Ревю на геймърска мишка Gigabyte Aivia Krypton

Ревю на геймърска мишка Gigabyte Aivia Krypton

В раздел: Прегледи, Ревюта, статии и ръководства от на 1.12.2012, 10,501 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3


Преди да продължим нататък трябва да погледнем към още един продукт на Gigabyte, който се явява като незадължително допълнение към мишката Aivia Krypton. Става дума за специалния мауспад Aivia Krypton Mat, който е оптимизиран за използване в комбинация с мишката Aivia Krypton и нейните две различни основи. От едната си страна мауспадът е с фино текстилно покритие, подобно на традиционен текстилен пад, което има за цел да извлече максимума от подложката с тефлонови крачета на мишката и да осигури максимална прецизност, особено при използване на мишката с висока чувствителност, а все пак не забравяйте че лазерния сензор на Aivia Krypton може да се използва в режим на до максимум 8200 dpi, което определено е доста.

Обръщайки мауспада Aivia Krypton Mat от другата му страна ще видите твърдо PVC покритие, което притежава силна устойчивост на надраскване. Това е страната на мауспада, която е предназначена за постигане на висока скорост на движение в комбинация с основата на мишката с керамичните крачета. Изпълнявайки тази комбинация ще усетите колко невероятно плавно и бързо можете да движите мишката върху пада, така че да може с минимално усилие да изпълнявате бързи действия с максимална скорост на придвижване в игрите, в които се нуждаете от това, е не от максимална прецизност с минимално помръдване на мишката.

Двустранният мауспад Aivia Krypton Mat е обграден от солидна гумена рамка в три от четирите си ръба, единствено долният откъм ръката на потребителя е оставен свободен с цел да се осигури по-голямо удобство. А идеята на тази гумена рамка е да застопори добре пада върху повърхността на която той е поставен, така че да се елиминира възможността от плъзгането на пада, нещо, което няма как да се постигне с гумирана основа от едната страна при положение че пада е предвиден да може да се ползва и от двете страни и използва различни повърхности. Именно поради тази причина реализацията на Gigabyte с гумената рамка е доста добра идея, още повече че тя не пречи по никакъв начин на използването, защото пада не подава при натиск.

Реализацията с двустранен пад с една текстилна “мека” страна и друга твърда такава е интересно постигната от Gigabyte, като между двата слоя от компанията са разположили мек гумен слой, който да успява да осигури комфорт при престоя на ръката върху пада, но без да пречи по никакъв начин на прецизността или надеждността на работа.

Важно е да споменем, че мауспада Aivia Krypton Mat не е задължително да се ползва само в комбинация с мишката Krypton на Gigabyte, но е препоръчително да го комбинирате с нея. Причината за това е, че неговата твърда страна е специално предвидена за използване в комбинация с керамични крачета на мишката, а като изключим тази конкретна мишка на Gigabyte надали ще намерите много други продукти с опцията за използване на керамични вместо тефлонови крачета. А нашите тестове показаха, че при използване на твърдата страна на пада в комбинация с мишка с тефлонови крачета резултатът не е толкова добър, колкото при използване на керамичната основа на Aivia Krypton, дори и при ползването на мишката на Gigabyte с нейните тефлонови крачета. Тоест ако решите да заложите на този пад в комбинация с друга мишка, то вие реално ще го ползвате като едностранен само от текстилната му страна, което като цяло обезсмисля половината от неговата функционалност. А при цена от порядъка на 70 лева за пада, то определено не си заслужава буквално да “изхвърлите” 35 лева от него. Всъщност единственото лошо нещо при Aivia Krypton Mat е неговата доста висока цена като за подложка за мишка, макар и доста добра, но пък от друга страна ако купите пада в комплект с мишката може да спестите доста от неговата цена.

След като установихме, че мауспада Aivia Krypton Mat е най-добре да бъде комбиниран с мишката на Krypton мишката на Gigabyte нямаше как да не проверим и как се справя мишката в комбинация с други падове. С различни текстилни падове като цяло не успяхме да открием никакви грижи дори при високо ниво на чувствителност на мишката Aivia Krypton в комбинация с основата за нея, която използва тефлонови крачета. По-интересно беше да пробваме как ще се справи мишката в комбинация с по-сериозни твърди падове от висок клас, като например SteelSeries SP, който виждате на снимката по-горе. Специално по отношение на мауспада SteelSeries SP, който е от ценови клас подобен на този на решението на Gigabyte останахме приятно изненадани, отново в комбинацията с мишката използваща тефлонови крачета, тъй като керамичната версия не се справя добре с него. Факт е, че мишката Aivia Krypton нямаше абсолютно никакви грижи с този пад, докато при други лазерни мишки от висок клас сме се сблъсквали със странна несъвместимост (изключая продуктите на SteelSeries). Всъщност усещането, което имахме при ползването на пада SP в комбинация с мишката Aivia Krypton с тефлоновите крачета се доближаваше максимално до това на твърдата повърхност на мауспада Krypton с използване на керамичните крачета – идеална комбинация за бързина.

Покрай всичкото говорене за падове обаче не трябва да оставате с впечатлението, че мишката на Gigabyte не може да се ползва без мауспад, с тефлоновите крачета няма грижи да се ползва върху разнообразни повърхности. Разбира се е препоръчително за постигане на оптимален резултат да се ползва подходящ пад, особено по време на игра и при нуждата от максимално добро представяне. Що се отнася до ползването на основата за мишката, която е с тефлонови крачета, като изключим твърдата страна на мауспада на Gigabyte не успяхме да постигнем върху друг пад или друга повърхност толкова добро представяне като лекота на движение.Всички страници от статията:

 1. Gigabyte Aivia Krypton погледната отблизо
 2. Gigabyte Aivia Krypton Mat и други падове
 3. Gigabyte Aivia Krypton Ghost Engine и заключение


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , , , , ,3 коментара

 1. 1 Ahah // 05.12.2012 в 21:33

  Уникални са им последните серии мишки ,наистина дръпнаха.

 2. 2 Спас // 16.12.2012 в 02:32

  А дали ще е възможно да ми кажете от къде може да се купи и евентуално да се види мишката на живо в София?

 3. 3 mollov // 16.12.2012 в 11:54

  За виждане – ми ела до офиса… за закупуване – същата процедура ;)