ASUS показват своите модели дънни платки Z87 Express

В раздел: Новини от на 7.05.2013, 6,206 показвания

Остават още само няколко седмици до анонсът на 4-тото поколение процесори Intel Core, както и прилежащият им чипсет Lynx Point. Една от водещите компании на пазара на дънни платки ASUSTek са вече напълно готови със своите модели с чипсет Intel Z87 Express и даже вече ги показват официално:

Това за момента е цялата плеяда варианти с чипсет Z87 Express, като освен тях ще видим и още модели с Lynx Point. Водещ модел разбира се е вариант от екстремната серия ROG, а по-конкретно Maximus VI Extreme:

Тази платка към момента ще предлага най-доброто, на което ASUS са способни относно платформата Haswell и поддръжката на процесорите Core i 4000. Много “фази” за процесорното захранване, много слотове PCIe x16, много конектори SATA и какво ли още не. Тепърва ще видим сериозни постижения с тази дънна платка, а за феновете на по-компактните размери от ASUS са предвидили Maximus VI Gene:

Някои от вас вероятно са наясно с това, което демонстрира Maximus V Gene, така че очакванията към наследника също ще са сериозни. Като по-олекотен вариант на Maximus VI Extreme се подготвя Maximus VI Hero.

Предвид визията на платката и връзката й със серията ROG този модел със сигурност ще бъде доста хитов между овърклокърите и ентусиастите, които не се нуждаят от Maximus VI Extreme, но все пак искат да си закупят сериозен модел дънна платка на ASUS с чипсет Z87. Не бива да пропускаме и новата версия на серията Sabertooth.

Отново налице е почти цялостно покритие на платката, както и специфичните цветове на модела. Останалите платки са с моделни имена Z87 Deluxe, Z87 Plus, Z87 Pro, Z87I-Deluxe (mini-ITX), Z87-WS и Gryphon.


Етикети: , , , , , , , , , ,2 коментара

 1. 1 Robocopo // 07.05.2013 в 18:07

  Адски семпли дъна. Same like last year. И фазите на УЖ най-якото са “едва” 8 …

 2. 2 WebTourist // 07.05.2013 в 19:11

  Ама наистина са досущ като предишните. :)
  Спестили са пари за нов дизайн.
  Нищо де. Хубавото си е хубаво.
  А това Maximus Hero какво? Ще е на на мястото на Formula или ще има пак Formula с водно?

Коментари: