тоя бизнес се базират на предпоставки, щото много неща се знаят месеци и дори години напред, без конкретни подробности до последното транзисторче, разбира се… така че стига всичко да е регламентирано подобаващо, човек трябва да е способен сам да отсява информацията и да прави сам изводите си, предвид цялата информация. А не когато споделим слух и мнение по въпроса, една камара хора да почне да обяснява колко лошо било това за AMD… накъде по-лошо бре?

 19. 19 Тодор Богданов (mollov) // 19.11.2012 в 23:38

  Според предположението не се отказват от всичкото десктоп, ами само от сериозните им чипове… APU-тата ще предлагат 3-4 процесорни ядра плюс добра графика…

 20. 20 gat3way // 20.11.2012 в 00:23

  Честно казано тази новина е малко в стил “жълта преса” и е разочарование за мен. Ясно, лично мнение, ама не знам…ваша си работа в крайна сметка :) Сложете още 5-6 банера точно на тази новина иначе, ще се заформи приличен flame и ще имат импресии колкото ти душа иска :)

 21. 21 phishbone // 20.11.2012 в 00:43

  Може би е по-добре ако е истина. Да спрат дебелите чипове и да вземат глътка въздух, както стана преди време с Радеон 3ххх. А после да се върнат в играта, както бе с Радеон 4ххх.

 22. 22 Тодор Богданов (mollov) // 20.11.2012 в 00:49

  @gat3way – не съм го написал нито за импресии, нито заради флейма… макар че винаги ми е интересна смислената (т.е. без някви откровенни тъпотии) реакция на читателите на нашият сайт.
  Разочарован си… то и аз съм разочарован… но само си помисли ако (като) наистина се случи това… а новините в жълтата преса ако наистина съдържаха толкова много предпоставки за истина… щяха да са екстра.
  До всички недоволни – дайте ми поне 1-2 причини това да не се случи предвид положението на амд в момента и от последните 2 години, както и бъдещите им заявки… слушам ви внимателно.

 23. 23 Кирил Йовев // 20.11.2012 в 01:05

  Тодор Богданов, ако това се случи означава ли, че няма да има нещо по-ново от 83** серията в близките 2 години? Няма да има 84** ? Би било логично да кръстят така следващото поколение….

 24. 24 gat3way // 20.11.2012 в 01:17

  Въобще няма да се учудя да се случи, при все това едно е да отразяваш новина, друго са предположенията и личното мнение. В смисъл, личното мнение е като задника, всеки го има и на всеки му мирише или както там беше лафа. Примерно моето лично мнение е че x86 архитектурата като цяло е обречена и не й остават повече от няколко години и имам много причини да го твърдя. Какво ще се случи с Интел и АМД оттам нататък – нямам идея. Мога спокойно да докарам от девет кладенеца вода в полза на това твърдение, въпреки което какъв е смисъла. А и от мен не се очаква да отразявам обективно новини.

  Не искам да звучи все едно съм се засегнал, на мен ми е все едно кой ми продава железарията. Обаче при положение че под всяка новина настават някакви религиозни войни, вие дето пишете новините да вземате позиция по отношение на това….лоша идея според мен.

 25. 25 asddas // 20.11.2012 в 01:25

  mollov, до сега винаги съм харесвал сайта, статиите ти и тн всичко, но сега ми падна в очите с тази. Това са пълни глупости, тъпи rumors, които си ги пускат разни индианци да им четат сайтовете(нищо чудно и тея боклуци интел да са). Абсолютно същото го пуснаха и за DOOM4 незнам коя медия беше, измишлоьотини, че е прекратена. Всичко е възможно на тоя свят, възможно е и AMD да ги няма, но преди да стане факт нещо такова или официално да се обяви, неможе сериозна медия да пуска такава информация. Ти дефакто сега работиш за интел и против AMD, аз ако съм от AMD ще те съдя, защото разбиваш имиджа на компания която е толко стара и винаги била ТОП и не е отстъпвала на конкуренцията. А и с тая нобска снимка дето си сложил… не ти прави чест. Дефакто искаш да кажеш – няма бъдеще в AMD – купувайте интел, така и така няма да има друго. Пълен абсурд е тая статия и тея мръсни слухове, това е политиката на интел, тая жалка фирмичка. Е така се печелят битки, това е жалката реалност, нещо като се повтори 1000 пъти и се внушава в един момент повечето почват да вярват, че е истина и че AMD са слаби. Точно заради това е по големия пазарен дял на интел, заради промиването на мозъци в световен мащаб.

 26. 26 Гого // 20.11.2012 в 01:35

  @asddas (частичен)цитат:
  “Ти дефакто сега работиш за интел и против AMD, аз ако съм от AMD ще те съдя, защото разбиваш имиджа на компания която е толко стара и винаги била ТОП и не е отстъпвала на конкуренцията”

  @Гого цитат:
  “Гого // 19.11.2012 в 21:52

  Това токатите на снимката няма да е проблем да влезнат изодзат на Чарли. Той твърде много си личи на къде му накланят мръсната устичка и кой му плаща за което. Е да, ама такива не е проблем да ги отеВеш с голяма сума в съда и не мисля, че няма да е заслужено”
  Обърнете внимание на последното изречение!

 27. 27 Росен // 20.11.2012 в 08:47

  Това е просто някакъв трик на Интел за хвърляне на прах в очите на хората. Някой пуска фалшива новина и хоп има кретени в България които веднага и се връзват, има други такива които пък се радват. Но всичко това цели да се стигне до конспирация. В сайта на АМД си има пътна карта на проектите там щом не са писали за нещо такова значи…

 28. 28 Тодор Богданов (mollov) // 20.11.2012 в 09:58

  Както казах на глупостите няма да отговарям, а Росене на теб ще ти е за последен път. Ако трябва ще те филтрирам по IP колкото е необходимо, но ще спреш с обидите. Пък ти ако щеш. Какви конспирации, какви 5лв – ти пак не си наясно и си пишеш колкото да не заспиш.

  @get3way – значи признаваш, че тоя вариант е съвсем реален и е много вероятно това да се случи? Значи аз като част от медия трябва да хвърлям прах в очите на хората и да ги разсейвам от този вариант, че да се опитвам да спасявам имиджа на AMD, така ли? Не било хубаво да се говори така за компанията, ама сигурно няма да е хубаво и да се самозаблуждаваме… е тогава какво?

  @asddas – нищо не си разбрал от написаното от мен. Но като гледам и няма нужда повече да се опитвам да обясня нещо, което се вижда черно на бяло… само че като четеш между редовете няма и как да разбереш. Всеки чете и си разбира какво му е кеф на него, а никой не се и опита да вникне малко в написаното… е, айде, не беше баш никой.
  Явно повече ви се четат разни PR-и и инфо за официални анонси, а всичко друго са опити за конспирация… хвала.

 29. 29 jordan17772 // 20.11.2012 в 09:58

  Какво сте унили такива, АМД ще има и след нас.

 30. 30 Виктор // 20.11.2012 в 10:06

  Аз се чудя с всичките тези простотии в процесорната част, как успяват да правят толкова добри видеокарти…

 31. 31 gat3way // 20.11.2012 в 10:51

  Защото “възможно е” не е новина, а предположение. В случаят ти хвърляш прах в очите на хората, публикувайки слухове, особено илюстрирани с “epic fail”. Там е разликата между сериозната и жълтата медия – едните публикуват новини, другите – слухове. Това исках да кажа в началото.

 32. 32 mollov // 20.11.2012 в 11:07

  Ако си обърнал внимание публикувам слухове изключително рядко. Толкова по този въпрос. Също и че това не е новина, ами слух… правиш ли разлика или и ти си като повечето говорещи преди дори да помислят? Освен това обръщаш ли внимание на базата на какво е тоя “прах” (дето хвърлям, според теб) – няма никакви факти и доста вероятни възможности точно това да стане, и аз просто се скъсвам да лъжа (т.е. дори не аз, ами Чарли)? Май ти си сложил жълтите очила, а не аз.

  Иначе… понеже гледам много хора не са наясно с доста неща, ще кажа следното:

  1. Още в заглавието пише, че това е слух. Не съм имал идеята да го представям като новина, затова и има уточнението, че е слух. Разликата между слух и новина е огромна – който не е наясно да се информира, за да Е наясно. Който не го е прочел – No Comment.
  2. На много места в текста има “ако”, има “според непотвърдената информация” и какво ли още не, което би трябвало да е доста красноречиво само по себе си, но явно някои хора не обръщат внимание на толкова определящи елементи от текста т.е. четат каквото им изнася. Това не говори добре за вас, а не за мен.
  3. Позволих си да направя лек коментар, базиран на ФАКТИ от МИНАЛОТО и НАСТОЯЩЕТО на AMD, от което излезнах конспиратор и едва ли не създаващ интриги. Коментирането на факти не се хареса на някои, съвсем типично по български, щото не им изнася. Това също не говори добре за тях, а не за мен.
  4. Вместо да се получи някаква дискусия на база този слух и да стане някакъв градивен “разговор”, по-лесно беше да се обвини автора, че подлива вода на AMD, прави услуги на Intel и кви ли не други глупости. Малцина наистина прочетоха материала и разбраха гледната точка. Останалите – то се видя. Аз обаче нямам намерение да хабя повече нерви по обяснения за хора, които дори не са “стоплили” идеята на този материал, но веднага са готови да плюят. Пък някой написа, че “не ми правело чест” на мене… хаха…

  Аз приключих с обясненията, интерпретирайте си каквото искате но това не значи, че ще е истината. Аман от хейтъри.

 33. 33 Росен // 20.11.2012 в 15:27

  1. Още в заглавието пише, че това е слух. Не съм имал идеята да го представям като новина, затова и има уточнението, че е слух. Разликата между слух и новина е огромна – който не е наясно да се информира, за да Е наясно. Който не го е прочел – No Comment.

  Аз ще ти кажа защо си пуснал това в секция новини, целял си конспирация която видиш ли се разгоря. И да напомняш на някои хора какви скапаняци са че ползвали АМД, и да правиш антиреклама на фирмата. Нещо често срещани сред българските информационни медии.

  Трябва да прекръстиш името на сайта в Жълти Хардуер Новини. За да са правдоподобни глупостите ти.

  Не забелязваш ли че всички се нахвърлиха срещу теб като прочетоха този слух както ти го наричаш.

  Нека другите да ме опровергаят ако не е така.

 34. 34 Тодор Богданов (mollov) // 20.11.2012 в 15:40

  Росене, ти си психар… дори не се опитвам да те обиждам, далеч съм от това. Напомням на хората какви са скапаняци, че ползват AMD? антиреклама на фирмата, конспирация??? Ти чуваш ли се какви ги “говориш”? Уникален си просто.

 35. 35 Росен // 20.11.2012 в 17:14

  Явно ти си този който има проблем. Чудиш се как да привлечеш вниманието, и хоп пускаш някъв уж слух в секция новини.

  Ходи на доктор мога да ти препоръчам един много добър.

 36. 36 Rael // 20.11.2012 в 21:46

  Първо, това си беше новина на първите страници на всички ИТ медии. Ако Моллов я беше пропуснал, щеше да е непростимо.
  Второ, съвсем не е сигурно, че новината е менте. АМД очевидно нямат ресурс да продължат да бъдат във всеки сегмент – от мобилния до сървърния, така че да търсят начини да ограничат разходите чрез излизане от определени сегменти е повече от логично.
  Трето, още при излизането на конфузния Булдозер говорителят на АМД заяви, че надпревара АМД-Интел повече няма да има. Още тогава можеше да се сетим, че те не просто се отказват от борбата за първото място, но може и да напуснат състезанието.
  Прегледайте световната компютърна преса, залезът на десктопите е най-дискутираната тема. НР обявиха днес плачевни резултати и цената им се срина с 38% – това са десетки милиарди. Те също преди година обявиха, че спират да правят компютри, после размислиха, вероятно все пак ще го направят. Dell обявиха 13% по-слаби продажби. Microsoft се чуди как да излезе от своята свързаност с десктоп-сегмента, като направи Windows8 с интерфейс на смартфон. Дори лаптопите са отживелица, а само преди 3-4 години се чудехме колко бързо расте делът им…
  Нещата се развиват толкова бързо, че дори специалистите от бранша не успяват да предвидят какво ще бъде утре, камо ли след няколко години. Десктопите вероятно отиват към виртуализиране, т.е. един голям сървър в компанията ще поеме всичките машини и по бюрата ще има само кутийки с връзка към мрежата и изход към монитора, без процесор, без видеокарта. Може би и вкъщи Интернет-доставчикът ще ви заема не само връзка, но и виртуална машина – толкова бърза, колкото в момента ви трябва. Всичко ще е сметнато на сървъра и ще се праща “сдъвкано” към потребителя. Играе се на конзоли, на телевизора, на падове.
  Само 3Д дизайнери, инженери, видеомонтажисти и подобни ще имат нужда от як десктоп. ТОва е 0.1% от сегашните потребители. Така че на кого ще си продават Ескаватора АМД след 2 години? Ние с вас сме динозаври, с маниите си по овърклокването и асемблирането на домашни системи. Вече сме като радиолюбители, или почитатели на стари коли.
  В България ще стане по-бавно, но в Америка… Все по-малко хора ме викат да им оправям компютрите. Направо ги хвърлят и купуват падове, те нямат нужда от поддръжка и инсталацията на програми е супер-лесна, нямат и толкова вируси.
  Така че не се сърдете на Моллов. Макар, че като го ядосахте пусна няколко интересни коментара за мениджмънта на любимата му фирма – много точни коментари впрочем :)
  А за АМД не ме е грижа. Според моята прогноза тях ще ги купи Apple, които отдавна се оглеждат с какво да заменят процесорите на Интел, и имат 10-на милиарда в брой, чудят се какво да ги правят.
  Аз съм благодарен на АМД, защото процесорите им са страхотни! От първия ми – на 90 MHz, до сегашния FX8120, работещ на 4100 MHz, с оригинален вентилатор, и вече 20 дни не е рестартиран :)
  Тази новина ще има продължение, и то ще е интересно!

 37. 37 asddas // 21.11.2012 в 05:51

  “не ми правело чест” това го написах от уважение към работата ти до сега, ревютата и тн. За какви филтрации и банани говориш за Росен ? За какво приемаш лично.. и аз бих те обидил, но се сдържам. В това няма нищо лично, просто избива на човек като чете подобни шитни. Ще го баннеш и какво, няма да влиза повече тук и те така, сайта губи повече от колкото той, винаги съм бил против подобна практика(ама много много против, няма нищо по хубаво от свободата да говориш каквото си искаш). Все още не разбирам смисъла, защо се побликуват подобни жълтини долни. В този стил, стила на тази статия аз мога да предположа, че нещо AMD са направили в твой ущърб, като гледам как яростно и с кеф защитаваш тоя “слух” нищо чудно да се окажа прав.(просто “слух” или “предположение” от моя страна). Неам капацитет да обясна точно какво мисля, но идеята ми е, че всеки прави грешки и ти си направил огромна грешка като си публикувал подобно нещо. Трябваше да го признаеш като мъж. Ако искаш дискусия, защо не го пусна във форума, в който аз лично не влизам да си призная, поради това, че си губя мноооого часове време там.
  “Ако тези слухове се окажат истина, в ценовият сегмент над 200$ съвсем скоро ще имаме само един вариант за избор – Intel Core i5 и Core i7, в съответната му актуална архитектурна форма. Едно голямо браво за AMD.”
  Е това ме доразби като прочетах още веднъж статията. Абе защо ? Пари ли дават та си написал подобно нещо, осъзнаваш ли какво си направил ? Ако има хейт, то това е точно тази статия и въобще цялата политика на интел. Пак ще кажа, може света да сърши утре не се знае нищо, всичко е възможно. Но защо, каква е ползата да си гъдател. Немога да си обясна, съжалявам за романа дето написах, но се питам 1000 пъти защо ? Значи хем AMD са направили огромна крачка напред с прекрасните Trinity и Vishera и сега в един момент, хоп… истерично ни се внушава, че дните им са преброени и въобще са мъртви едва ли не. Съжалявам но единствения смисъл който намирам в тази статия и който яко ми се набива на очи е, че се цели да намали продажбите на AMD процесори. Значи хем е категорично отречено, хем статиите си стоят и в малки буквички, някаде от долу пише, че е опровергано ама все пак, пак ще се случи.
  От години чета тея неща на интел фенчетата, но толко истерично незнам дали е било внушението. AMD са много много силни, особено до 400лв нямат конкуренция според мен при cpu-тата. Но хората не разбират, а се поддават на внушения. Къв ти е процесора? ИНТЕЛ бе къв. Е за кфо се влачи тая умрела игра като народна песен. Еп що видеото е неква ефтинийка, че да съм с ИНТЕЛ. Хардуерните маняци дето разбират са малко, а тези дето разбират и имат много пари са още по малко. 80+% са хора които купуват това дето чуят(демек интел, нали и тук това внушава тази статия – AMD са мъртви). За това говоря много пъти, цялата работа е една сложна схема, градена с години и с милиарди долари. Това са фирмите като интел. Медии, девелопери и тн работят за тях. AMD са натикани в ъгъла и каквото и да направят и колкото по евтино и добро да е, пак ще е така.
  Защо трябва да се съдят подобни хора(не ти а този автора чуждия, макар, че ти си съучастник със разпространението)… защото разбива имиджа на една великолепна компания(пак повтарям, по незнайни за мен причини, направих догатки тук). Тази статия в момента е една лъжа, прикрита под думичката “слух”. Ако това не стане и AMD ги има и в следващите 100 години ( ок процесорите без вградено видео, или както се казва по горе “в ценовият сегмент над 200$” ) какво правим ? Как ще поправиш непоправимото сторено с тази статия ? Кога ще върнеш статията на ТОП-а и ще напишеш “това беше лъжа”, след колко години ? През всичките тези години обаче, тази лъжа ще работи против имиджа на тази компания

 38. 38 Росен // 21.11.2012 в 08:23

  Аз мисля че знам от къде е взета новината. Само в Anandtech я намерих.

  Които са си типични АМД хейтъри.

  В другите медии просто показват roadmap на който се очаква Steamroller да е по-бърз от Haswell.

  Откъс от новина която е писана преди 2 дена.

  “В Интернет попал роудмэп компании AMD касающийся APU третьего поколения, построенных на базе 28-нм техпроцесса и известных также под кодовым именем Kaveri. Новинки будут сочетать в себе процессорную архитектуру Steamroller и графическую CoreNext.

  Также на рынке появятся чипы обновленной платформы Brazos, которые получат наименование Kabini, будут использовать x84-64 ядра и построены на базе энергоэффективной архитектуры Jaguar (модернизированной версии Bobcat от APU Brazos). Чипы будут оборудованы интегрированным FCH чипсетом, таким образом, печатные платы будут иметь уменьшенные габариты и подойдут для использования, например, в планшетных компьютерах. Говорится в опубликованном роудмэпе и этих двух о супер энергоэффектвных решениях под названии Temash, у которых показатель TDP будет находиться в пределах 5 Вт. Благодаря чему их теоретически можно будет использовать даже в смартфонах.
  Сегодня мы убедились, например, что процессорам Vishera с архитектурой Piledriver суждено царствовать и в 2013 году, хотя гибридные процессоры Kaveri примерят более прогрессивную архитектуру Steamroller в том же году.”

 39. 39 Сава // 21.11.2012 в 09:34

  Не знам какво се палите толкова, това е просто една новина под формата на слух на къде може да тръгнат нещата със АМД. Никой не е заумирал какво се коркате? Trinity и Vishera са супер избор дори и без конкуренция във някой случаи, обаче има хора който не го разбират и няма да го разберат и ще продължават да си твърдят че “Интела си е интел батко“. Масата хора който не са във час дори и без да са прочели тази статия пак ще продължават да си взимат интел дори и във техния случай да има по добра алтернатива от страна на Амд. На тези хора така или иначе не може да им се помогне, защото дори и да им обясниш че еди кое си амд е по добро за тях, те пак отиват в магазина и викат искам PC със интел процесор. Пък и пазара се промени много във последно време и ще продължи да се променя, нищо чудно и да се преорентират и да спрат да се борят със интел и да си насочат силите във друга ниша където могат да са номер 1

 40. 40 Тодор Богданов (mollov) // 21.11.2012 в 09:39

  @asddas – пиша отново само заради теб. Отново повтарям – ИЗОБЩО не си разбрал какво съм написал. ИЗОБЩО. Омръзна ми да се обяснявам и никой да не чете. Четеш каквото ти изнася, правиш си някакви изводи и после аз съм бил черен… честно казано не ме интересува какво мислиш за мен, дали съм хейтърче на тема AMD, дали са ми “направили нещо” и т.н. Мисли си каквото искаш. НО ако AMD пуснат Kaveri, Steamroller и Excavator как е според роудмап-а лично ще вдигна тази “новина” с нов коментар, в който ще напиша, че слухът не се е оказал верен и неприятните емоции, които съм получил от тази възможност да бъде истина са се оказали неоснователни. Останалото за хейтърването, за подливането на вода и прочие си остава в съзнанията на няколкото човека, които изглежда не можете да зацепите какво съм написал. Не мога да обяснявам повече, пък и не искам.
  Но само последно ще кажа едно – AMD толкова сериозно се самозагробиха сами с поредицата от глупости, които мениджмънта им свърши, че едва ли аз съм успял да “помогна” с нещо… вероятно съм като капка в океана с моето недоволство. Нещата които написах и които смятам, че ще се случат са някаква обществена тайна, която мнозина подозират, само че малцина искат да признаят, а също така мнозина ще си скъсат задника да защитават компанията и да обвиняват де що видят с отрицателен поглед спрямо AMD. Нито си наясно с цялостните ми виждания спрямо AMD, нито ме познаваш, дори не си разбрал какво съм искал да кажа с тая “новина”. Няма какво повече да говорим. Безпочвените обвинения можеш да си ги хвърляш и всеки ден, това обаче не значи, че имат покритие. Я погледни разчетите на големите BG вносители за продажбите им на AMD vs Intel и после ми обяснявай, че съм опитвал да правя конспирации да се купува Intel, а не AMD, или пък умишлено и злонамерено да злословя по посока на последната. Intel нямат нужда от мен и моите конспирации да си продават процесорите в BG, че и по цял свят. А AMD отдавна надробиха големите лайна, че сега аз да откривам топлата вода за тях. Мен ми е болно, че компанията върви на все по-зле, той ми дъвче, че съм бил хейтър. Ама след поредните съкращения през януари пак ще си говорим за AMD… само тогава да не кажеш, че те са били направени заради моята “новина”.

 41. 41 Павел Владов // 21.11.2012 в 09:47

  @asddas каза:

  “За това говоря много пъти, цялата работа е една сложна схема, градена с години и с милиарди долари. Това са фирмите като Интел. Медии, девелопери и т.н. работят за тях. AMD са натикани в ъгъла и каквото и да направят и колкото по евтино и добро да е, пак ще е така.”

  За съжаление, си прав, от години на работа (програмиране) ползваме AMD процесори, защото в общия случай предлагат по-добра производителност за парите си и е по-рентабилно да се ъпгрейдват, т.к. AMD по-рядко сменят сокет, но напоследък се получават все повече проблеми със софтуери като емулатори, виртуални машини и т.н. На аналогични Intel машини тук в офиса такива проблеми не се наблюдават. Вариантите са два – или AMD са започнали да пишат некадърни драйвери, или Intel са започнали да “подпомагат” разработчиците да оптимизират за техните продукти. И в двата случая е лошо, защото конкуренцията е на път да изчезне, а заедно с конкуренцията неминуемо ще започнат да изчезват и паричките на потребителите…

 42. 42 Гого // 21.11.2012 в 13:31

  “че едва ли аз съм успял да “помогна” с нещо… вероятно съм като капка в океана”

  То така стават понякога мизериите…”Капка по капка” и има още една интересна поговорка за едно малко камъче обърнало най-накрая каруцата…Твоята капка тук, капката на Чарли там и всички други “капки”, дали копия на чарлевото говно или на хейтването на някой друг подобен тип цапардосано нейде в мрежата.

 43. 43 lqlqlq // 21.11.2012 в 17:25

  Това камъче може да обърне каруцата, само ако го вкараш в окото на каруцаря.
  Голяма дискусия около AMD и intel стана.
  Иначе, за оптимизирането, има доста информация. Даже и съдебни дела.

 44. 44 asddas // 22.11.2012 в 00:50

  Павел Владов “Intel са започнали да “подпомагат” разработчиците да оптимизират за техните продукти”

  Точно за това говоря. Това е голямата власт и пари, те са безскрупулни. Същото го наблюдавам при видео картите. Чета туитъри на Джон Кармак как искал да излезе по рано 6** серия на Nvidia, че да не му се налагало да си купува първата AMD карта… нещо от тоя сорт беше написал. Представяш ли си ?? Той не е имал AMD видео никога. Е колко и любима фирма да са ми id, тогава ме хвърли в тъч. И какво стана ? От AMD и аз минах на Nvidia,защото играя от как се помня техните игри(OpenGL)и винаги са били зле при AMD/ATI видео. Виждаш ли как аз станах жертва на тоя картел или незнам точната дума каква е, сети се сам. По този начин, онея им плащат тея разработват софтуера за техния хардуер и хората купуват къде ще ходят…

 45. 45 asddas // 22.11.2012 в 01:03

  за съжаление няма един да си едитна тъпия пост. не написах 100% точно, но въпреки това потвърждава тезата ми. Че им е рекламно лице от години

  John Carmack ‏@ID_AA_Carmack
  GeForce GTX 680 lets me run 2×30” Dell monitors at the same time as a 3D TV and a HMD. Just in time to keep me from installing an AMD card…

 46. 46 Гого // 28.11.2012 в 02:25

  За да не се връщам още по-назад в новините ще цапна тук: Разгеле, решиха се – FX-4300 /3.8GZ/X4/BOX/AM3+ 0.00 0.00 USD

Коментари: