Изследване на Гейминг Аудиторията в България

Изследване на Гейминг Аудиторията в България

В раздел: Новини от на 7.03.2013, 6,709 показвания

Знаеш ли колко реално са геймърите в България, какви интереси и предпочитания имат, какви игри и какви платформи за игра използват, каква гейм периферия или въобще нещо повече за тази все по-голяма аудитория от млади и не толкова млади потребители? Вероятността знаеш част от отговорите на тези и други въпроси е голяма ако ти самият си геймър, но реално много малко се знае за тази аудитория в резултат на което нейните нужди и интереси често биват пенебрегвани. Идеята е това нещо да се промени като за целта се направи мащабно и адекватно проучване на гейминг аудиторията в България и това може да стане само с твоя помощ. Включи се в най-мащабното проучване на българските геймъри и можеш да спечелиш билет за ON! Fest 2013.

Всичко което е необходимо да направиш е да въвеш имената и електронната си поща на специализирания сайт посоен по-долу. До 10 часа на следващия работен ден ще получиш линк към анкетата в електронната си поща, отговори на всички въпроси от анкетата и ни помогни да дадем лице на българския гейминг. Отговаряйки на всички въпроси ще участваш и в томбола за един от петте билета за посещение на младежкия фестивал ON! Fest 2013.

Ако желаеш да се включиш в изследването и да попълниш анкетата…


Етикети: , , , ,16 коментара

 1. 1 Ngoro // 07.03.2013 в 23:41

  Защо няма да отговоря на анкетата и да участвам в резултатите и голямата печалба – билети за нещо си?
  1. Защото се налага да въвеждам поща и парола
  2. Защото в пощата си ще получа някакъв избушен спам
  3. Защото това ще стане някъде утре по това време
  4. Зашото не ми трябват билети за “нещото си”
  И ако ви помага ето аз на какво играя и с това се приключва целия смисъл от такава анкета:
  FPS.
  Да, точно така, НЕ играя на игри на които гледам задника на Лара Крофт, Джанго-Зе или разхлАбин
  Играя само и единствено на шутърки. На игри които мога да пусна сега веднага на секундата да пръсна на някой кухата кратуна със снайпера и като ми писне да я изключа без да се притеснявам до къде съм стигнал, къде е следващия чек-пойнт защото някой малоумен Проджект Мениджър е решил продукта им да НЕ предлага сейв геймове.
  И т.н.
  П.С. приемете хумористично отговора ми но флякането на мейл и парола е тъпо, имате аудитория от емнайсе милиона хора тук във форума все някой куц едноок глух скриптаджия завършил мизерното ФМИ може да ви издращи връзката между анкетата и профила ми във форума и да не се налага да ме рекетирате с мейла ми и след това да ме отровите от спам покрай анкетата ви
  Поздрави
  Злия Пръч

 2. 2 led // 08.03.2013 в 00:19

  lolololol :D

 3. 3 Кованджиев // 08.03.2013 в 04:25

  Социологическо проучване му се вика на това тоест да знаем какви игри аджеба да правим че повече кинти да изкараме белким пък и някой изкаже добра идея за игра и да я зграбчим и изкараме някой друг милиард повече(знаели човек).
  Е да де нали сами казвате и не чак толкова млади геймъри аз съм точно от тях не чак толкова младите и знам какво имате за ЦЕЛ.
  Като миналата година даваме Ви PS3 за добра идея за игра ..амааааа не търсите авторски права или проценти от печалбата
  аман от селски тарикати.
  И защо идват тук в бедна България да търсят идеи с ефтини предложения за възнаграждение PS3 билет за ON,OFF фест за толкова глупави ли ни имат,ами ако ни имат за толкова тъпи то как ще им дадем добра (печеливша идея)за игра..нали сме тъпи парчета???????????

 4. 4 batRambo // 08.03.2013 в 09:16

  Т’ва с пощата може да се допълни с лични данни, картова сметка + сек. кода, депозит – къде, колко, ОПИС на Имуществото и КОГА НЯМА ДА СТЕ У ДОМА :)))))

 5. 5 блабла // 08.03.2013 в 09:32

  Геймъри много, ама дали и 5% си купуват игрите? (:

 6. 6 Радо // 08.03.2013 в 10:48

  @Ngoro
  Ти вместо да оцениш удобството, че не се налага да се редиш на гише да подаваш молба с входящ номер за участие в анкетата срещу копие от акт за раждане и свидетелство за съдимост…
  Ами всичко по имейл, 21-ви век, пич :D

 7. 7 lorddarthvader // 08.03.2013 в 13:11

  Попълних анкетата. Личното ми мнение е че има пропуски и само частично засяга гейминга. В част от въпросите нямаше възможност да избереш две или повече отговора, а в тези които имаше пак не бяха достъчно прецизни.
  Няма нищо за типове игри (rpg, strategy, fps, симулатори и т.н), любими поредици, предпочитания и очаквания. Но пък има за навиците ви при ползване на интернет и социалните мрежи и колко пъти сте пазарували онлайн (и каква заплата получавате).

 8. 8 Кочо // 08.03.2013 в 14:33

  Лорде, мерси, че ми спести време като сподели, че няма смисъл да се занимавам. :)
  Съгласен съм и с всички останали коментари по-горе, просто безумие…
  Как можеше за лаптопите и за furmark-а да не ти иска нищо?

 9. 9 simovski // 08.03.2013 в 14:42

  Проучване се прави ,когато се стъпва на нов пазар

 10. 10 Гого // 08.03.2013 в 16:00

  Абсолютно, анкетата е заблуда за противника и търсене на лични места в мрежата с цел пращане на спам и търсене на лични данни. Въпросите, все едно са от невменяем.

 11. 11 Антон Белев (Bloody) // 08.03.2013 в 16:24

  Hardwarebg.com е само медиен партньор, не организира и извършва самото проучване.

 12. 12 Ngoro // 08.03.2013 в 16:31

  Е то и медийното партньорство изисква някаква хигиена при избора на кого и за какво да партнирате :)

 13. 13 Martin Kadinov // 09.03.2013 в 22:02

  @Ngoro – проучването е асоциирано с мейл за да можем да гарантираме автеничността на отговорите и точния брой участницни. Съдейки по начина по който пишеш, предполагам разбираш до краен предел от социология и проучвания за това едва ли има нужда да обяснявам.

  @Кованджиев – добре, че създателите на повечето проекти/услуги които ползваме ежедневно в интернет не разсъждават като теб, защото нямаше да ги има. Една идея сама по себе си не струва НИЩО. Ценното е капацитета за генериране на идеи.

  @batrambo – :)
  @blabla – бизнеса с игри се променя много бързо. Скоро повечето игри ще бъдат Free To Play, а тези, а тези които искат купуването на цялото заглавие в повечето случаи ще си заслужава парите (предвид орязаните функции, които ще се предлагат, ако не играеш оригиналната-онлайн версия на играта)
  @lorddarthvader – проучването е по-скоро в насока “кои са геймърите”, а не “какво играят те”. Резултатите от това проучване ще спомогнат за припознаването на геймърите като интересна аудитория за реклама, което от своя страна ще способства за развиването на сектора като цяло в България.
  @Гого – а кой стреля по Брендо?

 14. 14 Ngoro // 10.03.2013 в 11:07

  Е г-н Кадинов вие сега се засегнахте на чест и справедливост :)
  като гледам “огромния” интерес към анкетата ви и капацитета на вашите “програмисти” да установят моята автентичност точно чрез мейла ми и това да донесе “обективност” в нея – то да аз определено съм по-експерт от вас в социологията колкото вие в програмирането спрямо мен :)
  И само да ви подхвърля една идея – такъв черен ПР само сами може да си спретнете с назидателно клатене на пръст. Никой друг не може да нанесе по голям “демидж” от вас самите върху собственото ви реноме. Но и това са някакви “рокет-сайънс” технологии които също не ви се отдават :)
  П.С. не забравяйте че аз съм прост форумен семкаджия и не е нужно да ми отговаряте. Ще стане още по-зле :)

 15. 15 Martin Kadinov // 10.03.2013 в 13:35

  @Ngoro да, на чест и справедливост се засегнах. Винаги съм се радвал на обективна критика, предложения за подобрение и съвети, но на хейта на общи основания не съм фен.
  Ако коментара ти беше в градивна насока, този разговор нямаше да бъде нужен, а анкетата вероятно щеше да е по-добра.
  Интерес – вече имаме нужния брой респонденти за анкетата.
  Техническо обезпечение – със сигурност може да се направи много по-интелигентно, по-удобно за респондентите и по “fail safe”. За съжаление с ресурса с който разполагаме нямаше как да стане.
  Благодаря за съвета относно ПР-а и отговора. Поемам си риска и отговарям.

 16. 16 Гого // 10.03.2013 в 18:06

  Градивната критика не е под формана на официален фишинг.
  Накратко нуждите на хората и хората с нужди отдавна са определени. Това че сега се сменя частично модела на гейминга още преди поне 5-6 години е взето предвид, с всички нужни предварителни пресмятания. Та едва ли ви е нужно да откривате топлата вода за N-ти пореден път. Знае се всичко необходимо вече… Кой грее водата, чий е чайника, кой сипва, на кого сипва в какво му я сипва и кой я пие.