Razer Naga MMOG Laser Gaming Mouse

Razer Naga MMOG Laser Gaming Mouse

В раздел: Прегледи от на 13.11.2009, 11,768 показвания
Страница от ревюто: 1 2

«»

От Razer, напук на не особено доброто икономическо състояние, са много активни напоследък и продължават постоянно да ни изненадват с нови и интересни продукти. Един от последните им интересни нови продукти – Razer Naga – вече е наличен и на нашия пазар в следствие, на което ние решихме да го тестваме и оценим колко добре се справя със задачата, за която е предназначен. Razer Naga е геймърска лазерна мишка, предназначена за любителите на MMOG (Massively Multiplayer Online Games) и съответно продукта е разработен вземайки предвид специфичните нужди на този тип геймъри. Външността на Razer Naga много напомня на Razer Mamba (включително използвайки почти същия хардуер), но с тази разлика, че от лявата страна на новата мишка са разположени и 12 допълнителни програмируеми бутона под формата на нещо като нъмпад блок. Именно тези бутони са основният акцент и удобство в случая, защото именно те позволяват бърза и адекватна реакция, когато е нужно да изпълните определено действие например в WoW (World of Warcraft) или някоя друга MMO игра. А значението на думичката Naga, както вече вероятно се досещате, е свързано отново със змии, като този път става дума за митологични божества – получовек-полузмия, които са често срещани в леко различаваща се форма при доста азиатски култури. Имайки предвид факта, че Razer Naga е предназначена за MMO игри, то освен големия брой удобни програмируеми бутони, мишката е лазерна, с кабелна връзка към компютъра (за разлика от Mamba), разполага със съвсем актуални параметри, като например сензор с чувствителност от до 5600 dpi, време за реакция от едва 1 милисекунда и т.н. Налице са и редица допълнителни удобства за най-запалените MMO геймъри, включително софтуерни добавки за улеснение при ползването на мишката в игри като WoW и Warhammer Online. Това, което остава е само да спомена, че ориентировъчната цена на Razer Naga, на която се предлага мишката на нашия пазар е от порядъка на 160 лева…

Окомплектовката на Razer Naga

naga-1
naga-2

Подобно и на другите продукти на Razer, и Naga е подобаващо окомплектована като за по-висок клас специализирана геймърска периферия. Драйвери не са ви необходими, а конфигурационния софтуер и допълнителните добавки винаги можете да изтеглите от официалния сайт, така че да са най-актуалната версия. Това, което прави впечатление в окомплектовката са специалните силиконови лепенки, които са предвидени за залепване към допълнителните 12 програмируеми бутони на мишката, за да може по-лесно да се ориентирате кой от тях къде се намира, без да трябва да поглеждате всеки път към мишката.

naga-3

Самата мишка доста напомня като размери и като форма на Razer Mamba, както вече стана дума, разбира се има определени различия между двата продукта. Един от съществените например е липсата на безжична функционалност при Naga, както и разбира се известни различия в корпуса, макар като хардуер и параметри двата продукта да са доста близки. Разбира се налице са типичните са този клас неща, като традиционния позлатен USB конектор, гъвкав кабел с текстилна оплетка за повишена издръжливост и надеждност и т.н.

Спецификациите на Razer Naga:
– 5600dpi Razer Precision 3.5G лазерен сензор
– 1000Hz Ultrapolling с 1ms честота на опресняване
– До 200 инча в секунда движение бива отчитано
– Напълно безшумни Ultraslick тефлонови крачета
– 17 MMO-оптимизирани програмируеми бутона (12 от тях отстрани)
– Размери от 11,6 x 6,9 x 4,2 сантиметра

naga-4

Поглеждайки в долната част на корпуса на Naga можем да видим, че тя използва един единствен голям тефлонов пръстен, който реално опасва целия корпус отстрани и осигурява плавно и безпроблемно движение върху различни повърхности. Именно благодарение на него мишката е максимално прецизна дори при задаване на висока степен на чувствителност, но в действителност не това е най-важния момент тук. По-важно е да обърнете внимание на превключвателя, който се намира до отвора за сензора на мишката. Това ключе с две степени е особено важно, тъй като с него можете да превключвате функционалността на 12-те странични бутона – те да отговарят на блока с цифри (123) или на Numpad блока (Num) като функционалност. Идеята е, че допълнителния цифров блок от бутони на Naga осигурява нещо като емулация на клавиатура, благодарение на което програмируемостта на тези бутони е много лесна и удобна, без за целта дори да се изисква някакъв специализиран софтуер.Всички страници от статията:

 1. Page 2


Страница от ревюто: 1 2
Етикети: , , , , , ,4 коментара

 1. 1 Име (required) // 13.11.2009 в 21:16

  Само домашни телефони ли мога да набирам с мишката или работи и с мобилни?

 2. 2 Ревю на Razer Naga - Razer в България // 15.11.2009 в 00:08

  […] – Към пълното ревю на Razer Naga @hardwarebg.com […]

 3. 3 Любомир /ricaria/ // 15.01.2010 в 11:17

  омг

 4. 4 Любомир Йончев ( Ricaria ) // 21.01.2010 в 13:05

  браво