Ревю на 23-инчовия Philips 236G3DHSB пасивен 3D монитор

Ревю на 23-инчовия Philips 236G3DHSB пасивен 3D монитор

В раздел: Ревюта от на 27.02.2013, 10,025 показвания
Страница от ревюто: 1 2
Започваме 3D тестовете с теста за ghosting/crosstalk или с други думи за появата на сенки около обекти изобразени на екрана в 3D режим в следствие на “изчитане” на част от образа предназначен за едното око и виждането му и от другото. Специално за нуждите на проверка на ситуацията използваме екстремен тест с преход до бяло и черно за да проверим каква е ситуацията при по-тежки положения, реално при нормално ползване шанса да видите такова ниво на ghosting/crosstalk е минимален. Ситуацията тук е много добра, без видим crosstalk при прехода към бяло и сравнително слабо изразен при черното. Имайте предвид, че за всички 3D монитори до момента малко или много е нормално показват някакво ниво на crosstalk На този тест, като представянето на Philips-а тук може да се каже че е подобаващо над средното ниво, тоест представя се доста добре.И за да не останем само с екстремния тест за ghosting/crosstalk преминаваме към по-реалистичен тест използвайки нормално 3D видео, който е специално подбрано заради контрастиращите обекти (светлите платноходки върху по-тъмната околна среда). Тук видимо няма никакъв crosstalk, което е отличен резултат за Philips-а, резултат, който сме свикнали да виждаме най-вече при 3D телевизорите където по традиция нивото на crosstalk е по-ниско.
Още един тест в реални условия, този път с помощта на играта Tomb Raider Underworld в стереоскопичен 3D режим с високо ниво на сепарация, като отново сме подбрали сцена, където изобразените обекти на екрана са по-податливи на crosstalk. Тук има едвам забележими следи от така наречените “сенки” (първата снимка в горния ляв ъгъл), което отново е доста добър резултат и затвърждава като цяло много доброто представяне на монитора Philips 236G3DHSB и в стерео 3D режим на работа.

Тук е моментът да споменем нещо и за функцията Smart Response, която можете да намерите в OSD менюто на монитора и която ви позволява общо взето да контролирате Overdrive функцията за “изпържване” на LCD панела с цел допълнителното намаляване на времето за реакция на пикселите. Съответно от стандартните около 5 милисекунди по спецификации до около 2 милисекунди през няколко различни стъпки, но нашият тестове не показаха ясно изразена видима разлика при използването на тази функция. Нито се забелязва някакво по-сериозно подобрение в плавността на движението на обекти на екрана нито се постига намаляване на нивото на crosstalk в стереоскопичен 3D режим, вероятно на 120Hz активен 3D монитор от тази функция би имало полза, но при този 60Hz панел използван от Philips тази функция не е от особено значение за потребителя.

В крайна сметка можем да кажем, че пасивния 3D монитор Philips 236G3DHSB успя да ни изненада приятно и като представяне в 2D режим и в стерео 3D режим, а това в комбинация с добрия набор от възможности и предвид по-достъпната му цена определено го превръщат в интересен продукт. Затова ако обмисляте покупката на пасивен 3D монитор за компютър, то определено трябва да имате предвид като добър вариант и това предложение от Philips. Може да не е най-добрият възможен модел пасивен 3D монитор, но определено е сред най-добре представящите се без за целта да е необходимо да се залага прекалени много на по-скоро маркетинг трикове с цел да бъде привлечено вниманието на потребителя или пък да му се спестява част от важната информация за продукта по отношение на използването му в 3D режим.

Повече по темата за стерео 3D в специализирания сайт Iskam3D.com
Всички страници от статията:

  1. Philips 236G3DHSB в 2D
  2. Philips 236G3DHSB в 3D


Страница от ревюто: 1 2
Етикети: , , , , , , , , ,Коментари: