HP представи своята нова серия продукти, решения и услуги Converged infrastructure

HP представи своята нова серия продукти, решения и услуги Converged infrastructure

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 17.11.2009, 2,865 показвания

hp_logo_lgHP представи своята нова серия продукти, решения и услуги за бизнеса Converged infrastructure. Чрез тях световният лидер в ИТ сектора ще подпомага компаниите да бъдат по-иновативни и да ползват технологична инфраструктура в зависимост от нуждите на бизнеса си.

“Технологиите са фундаментален фактор, който допринася за нововъведенията в бизнеса”, заяви Ан Ливърмор, изпълнителен вицепрезидент на HP Enterprise Services – подразделението на HP за технологични решения, насочени към бизнеса. „С портфолиото от продукти, услуги и решения на HP, организациите могат да изградят технологична среда, която да може да се използва както днес, така и в бъдеще”. HP Converged Infrastructure дава възможността за по-лесно въвеждане на различни приложения чрез автоматизирано управление на споделени услуги. По този начин в единна инфраструктура се поместват софтуера за управление, сървърите, базите данни и мрежата.

Наскоро Nissan North America, Sony Ericsson Mobile Communications, и Telstra подписаха дългосрочни договори с HP Enterprise Services за доставка на “Converged infrastructure”. В допълнение, новите HP Converged Infrastructure Consulting Services помагат на клиентите бързо и безпроблемно да преминат от една изолирана и продуктово ориентирана технология към много гъвкава обединена инфраструктура. На базата на дългогодишния опит на HP в споделените услуги, “програмирането в облака” и множеството проекти за трансформиране на дата центрове, новите услуги позволяват на клиентите да проектират, тестват и внедрят една силно скалируема инфраструктура.

HP Neoview Advantage, новото издание на платформата за Enterprise data warehouse – HP Neoview, подпомага взимането на решения в реално време, като позволява на клиентите да реагират по-бързо на събитията. Това издание на платформата предлага стратегически подобрения в ефективността, капацитета и управляемостта си. HP Neoview Advantage е проектирана да даде възможност за намаляване на цената на придобиване и притежаване на инфраструктурата. Това се постига чрез стандартизирани компоненти, предварително готови и тествани конфигурации, които са оптимизирани за използването им за Data Warehouse.

За клиентите, които не искат сами да изграждат инфраструктурата, HP Enterprise Services предлага Converged Infrastructure частично или цялостно чрез аутсорсинг. HP предоставя и гъвкави финансови решения за клиентите си, които искат да закупят HP Converged Infrastructure чрез своята дъщерна лизингова компания. По този начин HP улеснява клиентите си да притежават и използват технология, която се променя и настройва в зависимост от техните нужди.

Проучване, направено по поръчка на HP показа, че повече от 90% от висшите мениджъри в компаниите са убедени, че бизнес циклите ще продължат да бъдат непредсказуеми през следващите няколко години. В резултат на това 80% признават, че имат нужда да бъдат по гъвкави в техния подход към бизнеса и технологичните приложения.

В допълнение, 84% от бизнес лидерите вярват, че иновациите ще бъдат изключително важни за успеха на техните организации. 71% от тях биха разрешили повече инвестиции в технологиите, ако тези инвестиции са съвместими със състоянието на техния бизнес и неговите възможности.


Етикети: , , , , ,


Коментарите са забранени.