Western Digital най-накрая оцениха идеята за SSHD, ще пускат в продажба Black SSHD

В раздел: Новини от на 10.01.2013, 7,369 показвания

Изглежда прогресът на Seagate с хибридните модели Mementus XT е направил достатъчно впечатление на Western Digital, като последната вече също смята да предлага устройства SSHD (Solid State Hard Drive). Макар все още да не е ясно кога точно ще видим в продажба новите хибридни SSHD на WD, но засега поне е известно моделното име на първите варианти – Western Digital Black SSHD.

 

 WD смятат да предложат два варианта – дебелият 7мм вариант във форм фактор 2.5″ и 5мм супер тънък вариант за ултрабуци. Стандартният 7мм 2.5″ ще предлага дисков обем до 1 TB, но за разлика от 8-те гигабайта SSD при Seagate, WD залагат на три пъти повече – 24 GB NAND Flash. Това ще предостави още по-близко до SSD ниво на производителност при голяма част от дисковите операции при една ежедневна работа. Що се отнася до 2.5″ 5мм варианти, там максималният дисков обем ще е до 500 GB чрез единична магнитна плоча, но 24-те гигабайта Flash се запазват.

WD възнамеряват да пуснат варианти както с 24 GB Flash, така и с 16 GB Flash, което ще е опция поне за OEM производителите, като засега не се знае коя модификация ще попадне в Retail канала и ще достигне до крайният потребител.


Етикети: ,8 коментара

 1. 1 rrr // 10.01.2013 в 12:50

  Идеално, от кога си търся 1GB диск и виждам, че почвам отново да ги произвеждат.

 2. 2 m // 10.01.2013 в 15:39

  Не съм ползвал ссхд. Под уиндоус флаш паметта и магнитната като едно устройство ли се виждат или са отделно?

 3. 3 MoHaXa // 10.01.2013 в 16:14

  Като нормален 1ТБ диск се вижда… Ползването на флаша става вътрешно по програмиран начин.

 4. 4 atm // 12.01.2013 в 01:26

  Баракудата ми като се включи и разтърсва масата и затова съм и дал да спи като не я закачам :D. Засега черния WD е доста по-кротък въпреки че уж не били от най-тихитe понататък и за някакъв SS ще видя мисля си за Самсунг.

 5. 5 asddas // 12.01.2013 в 02:02

  Те не са просто “толко добри”. WD са най добрите от време оно

 6. 6 BGRS // 13.01.2013 в 19:33

  Ама че глупости от явно злобни фенове :) Аз досега само Баракуди съм купувал, откак старото Хитачи стържеше на умряло като му е студено. Не съм забелязвал да се тресат, още по-малко пък да шумят. Единствено първата ми баракуда се чуваше като чете, но по него време всичко издаваше присъствието си. Аз обаче исках за друго да пиша тук. Съмнява ме, че 24 GB ще дадат някакво предимство на WD. Ако има такова, то няма да е от обема на SSD, а от някоя нова технологийка за четене, каквито периодично и тайно излизат във всяка нова серия дискове. Никой не знае какво представляват, щото няма нито информация, нито документация, но те си съществуват така или иначе :) Та тия 24 GB за мен са си само рекламен трик за ловене на риби и естествено за пооправяне на малко сринатото самочувствие на WD.

 7. 7 atm // 15.01.2013 в 22:27

  Всеки си е изградил някакво мнение според опита си с различни марки и няма нужда да ме убеждавате в своето макар че вашето прилича повече на изривена от фенството и почита към марката реалност. Имал съм няколко сигейта преди ВД и други марки дискове преди това. Нищо не ми е задирало и не ме е предавало да чукна на дърво досега но ако трябва безпристрасно да ги сравня от дигиталните съм най-доволен. Уайти ти не се заяждаш само си дрънкаш на автопилот. Нито сме се виждали нито сме си чатили за да знаеш какво знам и какво не, на’л тъй? От Корсар РАМа съм доволен с четири платки съм клокват се без да се оплакват. Само че това не ги прави автоматично по-добър избор за ССД от Самсунг. При тях ми харесва че си правят всичко сами, контролера и памета са си техни и това дава добър контрол в/у съотношението м/у качество, производителност и цена на продуктите им, да не говорим за финансовия ресурс на компанията който е несравним с тези на Корсар, Гскил ОЦЗ и тн така че Самсунг тепърва ще показва най-доброто.

 8. 8 rs? // 19.01.2013 в 01:07

  Все едно чета коментари от дата.бг… УЖАС.

Коментари: