ASUS готвят изненади през ноември

ASUS готвят изненади през ноември

В раздел: Новини от на 16.11.2009, 4,074 показвания

ASUS_ROG_LogoВ края на ноември ASUS организира състезание по оувърклок на компютри, което ще се проведе по време на DreamHack в Швеция с участието на едни от най-известните лица на оъвърклок сцената.  В добавка към това обаче, гигантът обяви, че на събитието ще бъде представена и нова дънна платка от висок клас, базирана на P55 чипсета на Intel. Отрочето ще бъде поредният представител на ROG (Republic of Gamers) серията на компанията,  ориентирана към геймъри и ентусиасти, и дори ще е съставна част от машините за състезанието.

Maximus III Extreme определено поставя фокуса върху оувърклокърите, предлагайки широк набор от иновативни функции. Макар да говорим за “масовия” P55 чипсет с поддържа на процесори за цокъл LGA1156, спецификациите на платката са впечатляващи.

Asus Maximus III Extreme

От ASUS изглежда са разработили изцяло нов регулатор на напрежението, който е оборудван с 11 дигитални PWM степени. Както самият производител твърди – решението комбинира най-доброто от дигиталния и аналоговия дизайн. Освен това в платката е интегрирана технологията ROG Connect, която позволява оувърклок при наличието на Bluetooth връзка. Това ще рече, че със съвместим мобилен телефон, да речем, ще можете да си форсирате процесора. Не е особено практично, но пък може да намери своите почитатели и е още един коз за ASUS.

ASUS Maximus III Extreme_2

Друга уникална функция, която се контролира през джъмпер, оптимизира работата при охлаждане с течен азот (LN2). Активирането ѝ заблуждава вътрешното отчитане на температурата на процесора с цел възпрепятстване на така наречените cold-bug проблеми. В добавка към това на платката има цели 5 PCI-E x16 слота за разширителни платки, SATA 6GB/s и USB 3.0 поддръжка, както и 10-канален аудио чип.

Asus Maximus II Extreme_3

По всичко личи, че става въпрос за един от новите топ модели на компанията. За момента цената е неясна, но определено няма да е ниска. Повече информация очаквайте след две седмици, когато дънната платка бъде официално представена.


Етикети: , , , , ,Коментарите са забранени.