Intel ще понижат още повече TDP-то на IvyBridge

В раздел: Новини от на 3.12.2012, 4,667 показвания

Понижението в консумацията на процесорите Ivy Bridge спрямо Sandy Bridge бе донякъде помрачено от по-високите работни температури (това в голяма степен обаче важи само за десктоп SKU), които чиповете IVB демонстрират, но въпреки това посоката е ясна – понижаване на енергопотреблението до колкото позволява архитектурата. Дали само заради очакваният скоро таблет Microsoft Surface Pro или защото на Intel не им се чака до появата на Haswell, компанията е на път да понижи още повече TDP-то на някои конкретни процесори от фамилията Ivy Bridge.

Поставянето на процесор Core i5 в таблета на Microsoft е достатъчно силна причина, а в желанието си да постигнат максимално време на автономна работа от Intel може би ще успеят да понижат актуалните в момента 17W до едни доста по-атрактивни стойности от порядъка на (може би малко над) 10W (заявка, която вече бе направена, но чрез появата на процесорите Haswell през 2013 година). Предвид скорошната поява на Surface Pro е по-малко вероятно да видим първите модели на този таблет с подобрената енергийно-ефективна версия на Core i5, в близко бъдеще това е съвсем възможно да се случи. През следващите няколко седмици със сигурност ще имаме повече информация.


Етикети: , , ,2 коментара

  1. 1 lqlqlq // 03.12.2012 в 15:21

    Чакай, чакай, преди пуснаха статия че качвали максималното TDP на 150 вата. Сега ми се правят на еколози.

  2. 2 glorfindel // 03.12.2012 в 15:44

    Ти не правиш ли разлика между сървърни процесори и ултра мобилни?На едните ще го увеличат с цел отключване на всички ядра на кристала а на мобилните ще го намалят…

Коментари: